sophia loren Sophia Loren. Getty Images/Profimedia

Povestea celebrei Sophia Loren, cea mai admirată actriță italiană. „Singurul lucru pe care îl regret e că nu m-am căsătorit în rochie de mireasă”

La 88 de ani, Sophia Loren continuă să impresioneze datorită personalităţii, farmecului și eleganței sale. Sofia Scicolone s-a născut la 20 septembrie 1934, la Pozzuoli, un orăşel muncitoresc de lângă Napoli. Cea mai admirată actriță italiană a urmat cursurile şcolii din Pozzuoli.

Sofia Scicolone îl cunoaște pe Carlo Ponti, viitorul ei soţ, și își schimbă numele în Loren

Îşi începe cariera cinematografică cu două roluri în "Cuori sul mare" (1950) şi "Quo Vadis" (1951). În această perioadă îl cunoaşte pe producătorul de filme Carlo Ponti, viitorul ei soţ. Sub îndrumarea acestuia, începe cursuri de actorie şi îşi schimbă numele în Loren. Joacă în numeroase filme care o aduc repede în atenţia publicului: "L'oro din Napoli" (1954), "La donna del Fiume" (1954) şi "Peccato che sia una canaglia" (1955).

Primul film realizat la Hollywood, "The Pride and the Pasion" (1957), a fost urmat de alte pelicule care au transformat-o într-un star internaţional, scrie Agerpres.

sophia loren (7)
Sophia Loren, Carlo Ponti. 1962

"La Ciociara" îi aduce premiul Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină

"La Ciociara", din 1960, îi aduce, un an mai târziu, premiul Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină, potrivit www.imdb.com. A mai obţinut şi distincţia de cea mai bună actriţă, la Cannes, tot pentru "La Ciociara", în 1961. De asemenea, a fost recompensată cu premiul Globul de Aur în 1977 şi premiul Cesar, în 1991.

Deasupra Americii, o călătorie cinematică din Maine pănă în mega-orașele New York și Washington. Pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

A mai interpretat roluri în "Legend of the Lost" (1957), "The Black Orchid" (1958), "El Cid" (1961), "La moglie del prete" (1970), "The Man of Mancha" (1972), "Cassandra Crossing" (1976).

În 1979, îşi publică memoriile, "Loving and living". În 1994, a jucat alături de bunul ei prieten Marcello Mastroianni în comedia "Pret-a-porter". În anul următor, a apărut în "Grumpier Old Men", apoi au urmat rolurile din "Soleil" (1997), "Francesca and Nunziata" (2001), "Between Strangers" (2002), "Lives of the Saints" (2004).

A acceptat să pozeze în ipostaze sexy, dar decente, pentru cea mai exclusivistă revistă pentru bărbaţi

În 2007, actriţa a acceptat să pozeze în ipostaze sexy, dar decente, pentru cea mai exclusivistă revistă pentru bărbaţi - Pirelli. În 2009, după o absenţă destul de mare din lumea cinematografiei, este invitată de regizorul Rob Marshall pentru a interpreta un rol în pelicula "Nine".

În 2010, s-a reîntors în lumina reflectoarelor şi a devenit protagonista miniseriei "La mia casa e piena di specchi", inspirată din cartea autobiografică a surorii sale, Maria Scicolone. A mai jucat în scurtmetrajul "Voce umana" (2014), regizat de unul dintre cei doi fii ai săi, Edoardo Ponti.

În 2016, Sophia Loren a venit pentru prima dată în România

În 2016 Sophia Loren a venit pentru prima dată în România, ca invitat special al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care a avut loc între 27 mai şi 5 iunie.

"Niciodată nu te gândeşti 'acum sunt celebră'. Dacă ţi se întâmplă asta, cariera ta s-a încheiat. Mereu trebuie să îţi spui că tot ceea ce trăieşti este ceva minunat, că trebuie să continui să te dezvolţi. Trebuie să te dezvolţi ca om, în primul rând, apoi în cariera ta. Dar nu mi s-a întâmplat niciodată să mă trezesc dimineaţa şi să spun 'Doamne, sunt o celebritate'. Nici când am câştigat Oscarul. Nici atunci nu ştii asta", afirma celebra actriţă în conferinţa de presă dedicată festivalului.

67th Annual Golden Globe Awards - Press Room
Sophia Loren. Getty Images

Sophia Loren, despre colaborarea pe ecrane cu fiul ei, regizorul Edoardo Ponti: Avem un suflet comun

La 10 iulie 2019, Sophia Loren a anunţat că va reveni pe marile ecrane, într-un lungmetraj regizat de fiul său Edoardo, în care artista italiană a interpretat personajul Madame Rosa, o supravieţuitoare a Holocaustului care stabileşte o legătură afectivă specială cu Momo, un imigrant senegalez în vârstă de 12 ani.

Filmul, intitulat "La vita davanti a se" ("The Life Ahead"), este o adaptare a romanului "La vie devant soi", de Roman Gary, anterior adus  pe marele ecran de cineastul israelian Moshe Mizrahi sub titlul "Madame Rose", în care rolul principal a fost jucat de Simone Signoret. Lungmetrajul a câştigat în 1978 premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

Sophia Loren a interpretat rolul jucat de Simone Signoret. A lucrat 10 ore pe zi, spunând că îşi permite să exprime "anumite lucruri pe marele ecran, pe care publicul le va găsi foarte surprinzătoare".

"Mă bucură foarte mult să lucrez cu fiul meu, ador să colaborez cu el. Avem un suflet comun", a explicat ea.

2nd Rome Film Festival - Matrimonio All'Italiana - Premiere
Sophia Loren, la premiera 'Matrimonio All'Italiana', în 2007. Getty Images

La o prezentare a peliculei, o altă legendă a filmului italian, Isabella Rossellini, a mărturisit că simte o oarecare invidie având în vedere că ea nu a colaborat niciodată la un film alături de părinţii săi, Ingrid Bergman şi Roberto Rossellini: 

"Mama ta, Edoardo, a fost pentru mine un exemplu, o manieră unică de a fi femeie (...) Sophia ne-a demonstrat că femeile italiene nu sunt mame supuse, ci femei pline de mândrie care îşi ţin familiile unite".

La rândul ei, Sophia Loren a explicat că mama sa a fost o mare sursă de inspiraţie pentru interpretarea sa din filmul "The Life Ahead", o dramă despre o prietenie neobişnuită înfiripată între un adolescent imigrant senegalez (Ibrahima Gueye) şi o bătrână supravieţuitoare a Holocaustului (Sophia Loren).

"Am vrut mereu să fiu ca mama mea. Era o femeie minunată, puternică, o femeie incredibilă", a spus ea. "Madame Rosa avea aceaşi fragilitate şi acelaşi tip de emoţii ca şi mama mea. În cel de-al Doilea Război Mondial, când eram mică (...), mama a suferit foarte mult, dar nu a vorbit niciodată despre asta: chiar şi atunci când era moartă de frică, era mereu alături de noi suportând lucruri cumplite, bombardamentele şi războiul la Napoli", a rememorat actriţa. 

David Di Donatello Awards Ceremony - Arrivals
Sophia Loren și Edoardo Ponti. Getty Images

În 2020, Sophia Loren infirmă zvonurile şi dezvăluie că actorul Cary Grant nu a cerut-o niciodată în căsătorie

Sophia Loren a spulberat unul dintre miturile hollywoodiene, după ce a dezvăluit că actorul american Cary Grant, partenerul ei din filmul "The Pride and the Passion" (1957), nu a cerut-o în căsătorie în timpul filmărilor de la acea peliculă, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Pentru Sophia Loren, acel film, în care a jucat şi Frank Sinatra, a reprezentat prima ei participare la o superproducţie americană, iar în timpul filmărilor ea a avut o relaţie pasională cu Cary Grant.

"Cary Grant era un bărbat foarte atrăgător şi un actor minunat, dar nu m-a cerut niciodată în căsătorie", a precizat Sophia Loren care, în timpul acelei idile, avea 23 de ani şi era cu 30 de ani mai tânără decât actorul american. Ea a explicat într-un interviu pentru Radio Times că în acea perioadă era mult prea tânără pentru a avea idei clare despre relaţii şi dragoste.

Deja, în volumul ei de memorii, publicat în 2014, actriţa italiană dezvăluise că actorul Cary Grant, care era pe atunci căsătorit cu cea de-a treia soţie, îi făcuse avansuri insistente pentru a o convinge să îi devină amantă.

Până la urmă, Sophia Loren avea să se căsătorească cu Carlo Ponti - cu 22 de ani mai în vârstă decât ea - şi aceasta a fost o decizie care, a spus ea, i-a definit cariera. Artista italiană a mărturisit totuşi că a continuat să rămână prietenă cu Cary Grant, vorbind adeseori la telefon şi făcând schimb de scrisori.

MSC Virtuosa Naming Ceremony
Sophia Loren. Getty Images

Sophia Loren: Singurul lucru pe care îl regret este că nu m-am căsătorit în rochie de mireasă

În acelaşi interviu, Sophia Loren a făcut şi un bilanţ al carierei sale şi a vorbit despre regretele ei. "Este foarte greu să spun că nu am niciun fel de regrete. În viaţă am avut parte de multe experienţe, dar am încercat să trăiesc fără regrete", a spus Sophia Loren.

"Am reuşit să am o viaţă liniştită. Am tot ceea ce mi-aş fi putut dori: o familie minunată, cu copii şi nepoţi extraordinari. Singurul lucru pe care îl regret este că nu m-am căsătorit în rochie de mireasă. Era visul vieţii mele, pe care încă îl port în suflet", a recunoscut ea.

Programul Zilei

luni25.09
marți26.09
miercuri27.09
joi28.09
vineri29.09
sâmbătă30.09
duminică01.10
07:20 Misterul inaltarii
09:00 Dune
11:30 Dansul dragostei: Batalia starurilor
13:20 Face toti banii
14:50 Pestele cel mare
16:50 Fracul Magic
18:25 Adam
20:00 Regina desertului
22:05 Malignant - incarnarea raului
23:55 Patru baieti si o geanta
03:00 Northmen. Ultimii vikingi
04:35 Varful piramidei
06:30 O ora de liniste
07:45 Face toti banii
09:15 Nopti in Rodanthe
10:50 Regina desertului
12:55 Tonul perfect 3: Ultima strigare
14:25 Lara Croft Tomb Raider: Leaganul Vietii
16:15 Gool! 2
18:05 Jack Reacher: Sa nu te intorci niciodata!
21:50 Marshall
23:40 Babyteeth: Prima iubire
01:35 Asiguratorul
03:00 stiu ce-ai facut asta-vara
04:35 Sange pentru sange
07:55 Peppermint: Gustul razbunarii
09:30 sansa vietii
10:55 Marshall
12:50 Am cumparat o gradina zoologica
14:50 Miss Agent Secret 2: inarmata si seducatoare
16:40 Star Trek. Dincolo de infinit!
18:35 Impostorul
20:00 Jack Ryan: Agentul din umbra
21:45 Vinovat si victima
23:25 Prietenie cu folos
01:10 Lumina vietii mele
03:05 Urmarirea
05:00 Thomas cel ciudat
06:30 Miss Agent Secret 2: inarmata si seducatoare
08:20 Vinovat si victima
10:00 Prea frumos sa fie adevarat
11:25 Jack Ryan: Agentul din umbra
13:10 Minciuni adeverite
14:40 Indiana Jones si regatul craniului de cristal
16:35 Refugiu pentru viata
18:25 in transa
20:00 in curte
21:35 World Trade Center
23:40 Ghidul sexy al unei fete cuminti
01:10 Avocatul
03:05 Django dezlantuit
05:45 Hitman's Bodyguard 2: Nevasta asasinului
07:40 Barul Coyote Ugly
09:15 World Trade Center
11:20 Refugiu pentru viata
13:10 Fara o vasla
14:45 Now You See Me: Jaful Perfect 2
16:45 O Cenusareasa moderna
18:15 S.O.S.: Aterizare fortata
20:00 O razbunare cu gust
21:55 Cursa fara frane
23:20 Spioana
01:15 Foxcatcher
03:25 Mandrie + Prejudecata + Zombi
05:05 Jungleland
06:30 Baiat de treaba
08:05 O razbunare cu gust
10:00 O Cenusareasa moderna
11:30 Cursa fara frane
12:55 Poveste de iarna
14:50 Recompensa cu bucluc
16:35 Neveste perfecte
18:00 Echipa de incredere
20:00 Space Jam: O noua era
21:55 G.I. Joe: Represalii
23:45 Misiuni periculoase
01:50 Cadere libera
03:40 Cold Mountain
06:10 Neveste perfecte
09:35 Space Jam: O noua era
11:25 G.I. Joe: Represalii
13:10 Whiplash
14:55 O mie de cuvinte
16:20 Godzilla vs. Kong
18:05 Lipit de tine
20:00 Kandahar: Misiune mortala
22:00 Sarutul dulce al razbunarii
00:00 Transfer de captivi
04:00 Plan de rezerva
05:40 John Q.

Ultimele știri

sophia loren imbracata intr-o rochie neagra participa al ceremonia de inchidere a festivalului international de film de la cannes 2014
Sophia Loren, în spital după ce a căzut în baie. Actrița de 89 de ani a suferit mai multe fracturi: „Va avea nevoie de o lungă perioadă de recuperare!”

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital duminică, după ce a suferit mai multe fracturi, inclusiv una la nivelul femurului...

Kerry Washington
Kerry Washington, actrița din „Scandal”, a aflat că tatăl ei nu este de fapt tatăl ei biologic: „Acum îmi știu povestea, dar mi-a dat lumea peste cap!”

Kerry Washington, actrița cunoscută pentru rolul interpretat în serialul „Scandal”, a dezvăluit că a descoperit recent că tatăl ei, Earl...

Demi Moore
Demi Moore, ca la 30 de ani: "Orice și-ar fi făcut, arată fabulos". Ținuta care i-a surprins pe fani și i-a făcut să-i dea un sfat pentru aparițiile viitoare

Demi Moore pare că s-a împrietenit cu timpul ca nimeni alta. Dacă în buletin are 60 de ani, în realitate pare de abia trecută de 30.

Partenerii noștri

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat 300 de kilograme de canabis: „Săreau mai sus decât caprele”
O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat 300 de kilograme de canabis: „Săreau mai sus decât caprele”

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat 300 de kilograme de canabis: „Săreau mai sus decât caprele”

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
N-a mai suportat ca iubita să plece în vacanță cu fetele și a angajat un detectiv privat. Ce a descoperit i-a schimbat viața
N-a mai suportat ca iubita să plece în vacanță cu fetele și a angajat un detectiv privat. Ce a descoperit i-a schimbat...

N-a mai suportat ca iubita să plece în vacanță cu fetele și a angajat un detectiv privat. Ce a...

PeRoz.ro
Jason Momoa si Eiza Gonzalez formeaza un cuplu! Vezi aici cum a inceput relatia celor 2!
Jason Momoa si Eiza Gonzalez formeaza un cuplu! Vezi aici cum a inceput relatia celor 2!

Jason Momoa si Eiza Gonzalez formeaza un cuplu! Vezi aici cum a inceput relatia celor 2!

Utv.ro
Oamenii de ştiinţă avertizează în legătură cu dispariţia unor ramuri întregi din „arborele vieţii”
Oamenii de ştiinţă avertizează în legătură cu dispariţia unor ramuri întregi din „arborele vieţii”

Oamenii de ştiinţă avertizează în legătură cu dispariţia unor ramuri întregi din „arborele vieţii”

Digi-World.tv
Anghel Damian a asistat la nașterea fiicei lui. Theo Rose a dezvăluit totul: „M-­a ținut de mână tot timpul”
Anghel Damian a asistat la nașterea fiicei lui. Theo Rose a dezvăluit totul: „M-­a ținut de mână tot timpul”

Anghel Damian a asistat la nașterea fiicei lui. Theo Rose a dezvăluit totul: „M-­a ținut de mână...

ProFM.ro
"Sorana are tupeu!" Americanii n-au rămas datori, după cu au auzit ce a spus "Sori" despre Serena
"Sorana are tupeu!" Americanii n-au rămas datori, după cu au auzit ce a spus "Sori" despre Serena

Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată 4 ani pentru dopaj, a anunţat Agenţia Internaţională...

DigiSport.ro
Cum îți dai seama dacă un câine este periculos. Semnele care îi trădează comportamentul
Cum îți dai seama dacă un câine este periculos. Semnele care îi trădează comportamentul

Cum îți dai seama dacă un câine este periculos. Semnele care îi trădează comportamentul

Digi-AnimalWorld.tv
Care sunt cei șapte factori de stil de viaţă sănătos care au efecte pozitive asupra sănătății mintale. Somnul e cel mai important
Care sunt cei șapte factori de stil de viaţă sănătos care au efecte pozitive asupra sănătății mintale. Somnul e cel mai...

Care sunt cei șapte factori de stil de viaţă sănătos care au efecte pozitive asupra sănătății...

Digi-Life.tv
Ce cadou special i-a pregătit Andreea Bălan iubitului ei, tenismenul Victor Cornea, de ziua lui de naștere
Ce cadou special i-a pregătit Andreea Bălan iubitului ei, tenismenul Victor Cornea, de ziua lui de naștere

Ce cadou special i-a pregătit Andreea Bălan iubitului ei, tenismenul Victor Cornea, de ziua lui de...

DigiFM.ro
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. filmnow.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Pinterest pinterest.com Vezi politica de confidenţialitate
_utma, _utmz, _b, _pinterest_cm, _pinterest_pfob, csrftoken
Instagram instagram.com Vezi politica de confidenţialitate
ds_user_id, ig_did, ig_cb, mcd, mid, rur, shbid, shbts, urlgen
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi aici politica de confidențialitate