angelina jolie slaba Angelina Jolie

Propria viață, mai ceva ca un scenariu de film. Transformarea spectaculoasă a Angelinei Jolie

Angelina Jolie este una dintre cele mai cunoscute, interesante si frumoase actrite de la Hollywood. In 4 iunie 2022, fosta sotie a lui Brad Pitt implineste 47 de ani. 

Angelina Jolie Voight s-a nascut in 1975, in Los Angeles, California, fiica actorului Jon Voight si a actritei Marcheline Bertrand.

In primul film la 7 ani

Si-a facut debutul pe ecrane alaturi de tatal sau, in Lookin’ to Get Out (1982). Are in palmares un Oscar, doua premii Screen Actors Guild si trei Globuri de Aur. A detinut titlul de cea mai bogata actrita de la Hollywood, cea mai frumoasa femeie din lume, cea mai sexy, dar a fost numita si una dintre cele mai inteligente persoane din lume. 

In adolescenta, a studiat la Lee Strasberg Theater Institute, apoi a urmat apoi cursurile Universitatii din New York.

Cariera ei in film a inceput in 1993 cu productia Cyborg 2, iar primul lor principal l-a obtinut in Hackers (1995). Au urmat George Wallace (1997) si Gia (1998). Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar l-a obtinut pentru performanta din drama Girl, Interrupted (1999).

Statutul de superstar la Hollywood i l-a adus rolul Lara Croft, in Lara Croft: Tomb Raider (2001). Au urmat Mr. & Mrs. Smith (2005), A Mighty Heart (2007), Wanted (2008), Changeling (2008), care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru Cea mai buna actrita, si Salt (2010).

Din 2010 si-a extins interesele in cinematografie spre regie, scenariu si productie si a surprins placut cu dramele In the Land of Blood and Honey (2011) si Unbroken (2014). Cel mai mare succes comercial a venit in 2014: Maleficent. Ea a ales-o pe Lana Del Rey sa interpreteze piesa  “Once Upon a Dream” ca tema muzicala principala in acest film.

Angelina este a treia actrita din lume care a intrat in clubul "20 de milioane de dolari" (dupa Julia Roberts si Cameron Diaz), in urma salariului obtinut pentru Mr. & Mrs. Smith.

An Audience With Queen Elizabeth II
Foto: Anthony Devlin - WPA Pool/Getty Images

Decorata de regi si regine

Jolie este faimoasa pentru eforturile umanitare pentru care a primit premiul Jean Hersholt Humanitarian Award si ordinul St Michael and St George (DCMG). Este o sustinatoare a drepturilor refugiatilor, femeilor si a dreptului la educatie. Angelina a fost rasplatita cu titlul de Ambasadoare a Bunavointei pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), iar in 2012 i-a fost acordat titlul de “Emisar Special”.

A fost numita cetatean oficial al Cambodgiei chiar de catre rege, pentru eforturile ei umanitare in zona.  

Unele medalii i-au fost inmanate chiar de Regina Elisabeta a II a Marii Britanii.

Angelina Jolie Attends UNHCR Press Conference
Foto: Jordan Pix/Getty Images

Tatal sau i-a ales numele in urma unei promisiuni facute unei prietene

Jolie in franceza inseamna dragut. Numele Angelina l-a primit dupa designerul de moda Angela Alexander care a facut costumele pentru fimul "The All-American Boy" (1973) in care a jucat tatal sau, Jon Voight. Jon si Angel au devenit prieteni, iar pe el l-a fascinat povestea numelui ei cand aceasta i-a spus ca vine din greaca, de la Angeliki”, si inseamna "Ingerul mesager al lui Dumnezeu". Jon i-a marturisit apoi ca daca va avea un copil se va numi Angelica. Desi o ales acest nume, la un an de la divortul de Marcheline a inceput sa o strige pe fiica sa “Angelina”.

Premiere of "Peace One Day"
s Angelina Jolie si Jonny Lee Miller. Foto: Evan Agostini/Getty Images

Prima casatorie, la 20 de ani

Angelina a fost casatorita de trei ori. Cu Jonny Lee Miller, din 1995 pana in 1999. La nunta a purtat pantaloni de piele si tricou alb pe care a scris cu propriul sange numele sotului. Mariajul cu Billy Bob Thornton a durat din 1999 pana in 2003. La gat au purtat pandantive ce contineau sangele fiecaruia. Apoi, in 2014 s-a casatorit cu Brad Pitt, cu care are impreuna sase copii, dintre care trei adoptati. A purtat la ceremonie o rochie alba semnata Versace, iar pe trena rochiei au fost cusute desene ale copiilor ei. Divortul lor avea sa vina in 2016, iar destramarea cuplui supranumit Brangelina avea sa tina prima pagina a publicatiilor mondene din toata lumea.

Jolie este sora actorului James Haven si nepoata cantaretei Chip Taylor. Nasii ei sunt actorii Jacqueline Bisset si Maximilian Schell.

Fascinatia pentru cutite, droguri, anii de automutilare si tentativele de suicid

Dupa despartirea parintilor in 1976, Jolie si fratele ei au locuit cu mama lor care si-a abandonat cariera de actrita pentru a se focusa pe cresterea copiilor sai. Ii placea sa priveasca filmele cu mama sa si asta a influentat-o sa devina actrita, nu tatal sau.

Jolie a mers initial la Beverly Hills High School, unde s-a simtit izolata printre copiii unora dintre cele mai influente familii, pentru ca mama sa avea un venit modest. Copiii radeau de ea pentru ca era foarte slaba si pentru ca purta aparat dentar si ochelari. 

Incercarile in modeling, la insistentele mamei, s-au dovedit un esec. S-a transferat la Moreno High School, o scoala alternativa, unde a devenit un “punk outsider”, purta doar haine negre si o fascinau cutitele. Pentru ca ii era greu sa se conecteze cu cei din jur, sa fie sociabila, a inceput sa se automutileze. “Din nu stiu ce motive ritualul de a ma taia si de a simti durerea ma facea sa ma simt vie, sa simt eliberarea, cumva a fost terapeutic pentru mine”

La 16 ani, relatia cu tatal ei s-a incheiat, Jolie a absolvit liceul si si-a inchiriat propriul apartament inainte de a se reintoarce la studii, desi in in 2004 spunea despre acea perioada ca “am ramas si voi ramane mereu un simplu copil punk cu tatuaje.”

S-a luptat cu insomnia si cu tulburarile de alimentatie, apoi a inceput sa consume droguri. La 20 de ani experimentase deja toate drogurile posibile, dupa cum ea a marturisit. A trait numeroase episoade de depresie si a avut doua tentative de a se sinucide, la 19 si 22 de ani. A vrut inclusiv sa angajeze pe cineva sa o ucida. La 24 de ani a suferit o cadere nervoasa puternica si a fost internata in clinica de pshihiatrie la UCLA Medical Center.

'Maleficent: Mistress of Evil' Japan Premiere
Angelina Jolie, Maddox Jolie-Pitt

Primul copil adoptat i-a adus stabilitatea

Dupa ce a adoptat primul copil, Jolie si-a gasit stabilitatea. “Stiam ca odata ce ma voi dedica lui Maddox nu ma voi mai distruge”. Au urmat apoi ani de campanii umanitare.

Jolie l-a adoptat pe Maddox Chivan (7 luni), in 10 martie 2002, de la un orfelinat din Battambang, Cambodgia. Inainte, a facut cerere la tribunal pentru a renunta la numele Voight. I s-a aprobat in septembrie 2002. Atunci, tatal ei a iesit public si a declarat ca Jolie are “serioase probleme mintale.” La acel moment, si fratele ei, dar si mama sa au rupt oricel legatura cu Voight. Nu au vorbit sase ani jumatate, dar au inceput sa-si reconstruiasca relatia cand Bertrand a murit de cancer ovarian in ianuarie 2007.

A adoptat pe Zahara Marley (6 luni), de la un orfelinat din Addis Ababa, Ethiopia, in iulie 2005. Apoi pe Pax.

Cannes 2008: 'Kung Fu Panda' - Premiere
Angelina Jolie si Brad Pitt la Cannes, in 2008. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Pozele cu copiii cuplului Brangelina au devenit cele mai scumpe din lume

Dupa ce a inceput relatia cu Brad Pitt, iar acesta si-a exprimat intentia de a adopta la randul sau copiii, actrita a inaintat cerere pentru ca cei mici sa preia si numele actorului. Apoi, Jolie si Pitt au calatorit in Namibia pentru ca actrita sa nasca primul lor copil. In mai 2006, a venit pe lume fiica lor Shiloh Nouvel, in Swakopmund.

Primele poze cu Shiloh le-au vandut distribuitorului Getty Images, iar banii obtinuti au mers catre organizatiile de caritate. People si Hello! au obtinut drepturile de autor pentru America de Nord si Marea Britanie contra sumelor de $4,1 si $3,5 milioane de dolari, o cifra record in fotojurnalism la vremea respectiva. Toti banii au mers catre UNICEF.

In mai 2008, la Festivalul de film de la Cannes, Jolie a confirmat ca asteapta gemeni. A petrecut doua saptamani in spitalul din Nice, Franta si i-a nascut pe fiul Knox Léon si fiica Vivienne Marcheline, in iulie 2008. Primele fotografii le-au vandut tot celor de la People and Hello! pentru $14 milioane—cele mai scumpe poze ale unor celebritati. Banii au mers catre Jolie-Pitt Foundation.

Angelina a nascut toti copii prin cezariene programate.

Angelina Jolie copii
Pax Thien Jolie-Pitt, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, Vivienne Marcheline Jolie-Pitt, Angelina Jolie, Zahara Narley Jolie-Pitt, Knox Leon Jolie-Pitt

Cele mai grele decizii din viata unei femei

In februarie 2013, la 37 de ani, Jolie a recurs la o dubla mastectomie preventiva dupa ce a aflat ca sunt sanse de 87% sa dezvolte cancer de san. Mama sa a murit de cancer de san si ovarian, la fel bunica si matusa ei. Au urmat apoi operatiile de reconstructie a sanilor. In martie 2015, dupa ce noi teste au indicat ca sunt semne ce arata ca poate face si cancer ovarian, a recurs la ovarectomie si a intrat in menopauza prematura. A vorbit public despre aceste interventii intr-un editorial pentru  The New York Times, pentru a le ajuta pe femei sa faca alegeri informate. "Nu ma simt mai putin femeie. Ma simt puternica pentru ca am luat o decizie puternica, dar care nu imi submineaza feminitatea", declara Jolie la acea vreme. 

"Maleficent – Mistress Of Evil" Photocall
Foto: Ernesto S. Ruscio/Getty Images

Tatuaje si cascadorii

In zona stomacului are tatuate cuvintele “Quod me nutrit me destruit” (“Ce ma hraneste ma si distruge”). Restul tatuajelor sunt coordonate si reprezinta tarile unde s-au nascut copii ei.

Si-a facut singura cascadoriile din Lara Croft: Tomb Raider (2001). A suferit taieturi cand filma scena candelabrului si a ajuns la spital cu arsuri. Este stangace, iar armele din Lara Croft: Tomb Raider (2001)au fost facute special pentu ea. 

Are licenta de pilot de avion

Este fan Liverpool Football Club, datorita fiului ei Maddox.

Este prietena cu Gwen Stefani.

68th Annual Golden Globe Awards - Arrivals
Foto: Jason Merritt/Getty Images

Roluri celebre pe care le-a pierdut in fata altor actrite

A fost luata in considerare pentru rolul Natasha Rushman/Black Widow in Iron Man 2 (2010), dupa ce Emily Blunta a renuntat, insa pana la urma a fost distribuita Scarlett Johansson. A inlocuit-o pe Charlize Theron ca Elise Clifton-Ward in The Tourist (2010). Dar a pierdut rolul Ryan Stone din Gravity (2013), in fata Sandrei Bullock.

 

Programul Zilei

sâmbătă27.04
duminică28.04
luni29.04
marți30.04
miercuri01.05
joi02.05
vineri03.05
07:30 Kandahar: Misiune mortala
09:25 Pinguinii domnului Popper
10:55 Primul Contact
14:55 The Marksman: in bataia pustii
16:35 Operatiunea Fortune: Urzeala razboiului
18:25 Zi dupa zi
20:00 Dadaca McPhee
21:40 Matrix Renasterea
23:55 Mizerabilii
01:40 Sarutul dulce al razbunarii
03:35 Legaturi de sange
05:40 Daddy Cool - Tata de profesie
07:15 Matrix Renasterea
09:35 Familia Addams 2 (D)
11:05 Dadaca McPhee
12:40 Regina desertului
14:45 Drumul spre regasire
22:20 Cu orice pre?
00:00 Fara zgomot 2
01:30 Joc periculos
03:05 Mame paralele
05:05 sarpele
07:00 Devotion: Eroii aerului
11:35 inainte de apus
12:55 Misiune: Imposibila. Natiunea secreta
15:00 Eddie Vulturul
16:40 Bruce Lee: Nasterea dragonului
18:10 intoarce-te la mine
20:00 Fortele speciale
21:45 Intrusul
23:25 Un nou inceput
00:50 Joc diabolic
02:15 De ce el?
04:00 stiu ce-ai facut asta-vara
05:35 Ducele
07:05 Bruce Lee: Nasterea dragonului
08:35 intoarce-te la mine
10:25 Comanda
12:15 Invadarea lumii : Batalia Los Angeles
14:05 Casanova
15:50 Minti primejdioase
17:30 Fabelmans: Povestea unei vieti aparte
20:00 Iubesc pe cine nu trebuie
00:00 Praf si pulbere
01:15 Un om fidel
02:30 Misiuni periculoase
04:35 Datorie si onoare
06:10 Minti primejdioase
07:50 Iubesc pe cine nu trebuie
09:30 Invadarea lumii : Batalia Los Angeles
11:20 Un motan pe nume Bob
13:00 Regele Richard: Crescand campioni
15:20 Jumanji: Aventura in jungla
17:15 Fereastra secreta
18:45 Romantici anonimi
20:00 Barbati in Negru International
21:45 Secretul unei crime
23:30 Frati vitregi
01:05 Un taram ciudat
02:55 Jucatorul
04:40 Ce-ar fi daca?
06:15 Ceilalti
07:55 Romantici anonimi
09:10 Hidalgo si oceanul de foc
11:20 Barbati in Negru International
13:05 Copiii domnisoarei Peregrine: intre doua lumi
15:05 Misiune: Imposibila
16:50 Amor la Roma
18:15 Santinela
21:45 Patru nunti si o inmormantare
23:40 Goliat: in plasa minciunilor
01:40 John Wick: Capitolul 4
04:20 O politista irezistibila - Fugi daca poti!
06:00 Balada lui Jimmy McCabe
07:30 Patru nunti si o inmormantare
09:25 Impostorul
12:35 Now You See Me: Jaful perfect
14:30 Pixels: O aventura digitala
16:10 Iepurasul casei
17:45 Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore
20:00 Pantera Roz
21:35 Infinit
23:15 Remuscare
01:10 Mafia Mamma
02:45 O ora de liniste
04:00 Cobra
05:25 O nunta exploziva

Ultimele știri

emma stone (1)
Emma Stone mărturisește că i-ar plăcea să i se spună pe numele ei real: "Asta ar fi așa frumos"

Una dintre cele mai populare și talentate actrițe ale generației sale, Emma Stone a mărturisit că i-ar plăcea ca lumea să o știe cu numele...

Matthew McConaughey (9)
Matthew McConaughey și-a adus cele mai dragi persoane pe covorul roșu. Portret superb de familie cu actorul, soția lui model și cei trei copii frumoși

Matthew McConaughey a făcut o mișcare rară, aducând-și întreaga familie pe covorul roșu, la o strângere de fonduri a organizației sale...

*EXCLUSIVE* Shannen Doherty has a New Year's Day Brunch with her mother in Malibu
Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe tocuri în Malibu, alături de o prietenă. Actrița pare într-o formă de invidiat

Shannen Doherty a fost diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, însă continuă să-și păstreze optimismul în fața bolii teribile și pare...

Partenerii noștri

O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a...

O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit...

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat...

Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de...

PeRoz.ro
Madalina Ghenea a pozat in lenjerie intima pe balconul unui bloc din Italia. Sedinta foto a inebunit fanii
Madalina Ghenea a pozat in lenjerie intima pe balconul unui bloc din Italia. Sedinta foto a inebunit fanii

Madalina Ghenea a pozat in lenjerie intima pe balconul unui bloc din Italia. Sedinta foto a...

Utv.ro
O gaură neagră cu o masă record de 33 de ori mai mare decât a Soarelui, descoperită din întâmplare în Calea Lactee
O gaură neagră cu o masă record de 33 de ori mai mare decât a Soarelui, descoperită din întâmplare în Calea Lactee

O gaură neagră cu o masă record de 33 de ori mai mare decât a Soarelui, descoperită din întâmplare...

Digi-World.tv
Pink, fotografiată în costum de baie, pe un iaht în Cabo. Cum arată celebra artistă la 44 de ani
Pink, fotografiată în costum de baie, pe un iaht în Cabo. Cum arată celebra artistă la 44 de ani

Pink, fotografiată în costum de baie, pe un iaht în Cabo. Cum arată celebra artistă la 44 de ani

ProFM.ro
FOTO Lucra ca vânzătoare la fast-food, dar a făcut o schimbare radicală și acum câștigă o mulțime de bani
FOTO Lucra ca vânzătoare la fast-food, dar a făcut o schimbare radicală și acum câștigă o mulțime de bani

Ascensiunea ei rapidă a captat atenția presei britanice.

DigiSport.ro
Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”
Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să...

Digi-AnimalWorld.tv
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini

Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini

Digi-Life.tv
Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...
Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...

Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...

DigiFM.ro