salma hayek Salma Hayek. Getty Images

Povestea frumoasei Salma Hayek. Și-a dorit să ajungă gimnastă, dar a devenit superstar la Hollywood. A fost exmatriculată pentru farsele pe care le făcea la școală și e expertă în Sudoku

Salma Hayek, actriţă, regizoare şi producătoare de film, s-a născut la 2 septembrie 1966 şi a crescut în Coatzacoalcos, Veracruz, Mexic. Provine dintr-o familie bogată. Părinţii ei - tatăl de origine libaneză, mama de origine spaniolă - au vrut ca fiica lor să fie bine educată şi au trimis-o la un internat al şcolii din Louisiana, pe când ea avea 12 ani. După ce a terminat liceul, Salma Hayek a ajuns la Houston, să locuiască împreună cu mătuşa ei până la vârsta de 17 ani, conform imdb.com, notează Agerpres.

În 1991, a plecat din Mexic la Los Angeles, unde 18 luni a luat lecţii de limba engleză

A devenit studentă la un colegiu din Mexico City, cu specializare în relaţii internaţionale, dar a renunțat pentru a deveni actriţă. A început să facă teatru, unde a fost remarcată şi a fost solicitată să joace într-o serie intitulată ''Un nuevo Amanecer''.

Salma Hayek a fost considerată o stea în Mexic pentru rolul Teresa dintr-o telenovelă cu acelaşi nume. În 1991, s-a mutat la Los Angeles, unde 18 luni a luat lecţii de limba engleză, în timp ce şi-a exersat aptitudinile actoriceşti cu profesoara de dramă Stella Adler.

Salma Hayek dezvăluie numele regizorului său preferat. Este vorba despre una dintre cele mai frumoase actrițe: „Un geniu. Am fost complet uluită de mintea ei”

Primul rol important al Salmei Hayek a fost în ''Desperado'' (1995), alături de Antonio Banderas

Primul rol important al Salmei Hayek a fost în ''Desperado'' (1995), alături de Antonio Banderas. În 1996, Salma Hayek a apărut în filmul lui Robert Rodriguez ''From Dusk Till Dawn'', unde a jucat alături de nume mari precum George Clooney şi Quentin Tarantino, iar în 1997 a jucat alături de Matthew Perry, în comedia romantică, ''Fools Rush In''. În acelaşi an, Hayek a încântat publicul cu rolul Esmeralda din ''Hunchback''.

Apariţiile Salmey Hayek în filme au continuat cu un rol de dansatoare distribuitoare de cocaina în ''54'', apoi a jucat alături de Jordana Brewster şi Elijah Wood în ''The Faculty'' (regia Robert Rodriguez), alături de Matt Damon şi Ben Affleck în ''Dogma dun'' (1999) şi alături de Kevin Kline şi Will Smith în ''Wild Wild West''.

În anul 2000, Salma Hayek a filmat pentru ''Timecode'', ''Chain of Fools'' şi a avut o apariţie scurtă în filmul ''Traffic''. După un rol în ''Hotel'' din 2001, a jucat în ''In the Time of the Butterflies''.

Salma Hayek dezvăluie că îi era frică să filmeze scene intime cu Antonio Banderas: Începeam să plâng

1995 - Desperado - Movie Set
Salma Hayek și Antonio Banderas in Desperado

 

„Frida”, filmul care i-a adus nominalizări la cele mai importante premii

Filmul biografic despre Frida Kahlo a fost lansat în anul 2002, având-o pe Salma în rolul principal. Hayek l-a şi coprodus. Rolul său a fost răsplătit cu nominalizări pentru Cea mai bună actriţă la Oscaruri, premiile Bafta şi Globurile de Aur.

A primit trofeele pentru Cea mai bună actriţă de la Fundaţia Imagen Awards şi Camera de Aur (Best International Actress).

În 2003, Salma Hayek a apărut în filmul lui Rodriguez, ''Spy Kids 3-D: Game Over'', precum şi în continuarea filmului ''Desperado'' - ''Once Upon a Time in Mexico''.

Anul 2004 a adus apariţia actriţei în filmele ''After the Sunset'', filmul animat ''Sian Ka'an'' (pentru care a împrumutat vocea ei), ''Paint'', precum şi ''Legea lui Murphy'' . A jucat apoi în 2005, în ''Ask the Dust'' cu Colin Farrell şi Val Kilmer.

Salma Hayek a început să lucreze şi în televiziune, devenind, în 2006, producătorul executiv al filmului ''Ugly Betty'', câştigător al Globului de Aur.

FRIDA
Salma Hayek în rolul Frida Kahlo. Profimedia

Penelope Cruz este una dintre cele mai bune prietene ale actriței Salma Hayek

2006 a marcat, de asemenea, anul în care a apărut în filmul ''Bandidas'', cu prietena ei Penelope Cruz.

Prietenia există și la Hollywood! Penelope Cruz, despre cum Salma Hayek a ajutat-o la începutul carierei: "Nu ne cunoșteam față în față, dar m-a luat în casa ei"

Din bogata filmografie a actriţei mai fac parte: ''Mi Vida Loca'', ''Roadracers'', ''El Callejón de los Milagros'', ''Fair Game'', ''Four Rooms'', ''Follow Me Home'', ''Fled'', ''Breaking Up'', ''Sistole Diastole'', ''The Velocity of Gary'', ''La Gran Vida'', ''V-Day: Until the Violence Stops'', ''After the Sunset'', ''Lonely Hearts'', ''Across the Universe''.

În 2009 a apărut în filmul ''Cirque du Freak: The Vampire's Assistant'', iar un an mai târziu în ''Grown Ups''.

2011 a fost un an cu mai multe apariţii de succes în ''Puss in Boots'', ''Americano'' (nominalizare la San Sebastián International Film Festival Award pentru Cea mai bună actriţă), ''La chispa de la vida'' (nominalizare la Goya Award pentru Cea mai bună actriţă).

2012 i-a adus Salmei Hayek roluri în ''The Pirates! In an Adventure with Scientists!'', ''Savages'' şi ''Here Comes the Boom''. Un an mai târziu, a apărut în 'Grown Ups 2'', iar în 2014 în ''Muppets Most Wanted''. În 2015, apariţiile Salmei Hayek au fost în filmele ''Everly'', ''How to Make Love Like an Englishman'' şi ''Septembers of Shiraz''. În 2016 a jucat în filmul '' Sausage Party''. Au urmat peliculele "Beatriz at Dinner" şi "The Hitman's Bodyguard" - ambele în 2017, thriller-ul "The Hummingbird Project" în 2018, comedia "Like a Boss" în 2020, notează www.biography.com.

Entertainment: 92nd Academy Awards
Salma Hayek, Penelope Cruz. Profimedia

Salma Hayek a primit o stea pe bulevardul Walk of Fame de la Hollywood în 2021

Anul trecut, Salma Hayek a primit o stea pe bulevardul Walk of Fame de la Hollywood. Este considerată la Hollywood una dintre cele mai importante vedete latino.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anul 2021 a fost deosebit de prolific pentru actriţă. Ea a făcut parte din spectaculoasa distribuţie a filmului Marvel "Eternals", alături de Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington, Richard Madden, Kumail Nanjiani şi Brian Tyree Henry.

A apărut apoi în "House of Gucci", în regia lui Ridley Scott, unde actriţa mexicană a împărțit distribuţia cu vedete ca Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto şi Jeremy Irons.

Fanii au putut-o urmări și în "Bliss", un amestec de dramă şi science-fiction, cu Owen Wilson în rolul principal; şi în comedia de acţiune "Hitman's Wife's Bodyguard", unde i-a avut ca parteneri pe Ryan Reynolds şi Samuel L. Jackson.

NO TABLOID - Exclusif - No web - No blog - François-Henri Pinaul
François-Henri Pinault, Salma Hayek. Profimedia

Salma Hayek este căsătorită cu unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Salma se mândrește cu o carieră de succes, dar și cu o căsnicie fericită, fiind căsătorită de 13 ani cu François-Henri Pinault.

Salma Hayek a dezvăluit în cadrul emisiunii ”Red Table Talk” secretul mariajului ei care este, fără îndoială, bunătatea.

„Atunci când avem un conflict, ne concentrăm să rezolvăm problema, nu să dăm vina unul pe celălalt. Nu ne spunem 'ar fi trebuit să faci asta ori asta'. Nu. Toată energia merge spre 'cum rezolvăm asta?'”, a mărturisit ea.

„Niciodată nu ne spunem lucruri urâte unul ceilulalt. Fără resentimente.”, a continuat ea.

Salma Hayek și François-Henri Pinault s-au căsătorit de Valentine's Day, în 2009, în Paris și sunt părinții unei fete, pe nume Valentina. Pinault are, de asemenea, trei copii din relațiile anterioare.

'House of Gucci' film premiere, New York, USA - 16 Nov 2021
Salma Hayek a ales o rochie decoltată pentru premiera din New York a filmului House of Gucci. / Foto: Profimedia

6 lucruri pe care probabil nu le știai despre Salma Hayek

  • În copilărie și-a dorit să devină gimnastă. După câteva luni, tatăl ei a decis să o retragă de la sala de antrenamente din Mexico City.

„Am fost acolo două luni, eram atât de concentrată și atât de bună”, a spus ea, potrivit Insider. „La acea vârstă, am fost recrutată pentru echipa olimpică. Totuși, asta însemna să fiu într-un internat, șase ore pe zi de gimnastică, plus studii, departe de familie, iar tatăl meu a spus nu”. „Visul meu olimpic a murit acolo”, a adăugat Hayek.

  • La 12 ani a fost exmatriculată de la școala catolică din cauza farselor pe care făcea colegilor și nu numai.
  • Mare iubitoare de animale, a primit de la soțul ei, Francois-Henri Pinault, o bufniță salvată de la moarte.
  • Talentul ei ascuns: este foarte pricepută la Sudoku
  • „Fabrica de ciocolată” a fost filmul care a inspirat-o să devină actriță.
  • People a trecut-o pe lista celor mai frumoși oameni din lume în 1996, 2003 și 2008, iar FHM a inclus-o pe lista 100 Sexiest Women in the World în 2005 și 2006. În 2007, în urma unui sondaj E-Poll Market Research, a fost votată „cea mai sexy celebritate” dintr-un grup de 3000 de vedete.

Programul Zilei

sâmbătă27.07
duminică28.07
luni29.07
marți30.07
miercuri31.07
joi01.08
vineri02.08
06:55 Operatiunea Mincemeat
08:55 Ramona si Beezus
10:35 ingerii lui Charlie
12:30 Iubesc pe cine nu trebuie
14:10 Calul de lupta
16:30 Barbatii in negru 3
18:10 Eu si Marley
20:00 Elvis
22:35 Death Wish - Razbunarea
00:20 Cu orice pret
02:00 tinta eliminata
03:40 Cosmarul alb
05:15 Caut cavaler de onoare
08:30 Lemony Snicket - O serie de evenimente nefericite
10:10 Elvis
12:45 Omu' de la Zoo
14:20 inceputul
16:40 Red Dawn: Ultima invazie
18:10 Solistul
20:00 Femeia rege
22:10 Adancul albastru
01:25 Vanatorul de recompense 2049
04:00 Boss Level. Capcana timpului
05:35 Razboiul din adancuri
07:15 Omu' de la Zoo
08:50 Femeia rege
11:00 O razbunare cu gust
12:55 Exodus: Zei si regi
15:20 Minciuni adeverite
16:50 Fereastra secreta
18:20 Infinit
20:00 inapoi in Burgundia
21:50 Mlastina coruptiei
23:30 Insidious: Ultima cheie
01:10 Prizoniera in panza de paianjen
03:00 Frati vitregi
04:35 Fara zgomot 2
06:05 Exodus: Zei si regi
08:30 inapoi in Burgundia
12:25 Spionii din vecini
14:05 Cum stii daca ai noroc?
16:00 Misiune: Imposibila. Natiunea secreta
18:05 Da-te mare si tare!
20:00 Pasari nocturne
21:30 Adevarul si numai adevarul
23:10 Ultimul samaritean
02:25 Spotlight
04:25 Speranta moare ultima
06:10 Muntele dintre noi
07:55 Da-te mare si tare!
09:50 Adevarul si numai adevarul
13:10 Omul spectacol
14:50 Un an de pomina
16:25 Invadarea lumii : Batalia Los Angeles
20:00 Speed Racer
22:10 Localnicii
23:40 Absolut orice
01:05 Barbatul perfect
02:40 Ronin
04:35 Badman: Cel mai tare din parcare
05:55 Dupa ce ne-am certat
07:35 Speed Racer
11:30 Fiul meu
12:55 Zi dupa zi
14:30 Misiune: Imposibila
16:15 Megan Leavey
18:05 Operatiunea Valkyrie
20:00 Benny si Joon
21:35 Acolo unde canta racii
23:35 Drumul
01:20 Vocile
03:05 Razbunarea gemenilor 2
05:00 Banditul zburator
07:00 Poarta Stelara
09:05 Operatiunea Valkyrie
11:00 Benny si Joon
12:40 Vanatorii de fantome
14:30 Tata in razboi cu... Tata
16:00 Neinfrant
18:10 Total Recall. Memorie programata
20:00 Iubeste-ma daca poti!
21:35 Hot Pursuit: Urmarire periculoasa
23:00 Invitatie in iad
00:40 Maestrul evadarilor
02:30 Lumea de Dincolo: Razboaie Sangeroase
03:55 JFK

Ultimele știri

Jennifer Aniston, mesaj pentru Matt LeBlanc, la împlinirea a 57 de ani
Jennifer Aniston, mesaj pentru Matt LeBlanc, la împlinirea a 57 de ani. Actrița nu a ratat ocazia de a face o glumă pe seama lui

Matt LeBlanc a împlinit, joi, 57 de ani, iar Jennifer Aniston nu a ratat ocazia de a-i transmite public un mesaj. De asemenea, ea a făcut...

Alicia Vikander
Alicia Vikander a născut cel de-al doilea ei copil. „A doua oară a fost mai greu pentru mine”

Alicia Vikander a adus pe lume al doilea ei copil și al actorului Michael Fassbender. „A doua oară a fost mai greu pentru mine”, a...

hugh jackman
Cum și-a câștigat banii Hugh Jackman înainte de a deveni actor: "Nu aveam niciun fel de abilități. Luam 50 de dolari. Nu merita"

Astăzi este unul dintre cei mai cunoscuți actori din lume, dar înainte de a intra în această lume, Hugh Jackman punea pe el un cu totul...

Partenerii noștri

Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 
Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt...

Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului...

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”

Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă...

PeRoz.ro
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această...

Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip...

Digi-World.tv
Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a pus ea pe Instagram
Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a pus ea pe Instagram

Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a pus ea pe Instagram

ProFM.ro
Laurențiu Reghecampf, victorie în fața Anamariei Prodan: suma pe care trebuie să o plătească impresara
Laurențiu Reghecampf, victorie în fața Anamariei Prodan: suma pe care trebuie să o plătească impresara

Soluția instanței.

DigiSport.ro
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii

Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul...

Digi-AnimalWorld.tv
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70

Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New...

Digi-Life.tv
Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de valul de susținere
Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de valul de...

Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea...

DigiFM.ro
Jennifer Aniston, mesaj pentru Matt LeBlanc, la împlinirea a 57 de ani
Jennifer Aniston, mesaj pentru Matt LeBlanc, la...
Filmnow.ro