michael douglas Michael Douglas. Profimedia/Getty Images

Povestea lui Michael Douglas, actorul de două Oscaruri: Cariera a fost cel mai important lucru din viaţa mea, urmată de căsnicie şi copii

Actorul şi producătorul american Michael Douglas, cu peste 40 de ani de experienţă în teatru, film şi televiziune, a cunoscut faima pe plan internaţional odată cu obţinerea Oscarului pentru ''One Flew Over the Cuckoo Nest'', conform www.imdb.com şi www.biography.com, scrie Agerpres.

michael douglas (2)
Producîtorul Michael Douglas, regizorul Milos Forman, actorii Louise Fletcher, Jack Nicholson, producătorul Saul Zaentz câștigă Oscarul pentru ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST, 1976. Profimedia

S-a născut la 25 septembrie 1944, în New Brunswick, statul New Jersey, fiind copilul celebrului actor Kirk Douglas şi al actriţei Diana Douglas.

A studiat arta dramatică la American Place Theatre cu Wynn Handman.

Rolul din serialul de televiziune ''Streets of San Francisco'' (1972-1977) l-a făcut celebru, urmând roluri din peliculele ''The China Syndrome'' (1979) sau ''Romancing the Stone'' (1984), în care portretizează rolul aventurierului Jack Colton.

A colaborat cu Danny DeVito şi Kathleen Turner la sequel-ul ''The Jewel of the Nile'' (1985), iar ulterior cei trei au jucat în producţia ''The War of Roses'' (1989), o comedie neagră despre un divorţ cu probleme.

Wall StreetMichael Douglas Gordon Gekko© 20th Century Fox
„Wall Street”. Michael Douglas. profimedia

Dublu câștigător de Oscar, a doua oară pentru interpretarea din ''Wall Street''

A reuşit să îşi pună în valoare talentul, oferind publicului roluri în care scoate în evidenţă părţi întunecate ale personajelor sale în ''Fatal Attraction'' şi ''Wall Street''. Interpretarea din pelicula ''Wall Street'' (1987), cu regia şi scenariul semnate de celebrul Oliver Stone, i-a adus Oscarul pentru cel mai bun rol principal.

În 1988 Douglas a pus bazele companiei de producţie Stonebridge Entertainment Inc. care a realizat peliculele ''Flatliners'' (1990) şi ''Radio Flyer'' (1992). A urmat producţia ''Made in America'' (1993) pentru care a fost producător executiv. A interpretat rolul principal în pelicula regizată de Michael Crichton ''Disclosure'' (1994) şi pe cel de comandant suprem în producţia ''The American President'' (1995), în regia lui Rob Reiner, în care joacă alături de Annette Bening.

Semnarea contractului cu studiourile Paramount, în 1994, a inclus interpretările din peliculele ''The Ghost and the Darkness'' (1996), ''The Game'' (1997) şi ''A Perfect Murder'' (1998).

În calitate de producător executiv a realizat ''The Rainmaker'' (1997), cu Matt Damon în distribuţie, precum şi triller-ul de acţiune ''Face/Off'', regizat de John Woo.

A fost desemnat, în 1998, Mesager al Păcii al Naţiunilor Unite de secretarul general al ONU Kofi Annan.

Rolul romancierului şi profesorului de engleză din pelicula ''Wonder Boys'' (2000) i-a adus aprecierea criticilor de specialitate. A urmat, un an mai târziu, interpretarea din thrillerul ''Don't Say a Word'', în care joacă alături de Brittany Murphy. ''It Runs in the Family'' (2003) a reprezentat o oportunitate de a juca alături de celebrul său tată, de mama sa şi de fiul său, Cameron. Pelicula, care a strâns încasări modeste, a spus povestea unui clan întins de-a lungul câtorva generaţii.

michael douglas
Michael Douglas (L) ține trofeul Cecil B. DeMille. Alături de el, Sharon Stone și Danny Devito, la Golden Globe Awards în 2004. Profimedia

Michael Douglas, recompensat cu premiul Cecil B. DeMille

Urmând un traseu în carieră similar tatălui său, în 2004, Michael Douglas a fost recompensat cu premiul Cecil B. DeMille al Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood pentru contribuţiile sale remarcabile în industria de divertisment.

Rolul din filmul biografic ''Behind the Candelabra'', dedicat faimosului comedian al anilor '50 şi '60, Wladziu Liberace, i-a adus un premiu Emmy.

În primăvara anului 2010 a fost recompensat cu premiul Charlie Chaplin al Societăţii de Film din New York.

Cu o distribuţie de excepţie, având alături pe Robert De Niro, Morgan Freeman şi Kevin Kline, a jucat în pelicula ''Last Vegas'' (2013), care spune povestea a patru prieteni care merg în metropola americană Las Vegas pentru a da o petrecere a burlacilor aceluia dintre ei care urma să se căsătorească. Pelicula a obţinut patru premii şi o nominalizare.

Anul următor, a fost prezent pe marile ecrane cu rolurile din thrillerul ''And So It Goes'' şi din pelicula ''Beyond the Reach''. A interpretat rolul biochimistului Hank Pym în comedia cu supereroi ''Ant-Man'', pentru ca ulterior să reia acelaşi rol în sequel-ul ''Ant-Man and the Wasp'' (2018).

'Behind The Candelabra' Photocall - The 66th Annual Cannes Film Festival
Michael Douglas. Getty Images

De 11 ani, Michael Douglas este gazda evenimentului ''Michael Douglas şi Prietenii''

De 11 ani, Michael Douglas este gazda evenimentului ''Michael Douglas şi Prietenii'', prilej cu care este organizată o partidă de golf cu scopul strângerii de fonduri pentru organizaţia ''Fondul de Televiziune şi Film''. Până în prezent prin intermediul acestui eveniment au fost strânşi 6 milioane de dolari, bani pentru sprijinirea actorilor, Michael Douglas declarând ''suntem o industrie care are grijă de ai săi''.

Michael Douglas
Michael Douglas. Getty Images

Michael Douglas: Cariera a fost cel mai important lucru din viaţa mea, urmat de căsnicie şi copii

''Cariera a fost cel mai important lucru din viaţa mea, urmat de căsnicie şi copii'', s-a confesat actorul într-un interviu citat de AARP The Magazine, potrivit https://www.aarp.org.

Variety Studio Presented By Moroccanoil At Holt Renfrew - Day 2 - 2014 Toronto International Film Festival
Michael Douglas. Getty Images

Michael Douglas, când a cunoscut-o pe Catherine Zeta Jones: Voi fi tatăl copiilor tăi

Michael a fost cucerit iremediabil de Catherine, după ce a văzut-o în rolul Elena Montero, în Masca lui Zorro, în 1998: „Mă uitam la acest film, când mi-am zis: Wow, cine este fata aceasta, este incredibilă!”, a povestit actorul.

Zeta-Jones avea să-și cunoscă viitorul soț într-un bar. Erau la Deauville American Film Festival, când Douglas a aflat că Zeta-Jones va fi prezentă acolo pentru „Masca lui Zorro”, așa că l-a rugat pe agentul lui să-i aranjeze o întâlnire. Cînd a văzut-o, Michael i-a spus: „Voi fi tatăl copiilor tăi”.

Catherine nu a fost însă deloc impresionată: „Am auzit multe despre tine, am văzut multe și cred că e cazul să-ți spun noapte bună”.

Douglas a fost șocat după această reacție a ei, crezând că o va cuceri imediat cu replica lui, așa că i-a trimis ulterior flori și un bilet prin care și-a cerut scuze. Ani mai târziu, Zeta Jones mărturisea despre replica actorului:  „Ce mă enervează cu adevărat e că până la urmă a avut dreptate”.

Michael Kors - Front Row - Spring 2013 Mercedes-Benz Fashion Week
Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas. 2013. Getty Images

Catherine Zeta-Jones, despre soțul ei: Ceea ce mi-a plăcut la Michael este că reuşeşte să facă lucrurile să meargă

''Ceea ce am îndrăgit la Michael, şi sunt multe astfel de lucruri, este că el reuşeşte să facă lucrurile să meargă'', a declarat actriţa Catherine Zeta-Jones despre soţul său, conform sursei citate anterior.

''M-a învăţat cum să gestionez o viaţă aglomerată fără să mă concentrez doar asupra mea'', a adăugat actriţa care i-a fost alături soţului ei în momentele dificile privind diagnosticarea şi tratamentul pentru cancer la gât.

Premiere Of Walt Disney Pictures And Lucasfilm's "Rogue One: A Star Wars Story" - Arrivals
Dylan Michael Douglas, Michael Douglas, Carys Zeta-Douglas. Getty Images

În 2010, Michael Douglas a fost diagnosticat cu cancer la gât: Mă aflam în stadiul patru, iar cinci nu există

În 2010, Michael Douglas a urmat şase luni de tratament după ce medicii au descoperit o tumoare malignă în gâtul actorului.

''Mă aflam în stadiul patru, iar stadiul cinci nu există'', a declarat renumitul actor pentru New York Magazine. ''După ce timp de nouă luni am reclamat dureri şi nu au găsit nimic, ulterior mi-au spus că mă aflu în stadiul patru. A fost o zi crucială pentru mine.'', a mai spus actorul care a încheiat cu succes tratamentul însă a menţionat că există posibilitatea unei reveniri a bolii, conform https://www.cbsnews.com.

În decursul carierei, pe lângă cele două premii Oscar, Michael Douglas a mai obţinut 50 de premii şi alte 45 de nominalizări la distincţii de specialitate, arată www.imdb.com.

Povestea frumoasei Catherine Zeta-Jones. La 15 ani a renunțat la cursuri pentru a-și urma visul: Nu-mi voi cere scuze pentru banii mei, celebritatea şi aspectul meu

Programul Zilei

joi02.05
vineri03.05
sâmbătă04.05
duminică05.05
luni06.05
marți07.05
miercuri08.05
06:15 Ceilalti
07:55 Romantici anonimi
09:10 Hidalgo si oceanul de foc
11:20 Barbati in Negru International
13:05 Copiii domnisoarei Peregrine: intre doua lumi
15:05 Misiune: Imposibila
16:50 Amor la Roma
18:15 Santinela
21:45 Fortele speciale
23:40 Goliat: in plasa minciunilor
01:40 John Wick: Capitolul 4
04:20 O politista irezistibila - Fugi daca poti!
06:00 Balada lui Jimmy McCabe
07:30 Copiii domnisoarei Peregrine: Intre doua lumi
09:25 Impostorul
12:35 Now You See Me: Jaful perfect
14:30 Pixels: O aventura digitala
16:10 Iepurasul casei
17:45 Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore
20:00 Dadaca McPhee
21:35 Infinit
23:15 Remuscare
01:10 Mafia Mamma
02:45 O ora de liniste
04:00 Cobra
05:25 O nunta exploziva
07:00 Indiana Jones si cautatorii arcei pierdute
10:15 Infinit
11:55 Dadaca McPhee
13:30 Jocul lui Ender
15:15 Ma dau in vant dupa cumparaturi
16:55 Cursa fara frane
18:20 Tenorul
20:00 Nanny McPhee: Marea infruntare
21:40 Alpha
23:20 Noapte alba
00:50 Salveaza-ma
02:15 Drumul
04:00 Cine pe cine iubeste
05:35 Hai sa fim politisti!
07:15 Alpha
08:55 Nanny McPhee: Marea infruntare
10:35 Cercul literar Jane Austen
12:20 Respect
14:40 Omul-Paianjen: intoarcerea acasa
16:45 Viata electrizanta a lui Louis Wain
18:30 Blonda de la drept
20:00 G.I. Joe: Snake Eyes
22:00 Total Recall. Memorie programata
00:00 Pizza cu lemn dulce
02:10 Baywatch
04:05 Fericirea incepe azi
05:40 Viata electrizanta a lui Louis Wain
07:25 G.I. Joe: Snake Eyes
09:25 Lemony Snicket - O serie de evenimente nefericite
11:05 Petitoarea Regala
12:30 Miss Bala
14:10 Exodus: Zei si regi
16:35 Omul spectacol
18:15 Max
20:00 Pan: Aventuri in tara de Nicaieri
21:45 Man of Steel: Eroul
00:00 Equalizer
02:10 Gothika
03:45 Cei mai frumosi ani
05:35 Syriana
07:35 Pan: Aventuri in tara de Nicaieri
09:20 Max
11:05 Tata in razboi cu... Tata
12:35 Moulin Rouge!
14:35 Vinovat si victima
16:15 Vanatorii de fantome
18:05 Roman J. Israel
21:50 Legea puterii
23:30 Dampyr
01:15 Orasul zeilor
03:20 Badman: Cel mai tare din parcare
04:40 Lunetistul: Misiune secreta
06:15 Vinovat si victima
07:55 Pictorul
09:25 Vanatorii de fantome
11:15 Razboiul mireselor
12:40 Megan Leavey
14:30 Pazea la minge!
16:00 Jumanji: Nivelul urmator
17:55 Omul bicentenar
20:00 The Gunman. Pe viata si pe moarte
21:55 Insidious: Ultima cheie
23:35 Dupa ce ne-am certat
01:15 Boss Level. Capcana timpului
02:50 Moarte in Alcatraz

Ultimele știri

Salma Hayek și Penelope Cruz/ Profimedia
Salma Hayek, despre momentul când ea și Penelope Cruz au crezut că o să-și piardă viața în timpul unei călătorii cu avionul: „Am putea să facem un film despre asta”

Salma Hayek, în vârstă de 57 de ani, și prietena ei, actrița Penelope Cruz, în vârstă de 50 de ani, au dezvăluit recent detaliile...

Sandra Bullock, însoțită de fiul ei, Louis/ Profimedia
Cât de mare a crescut fiul actriței Sandra Bullock. Are doar 14 ani, dar deja a întrecut-o pe mama lui la înălțime

Sandra Bullock s-a bucurat de o plimbare în compania fiului ei, Louis Bullock, în West Hollywood. Actrița, care se apropie de vârsta de 60...

Jennifer Garner
Jennifer Garner, de mână cu bărbatul pe care-l iubește de 6 ani, în trening și pantofi sport. Actrița și John Miller își trăiesc dragostea în cea mai mare discreție

Jennifer Garner și iubitul ei, John Miller, au fost pozați de paparazzi într-o ipostază rară. Cei doi au ieșit pe stradă, în Santa Monica...

Partenerii noștri

O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”

O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne...

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o...

Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un...

PeRoz.ro
(FOTO) Istanbulul a introdus caini de terapie pe aeroport pentru a linisti pasagerii speriati de zbor
(FOTO) Istanbulul a introdus caini de terapie pe aeroport pentru a linisti pasagerii speriati de zbor

(FOTO) Istanbulul a introdus caini de terapie pe aeroport pentru a linisti pasagerii speriati de...

Utv.ro
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi-World.tv
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și...

ProFM.ro
Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”
Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

”Crezi că ești specială?”.

DigiSport.ro
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă

Un motan degerat și lihnit de foame a atras simpatia internauților, după ce o femeie a dezvăluit...

Digi-AnimalWorld.tv
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu...

Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere...

Digi-Life.tv
Soția lui Ilie Năstase are "sufletul încărcat": "Nu mai pot să trăiesc în minciună și să maschez totul"
Soția lui Ilie Năstase are "sufletul încărcat": "Nu mai pot să trăiesc în minciună și să maschez totul"

Soția lui Ilie Năstase are "sufletul încărcat": "Nu mai pot să trăiesc în minciună...

DigiFM.ro