keanu reeves Keanu Reeves. Getty Images/Profimedia

Povestea lui Keanu Reeves, unul dintre cele mai iubite staruri din lume: o carieră de cinci stele la Hollywood, dar o viață privată marcată de tragedii. Dramele care l-au schimbat pentru totdeauna

Keanu Reeves este unul dintre cei mai iubiți şi talentaţi actori de la Hollywood. Starul din „Matrix” a atins culmile succesului în cetatea filmului, dar viața sa privată a fost marcată de tragedii care l-au schimbat pentru totdeauna. Toate loviturile dure pe care le-a primit l-au îndemnat să nu se agaţe de averea sa şi să doneze bani pentru a încerca să-i ajute pe alții să evite dureri precum cele pe care el le-a suferit el.

Keanu Reeves s-a născut în Beirut, Liban

Keanu Charles Reeves s-a născut la 2 septembrie 1964 în Beirut, Liban. Părinţii săi, Patricia Taylor, o englezoaică din Essex, şi tatăl său, Samuel Nowlin Reeves, un geolog născut în Hawaii, cu strămoşi portughezi şi chinezi, s-au întâlnit şi căsătorit în capitala Libanului. Aici s-au născut cei doi copii ai cuplului, Keanu şi, mai târziu, sora sa Kim. După despărţirea părinţilor, cei doi puști împreună cu mama lor s-au mutat în Sydney, Australia și New York, potrivit imdb.com şi collider.com, transmite Agerpres.

Tatăl său, alcoolic, şi-a abandonat familia când Keanu era copil. Mama lui, care a fost nevoită să lucreze inclusiv ca dansatoare de striptease pentru a-şi putea întreţine familia, a decis să meargă într-un final cu copiii în Canada, unde au primit mai târziu naţionalitatea.

Reeves spunea, confirm insider.com, că a crescut în cartierul Yorkville din Toronto. Deşi părinţii săi sunt cetăţeni american, respectiv englez, actorul a primit şi cetăţenie canadiană cu care de altfel se şi identifică.

Keanu Reeves rămâne „cel mai simpatic tip de la Hollywood”. Reacția fantastică a starului când un puști îl „bombardează” cu tot felul de curiozități, în aeroport

92nd Annual Academy Awards - Arrivals
Patricia Taylor și Keanu Reeves. Getty Images

Şi-a dorit să urmeze o carieră în hochei

Keanu a urmat cursurile mai multor licee, între care Şcoala de Arte Etobicoke şi Şcoala catolică particulară De La Salle, unde a făcut parte din echipa de hochei a şcolii. Şi-a dorit să urmeze o carieră de jucător profesionist, însă o accidentare şi o vizită la New York i-au schimbat hotărârea, îndreptându-se spre o carieră de actor.

Keanu Reeves
Keanu Reeves. Profimedia

La 9 ani, juca în prima lui piesă de teatru

Keanu Reeves a jucat la vârsta de 9 ani într-o piesă de teatru ''Damn Yankees''. Mai târziu, a apărut pentru prima dată ca actor într-un episod al unui serial produs de o televiziune locală din Toronto - ''Hanging In''.

Keanu Reeves a devenit cunoscut odată cu rolul secundar din filmul ''Youngblood'' (1986), care a fost filmat în Canada.

La scurt timp, Reeves a plecat la Hollywood, unde a intrat în vizorul criticilor după interpretarea sa în drama ''River's Edge'' (''Băieţii de pe malul râului'', 1986) şi în ''Dangerous Liaisons'' (''Legături primejdioase'', 1988), în care a jucat alături de Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman. Au urmat filmele: ''Bill & Ted's Excellent Adventure'' (''Tropăind prin istorie'', 1989), ''Parenthood'' (''Numai tată să nu fii!'', 1989),''I Love You to Death'' (''Te iubesc până la moarte'', 1990), ''Point Break'' (''La limita extremă'', 1991), ''My Own Private Idaho'' (''Dragoste şi moarte în Idaho'', 1991), ''Dracula'' (1992), ''Much Ado About Nothing'' (''Mult zgomot pentru nimic'', 1993).

Keanu Reeves a fost basistul trupei de rock alternativ Dogstar

A fost basistul trupei de rock alternativ Dogstar, timp de câţiva ani, începând din 1991. După destrămarea trupei, prin anii 2000, a cântat la chitară bas în Becky, un alt proiect muzical, potrivit www.insider.com.

KEANU PERFORMS WITH BAND IN NEW YORK
Keanu Reeves, Dogstar". New York City 2000. Getty Images

„Speed”, filmul care l-a propulsat în lumea celebrităților la Hollywood 

Cariera sa a luat avânt odată cu lansarea filmului de acţiune ''Speed'' (''Cursa infernală'', 1994), însă actorul american a continuat să accepte roluri secundare dar şi să apară în filme experimentale. Până în 1999, când a înregistrat un succes uriaş de box-office şi a primit critici pozitive odată cu lansarea filmului ''The Matrix'', Keanu Reeves a mai jucat în: ''Johnny Mnemonic'' (1995), ''A Walk in the Clouds'' (''Atât de aproape de cer'', 1995), ''Feeling Minnesota'' (''Dragoste furată'', 1996), ''Chain Reaction'' (''Reacţie în lanţ'', 1996), ''The Devil's Advocate'' (''Pact cu diavolul'', 1997).

Între primul film ''Matrix'' şi cele două continuări, ambele lansate în 2003 - ''The Matrix Revolutions'' (''Matrix - Revoluţii'') şi ''The Matrix Reloaded'' (''Matrix - Reîncărcat'') - Keanu Reeves a jucat într-o serie de roluri mai mici dar cu impact la public: ''The Watcher'' (''Asasinul din vis'', 2000), ''The Replacements'' (''Rezervele'', 2000), ''The Gift'' (''Prezicere fatală'', 2000), ''Sweet November'' (''Idilă de noiembrie'', 2001), ''Something's Gotta Give'' (''Ceva, ceva tot o ieşi'', 2003), ''Constantine'' (2005), ''The Lake House'' (''Casa de lângă lac'', 2006), ''The day the Earth stood still'' (''Ziua în care s-a oprit Pământul'', 2008), ''Street Kings'' (''Stăpânii străzilor'', 2008), ''Henry's Crime'' (''Crima lui Henry'', 2010), ''Generation Um'' (''Generaţia Um'', 2012), ''47 Ronin'' (''Ronin: 47 pentru răzbunare'', 2013), potrivit www.cinemagia.ro.

The Lake House, sandra bullock si keanu reeves
Keanu Reeves și Sandra Bullock/ Profimedia

Keanu Reeves a debutat ca regizor în 2012

Keanu Reeves a debutat ca regizor în 2012 şi a realizat documentarul "Side by Side" (''Peliculă versus digital'') în care a prezentat diferenţele şi istoria tehnicilor de filmare atât din era procesului fotochimic cât şi pe cele din era digitală. Documentarul a beneficiat de interviurile cu mari regizori, precum James Cameron, David Fincher şi David Lynch. A urmat în 2013 un lungmetraj despre artele marţiale contemporane, "Man of Tai Chi'' (''Ucigaş cu suflet pur"), care a fost realizat pe baza vieţii cascadorului Tiger Chen. Cei doi actori au devenit prieteni în timpul filmărilor pentru cele trei pelicule din seria "The Matrix".

Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss,
Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss, în The Matrix Reloaded (2003). Profimedia

În 2014, Keanu Reeves a jucat în filmul de acţiune ''John Wick'', care a înregistrat un succes important în rândul audienţei şi al criticii. La acelaşi nivel s-au situat continuările ''John Wick: Chapter 2'' (2017) şi ''John Wick: Chapter 3 - Parabellum'' (''John Wick 3: Război total'', 2019). Alte filme: ''The Neon Demon'' (''Demonul de Neon'', 2016), ''The Bad Batch'' (2016), ''Destination Wedding'' (2018), ''Replicas'' (''Copii perfecte'', 2018), ''Siberia'' (2018, în care joacă alături de actriţa română Ana Ularu).

'John Wick: Chapter 3 - Parabellum' film - 2019
Keanu Reeves. 'John Wick: Chapter 3 - Parabellum' film - 2019. Profimedia

În iunie 2019, Keanu Reeves şi-a împrumutat vocea şi mişcările (prin intermediul tehnicii motion capture) personajului central Johnny Silverhand, o figură legendară în povestea noului joc video Cyberpunk 2077. Acesta este cel de-al doilea joc video la care participă actorul, după ''The Matrix: Path of Neo'' (2005), mai scrie Agerpres. În august 2019, studiourile Warner Bros. au confirmat producţia celui de-al patrulea film din seria Matrix.

Actorul american a primit în 2005 o stea pe faimosul Hollywood Walk of Fame, notează www.insider.com.

Motociclist pasionat, este co-fondatorul Arch Motorcycle Company, care construieşte şi vinde motociclete personalizate.

*EXCLUSIVE* Keanu Reeves goes out shopping for a possible engagement ring at Irene Neuwirth on Melrose Place
Keanu Reeves se îndreaptă spre magazinul de bijuterii Irene Neuwirth, Melrose Place. Profimedia

Keanu Reeves: Am trăit în închisoarea filmelor

Sunt rare interviurile acordate de Keanu Reeves. Însă starul american a povestit pe larg într-un interviu pentru GQ lucruri mai puţin ştiute din viaţa şi cariera sa. De exemplu, cum a fost ostracizat timp de 14 ani de casa de producţie Fox, după ce a refuzat să joace în "Speed 2".

Reeves a dezvăluit că a fost marginalizat de industria Hollywoodului. "Am trăit în închisoarea filmelor", a spus el. Casa de producţie Fox, una dintre cele mai puternice de la Hollywood, a decis să nu-l mai sune, după ce refuzase să joace în "Speed 2" - după primul "Speed" din 1994 - preferând să-l interpreteze pe Hamlet într-o mică sală de teatru din Winnipeg, Canada.

Pentru a-l înlocui, alături de Sandra Bullock, în acest mare succes de casă, s-a optat pentru un actor mai puţin cunoscut, Jason Patric (acelaşi actor cu care Julia Roberts a fugit în Irlanda cu trei zile înainte de nunta prevăzută cu Kiefer Sutherland). Dacă prima parte a filmului a depăşit 350 milioane de dolari la box-office (la un buget de 30 de milioane) a doua parte a strâns doar 115 milioane (bugetul acestei continuări fiind de peste 160 de milioane). "Nu am lucrat cu Fox timp de 14 ani", a mărturisit el la vremea resepctivă.

Totuşi, nu a refuzat să joace în alte filme de acţiune şi în continuări, precum saga John Wick.

Sandra Bullock, despre „Speed 3”: Aș fi bucuroasă să stau în orice vehicul cu Keanu Reeves

"Cât timp mă ţin picioarele. Cât timp mă vor dori spectactorii", a spus el, referindu-se la acest tip de filme. "Adevărul e că nu îmi închipuiam la 22 de ani că voi juca la 54 în filme atât de solicitante fizic", a mărturisit actorul în 2018. "Nu m-am gândit prea mult la cariera mea viitoare sau la ceea ce se va întâmpla, până când am împlinit 40 de ani", a precizat Reeves.

În ce priveşte viitorul său, el dă dovadă de umor negru, spunând că primul cuvânt care îi vine în minte este "moarte". Este un gând care îl bântuie de mult timp. "Mă număr printre cei care, ştiind că sfârşitul este aproape, trec în revistă lucrurile care îmi rămân de făcut înainte de moarte", mărturisea actorul în 2017.

În 2019, Keanu Reeves şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood

Keanu Reeves a primit în 2019 unul dintre cele mai vechi privilegii de la Hollywood, actorul lăsându-şi amprentele mâinilor şi picioarelor în cimentul din faţa TCL Chinese Theatre din California. Reeves este unul dintre cele mai căutate staruri de la Hollywood, el aflându-se în topul actorilor cu cele mai mari încasări la box office.

''Am făcut parte din filmele bine primite şi sunt foarte recunoscător'', a declarat el în cadrul ceremoniei din faţa TCL Chinese Theatre. ''Ele mi-au schimbat viaţa. Ele mi-au dat viaţă. Ele mi-au oferit viaţă. Şi sunt foarte recunoscător faţă de oamenii care s-au bucurat de aceste filme'', a adăugat vedeta.

''Fără susţinerea voastră, eu nu m-aş afla aici'', a mai spus Reeves.

Viața privată a lui Keanu Reeves, marcată de tragedii. I-au murit copilul, iubita și cel mai bun prieten

După divorțul părinților, actorul nu și-a mai văzut tatăl timp de un deceniu, iar el și sora sa Kim au fost forțați să schimbe frecvent școlile. În ciuda schimbărilor frecvente și a faptului că Reeves suferă de dislexie, conform declarațiilor lui, perioada petrecuta la școală nu a fost traumatizantă.

În timp ce Reeves se bucura de începutul unei cariere impresionante la Hollywood, a aflat că sora lui are leucemie, iar cel mai bun prieten al lui, River Pheonix, fratele actorului Joaquin Phoenix, a murit la vârsta de 23 de ani. 

Filmul The Matrix a reprezentat un moment definitoriu pentru cariera lui Reeves și l-a transformat într-un superstar. Însă succesul peliculei a fost umbrit de o altă dramă: fetița lui s-a născut moartă la doar 8 luni. Tragedia a pus capăt relației cu iubirea vieții lui, Jennifer Syme, dar cei doi au rămas prieteni chiar și după moartea copilului lor. Din păcate, la doar 18 luni de la înmormântarea celei mici, Jennifer Syme a murit într-un accident de mașină. Keanu nu a comentat public pierderea suferită, dar prieteni apropiați lui au vorbit despre tristețea nemărginită pe care a simțit-o actorul.

Keanu Reeves. Foto: Getty Images
Keanu Reeves. Foto: Getty Images

Keanu Reeves: Banii nu înseamnă nimic pentru mine. Ideea mea de fericire este să dorm alături de persoana pe care o iubesc

Toate aceste tragedii l-au îndemnat pe Reeves să nu se agaţe de averea sa şi să doneze bani pentru a-i ajuta pe alții să evite dureri precum cele trăite de el. Mai mult, a fondat o organizaţie de luptă împotriva cancerului.

Adevărul din spatele gesturilor de generozitate ale lui Keanu Reeves. Unul dintre prietenii lui a dezvăluit de ce donează bani sau le face cadouri colegilor săi

"Banii nu înseamnă nimic pentru mine. Aş putea trăi încă două secole din ceea ce am agonisit", a povestit el. "Ideea mea de fericire este să dorm alături de persoana pe care o iubesc, să împart cina cu prietenii sau să merg cu motocicleta. Nu are nimic în comun cu un cont în bancă cu multe zerouri", a mărturisit el.

Keanu Reeves trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Alexandra Grant

Keanu Reeves și Alexandra Grant formează astăzi unul dintre cele mai admirate cupluri de la Hollywood. Cei doi nu apar foarte des în public, însă paparazzii i-au surprins de câteva ori.

Reeves și Grant și-au făcut publică relația în noiembrie 2019, dar mai multe publicații străine au notat că de fapt aceștia ar fi împreună de ani de zile.

Alexandra Grant vorbeste despre relația cu Keanu Reeves: Cred că fiecare persoană pe care o cunosc m-a sunat în prima săptămână din noiembrie

Programul Zilei

sâmbătă20.04
duminică21.04
luni22.04
marți23.04
miercuri24.04
joi25.04
vineri26.04
07:25 Barbati in Negru International
09:10 Calatoriile lui Gulliver
10:35 Operatiunea Valkyrie
14:30 O nunta exploziva
16:05 Blonda de la drept 2
17:35 Batman vs. Superman: Zorii dreptatii
20:00 Pan: Aventuri in tara de Nicaieri
21:45 Equalizer
23:50 Nascuti asasini
01:45 Vanatorul de recompense 2049
05:40 Regasirea
07:10 Batman vs. Superman: Zorii dreptatii
09:30 Zana Maseluta
11:10 Pan: Aventuri in tara de Nicaieri
12:55 Un an de pomina
14:35 Ziua in care s-a oprit Pamantul
16:15 Un jurnal pentru Jordan
18:20 Morbius
22:15 Vaduve
00:15 Tacerea mieilor
02:10 Escape Plan: Testul suprem
04:00 Luptatorul
05:45 Ruby Sparks
07:25 Un an de pomina
11:15 inainte de rasarit
12:55 Misiune: Imposibila - Protocolul fantoma
15:00 Eroii monumentelor
16:50 Sydney White si cei sapte tocilari
18:35 Misterele Darrow: Cazul cantaretei
20:00 Prestigiul
22:10 Dampyr
23:55 Nemuritorii: Razboiul Zeilor
03:15 Dreamland
04:50 Gamer - Jocul supravietuirii
06:15 Misterele Darrow: Cazul cantaretei
07:40 Dincolo de usi
09:15 Prestigiul
11:20 Cursa fara frane
12:45 Campionul
14:55 Aeon Flux
16:25 Ura pe care o simti
18:35 Anthony Zimmer
20:00 Absolut orice
21:25 Parintele Stu
23:25 Valul ucigas
01:20 Probleme la 17 ani
03:00 Ninja Asasin
04:30 Spioana
06:25 Cursa fara frane
07:50 Parintele Stu
09:50 Masa 19
11:15 Familia mea nebuna
13:00 G.I. Joe: Represalii
14:45 Am spus destul
16:15 Anonim
18:20 Click - Zapand prin viata
20:00 Parteneri neobisnuiti
23:20 Robert the Bruce: Regele Scotiei
01:20 Dheepan
03:10 Thomas cel ciudat
04:40 Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri
06:20 O razbunare cu gust
08:15 Cine sunt?
10:15 Pazea la minge!
11:45 Am spus destul
13:15 Siguranta nationala
14:40 Parinti vs bunici
16:20 Moulin Rouge!
18:20 Mortdecai
20:00 Tenorul
21:35 Nicholas Nickleby
23:45 Cosmarul alb
03:15 A venit sfarsitu'!
04:55 Lipit de tine
06:50 Speranta moare ultima
08:35 Nicholas Nickleby
10:45 Indiana Jones si regatul craniului de cristal
12:40 Muntele dintre noi
14:25 O zi in pantofii altcuiva
16:00 Hotelul Marigold
20:00 Primul Contact
21:55 Kandahar: Misiune mortala
23:50 Ronin
01:45 Cand un barbat iubeste o femeie
03:45 Vocile
05:30 Toti oamenii regelui

Ultimele știri

suri cruise, tom cruise, katie holmes
"Arma secretă" cu ajutorul căreia Katie Holmes a reușit să divorțeze de Tom Cruise și să renunțe la afilierea cu Biserica Scientologică

Relația dintre Tom Cruise și Katie Holmes e istorie de mulți ani, dar speculațiile legate de ei nu s-au stins nici acum. Când actrița a...

sofia vergara
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani

În timp ce se recuperează după o intervenție chirurgicală la genunchi, Sofia Vergara și-a adus aminte cu nostalgie de momentul când și-a...

Jennifer Garner
(VIDEO) Și-a pus mănușile de bucătărie în picioare și a început să danseze. Jennifer Garner, imagini virale: „Ești ciudată, dar în sensul bun!”

Jennifer Garner a împlinit 52 de ani și a marcat evenimentul printr-un videoclip inedit, ce a stârnit amuzamentul fanilor din toate...

Partenerii noștri

Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece

Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să...

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești...

Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă...

PeRoz.ro
Dorian Popa a fost intrebat daca a inselat-o pe Claudia “Babs” Iosif. “Am gresit! Cred ca este de ajuns sa spun asta”
Dorian Popa a fost intrebat daca a inselat-o pe Claudia “Babs” Iosif. “Am gresit! Cred ca este de ajuns sa spun asta”

Dorian Popa a fost intrebat daca a inselat-o pe Claudia “Babs” Iosif. “Am gresit! Cred ca este de...

Utv.ro
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii...

Digi-World.tv
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru

Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace...

ProFM.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea

Ce a dezvăluit femeia.

DigiSport.ro
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un...

Digi-AnimalWorld.tv
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini

Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini

Digi-Life.tv
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală

Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în...

DigiFM.ro