Codul etic

Facem parte din grupul de telecomunicatii RCS & RDS - DIGI, suntem independenti din punct de vedere politic si ne propunem sa promovam jurnalismul impartial, sursa pentru dezbaterea de idei bazata pe ratiune si respect.

Viziunea noastra este aceea ca publicul din România are nevoie de o sursa de informare de încredere, independenta politic, care promoveaza onestitatea si respectul, civilitatea si creativitatea.

Misiunea noastra este sa informam si sa inspiram publicul.

VALORILE NOASTRE:

ACURATETEA. Reflectam realitatea asa cum este. În fiecare stire/material prezentat, cautam adevarul. Prezentam faptele clar si corect. Mijloacele de productie sunt utilizate exclusiv pentru prezentarea adevarului.

ECHILIBRUL. Facem eforturi pentru a prezenta punctele de vedere ale tuturor partilor implicate într-un conflict, fara discriminare. Toate persoanele, companiile, partidele politice sau organizatiile de orice fel prezentate în stirile si programele noastre primesc tratament egal si beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

ECHIDISTANTA. Exprimam judecati bazate exclusiv pe fapte si expertiza. Tinem cont de relevanta expertizei si cautam cele mai autorizate voci pentru evaluarile prezentate.

DIVERSITATEA DE OPINII. Facem o distinctie clara între jurnalismul de informare si cel de opinie. Ca regula, jurnalistii nostri informeaza, nu exprima opinii. În felul acesta, publicul nu este indus în eroare. În acelasi timp, însa, promovam pluralismul de opinii. Gazduim cu generozitate cât mai multe si cât mai diverse pareri, evaluari, comentarii si analize. Nu ne asumam opiniile pe care le gazduim.
Sustinem libertatea de exprimare a invitatilor nostri, promovam responsabilitatea discursului public si sanctionam atacul la persoana si insultele de orice fel.

INTEGRITATEA. Ne bazam pe încrederea pe care ne-o acorda publicul. Suntem în permanenta preocupati sa nu inducem telespectatorii în eroare cu buna stiinta. Prin conduita noastra, atât profesionala cât si personala, toti membrii echipei (jurnalisti si tehnicieni) garantam impartialitatea si buna reputatie a intregului grup de presa.

Angajamentul nostru este sa mentinem cele mai înalte standarde ale jurnalismului impartial, în special prin acuratete si corectitudine.

Prezentul Cod este completat de legile care guverneaza domeniul audio-vizual si de reglementarile CNA.