patimile lui hristos Jim Caviezel, Mel Gibson, 2004, "Patimile lui Hristos" / Foto: Profimedia

Cândva erau inseparabili. Fratele lui Mel Gibson spune că „Passion Of The Christ” le-a distrus relația: Urăsc ce a devenit

Unul este fratele superstar la Hollywood, celebru pentru rolul William Wallace din „Braveheart”, care i-a adus Oscarul, pentru performanțele din filmele „Mad Max” și „Lethal Weapon”, dar și pentru ieșirile nervoase în public, celălalt, fratele aflat într-un con total de umbră. Donal Gibson a acordat zilele acestea un prim interviu despre faimosul Mel Gibson, în care nu se abține de la a-l critica dur pe acesta: „Urăsc ceea ce a devenit fratele meu”, a mărturisit bărbatul în vârstă de 65 de ani, scrie Daily Mail.

Donal Gibson: Am fost inclus pe lista neagră a Hollywoodului din cauza „păcatelor fratelui meu”

După ce au fost inseparabili în copilărie, Donal a vorbit în premieră despre ruptura amară dintre ei, susținând că a fost inclus pe lista neagră a Hollywoodului din cauza „păcatelor fratelui meu”.

Aceiași ochi albaștri care cucereau o lume întreagă, aceeași voce inconfundabilă ca a fratelui său vedetă, acesta interpretând inclusiv personajul John Smith din continuarea „Pocahontas”, când Mel nu a fost disponibil, Donal ar fi putut fi și el celebru. Mel i-a oferit chiar un rol în „Braveheart” și l-a încurajat să-și urmeze propriile vise la Hollywood. Cu toate acestea nu s-a întâmplat ce a visat.

Donal a vorbit acum despre prețul pe care l-a plătit „legătura lor de neatins” din cauza faimei și ieșirilor nervoase ale lui Mel și a povestit cum controversatul film „The Passion Of The Christ”, care i-ar fi adus acestuia 425 de milioane de dolari în conturi, le-a distrus relația care părea de neclintit.

Cine este frumoasa iubită a lui Mel Gibson. Sunt împreună din 2014, iar Rosalind Ross e cu 35 de ani mai tânără decât actorul din Mad Max

2004 - The Passion of the Christ - Movie Set
Monica Bellucci, Maia Morgenstern și Hristo Jivkov în drama 'The Passion of The Christ', regizată de Mel Gibson. Profimedia

„Mel și cu mine am fost cândva atât de apropiați, încât mi se pare de necrezut că astăzi nu vorbim, că nu mai avem nicio legătură”, a explicat Donal. „Când eram copii, împărțeam același dormitor, făceam totul împreună. Când a venit în L.A., l-am urmat. Sunt doar doi ani între noi, așa că a fost fratele meu mai mare, cel mai bun prieten al meu. Când a devenit celebru, nu a fost loc de gelozie. Eram fericit pentru el, mândru că a reușit. Dar faima l-a schimbat. A început să creadă în propria sa publicitate. Mel pe care îl cunoșteam dispăruse. Hollywoodul l-a înghițit. Faima, banii, toate acestea i s-au urcat la cap și au creat un monstru. Urăsc ceea ce a devenit.”

Donal a explicat că a ales să vorbească acum în contextul în care devotatul catolic Mel este pe cale să înceapă filmările la „Resurrection”, continuarea la controversatul Patimile lui Hristos. Când lungmetrajul original a fost lansat în 2004, a avut parte de multe critici, mai ales pentru violența extremă descrisă în imagini. Cu toate acestea, a devenit filmul independent cu cele mai mari încasări din toate timpurile: peste 600 de milioane de dolari. Datorită acestui succes, Mel deține astăzi o casă în Malibu, o proprietate în Costa Rica și o insulă privată în Fiji. Dar pentru Donal, pelicula a fost „un dezastru”.

Ca multe certuri de familie și aceasta a început de la bani. Donal a povestit că și-a implorat în mod repetat fratele să-l ajute financiar și a fost șocat când Mel i-a spus: „Problemele tale sunt doar ale tale”.

Întrebat de cei de la Daily Mail dacă e corect să dea vina pe Mel pentru faptul că nu a reușit să-și construiască o carieră la fel de puternică precum cea a fratelui său, în plus Mel având de crescut nouă copii, Donal a ripostat: „Primeam contracte și oferte în mod regulat până să apară Passion Of The Christ, dar mulți oameni au crezut că Mel este un antisemit și au presupus că și eu împărtășesc aceleași opinii. Am fost pus pe lista neagră, în timp ce Mel era ok pentru că milioanele de dolari intrau în continuare în conturile lui”.

Mel Gibson, tatăl a nouă copii, la cumpărături alături de fiica sa adolescentă. Cum arată Lucia, fata pe care o are cu pianista Oksana Grigorieva

„Furia Gibson”

Lucrurile s-au înrăutățit, a mai spus Donal, când Mel – care a fost deschis cu privire la luptele sale cu dependența de alcool – a fost reținut pentru că a condus în stare de ebrietate, a jignit o femeie ofițer de poliție, lucru pe care l-a negat ulterior, și a declanșat o tiradă de replici antisemite. Mel Gibson a avut nevoie de ani de zile pentru a-și recupera cariera, staruri precum Robert Downey Jr pledând pentru iertarea sa, pentru a i se da acestuia o nouă șansă. 

„Hollywood-ul este un oraș cu o singură industrie și când Mel a devenit nuclear și a făcut acele remarci urâte antisemite, când a fost arestat, toată munca mea a dispărut peste noapte”, a declarat Donal.

Donal, care a reușit să obțină roluri mici în filme precum Immortal Beloved și a lucrat cu voce off în emisiuni TV, inclusiv Justice League Unlimited, îl consideră vinovat pe fratele său pentru cum viața sa s-a transformat peste noapte.

„Numele Gibson a devenit toxic, agentul m-a părăsit, telefonul nu mai suna, un actor de top a refuzat să lucreze cu mine din cauză că eram fratele lui Mel. Oamenii au asociat numele Gibson cu fanatismul, rasismul, cruzimea, ura și furia. Lucram cu studiouri precum Warner Brothers și Disney. Peste noapte, totul s-a oprit”.

Donal a recunoscut că Mel l-a ajutat financiar o singură dată și i-a oferit un apartament mic de familie în care să locuiască, dar el crede că fratele său ar fi trebuit să-l despăgubească pentru „durerea și suferința” pe care el și soția lui, Shanas, pretind că le-au îndurat.

„De ce? Pentru că am fost blocați în aproape 20 de ani de iad....El a strigat la mine, spunându-mi că dacă sunt supărat de numele Gibson, să-l schimb. Urla și spunea: Nu mă poți da vina pe asta, problemele tale sunt doar ale tale!” 

Mad Max Ii - Der Vollstrecker, Mad Max Ii - The Road Warrior
Mad Max - The Road Warrior, Mel Gibson. Profimedia

„Mel s-a supărat imediat pentru că Celine Dion a primit apartamentul prezidențial, și nu el”

Donal a vorbit și despre „furia Gibson”. Fratele său a devenit tot mai predispus la izbucniri capricioase sau remarci incomode, chiar și în timpul unor călătorii de distracție. Un exemplu în acest sens este când Mel l-a dus la Boston cu avionul său privat și i l-a prezentat lui Robert De Niro. „Mel s-a supărat imediat pentru că Celine Dion a primit apartamentul prezidențial, și nu el. A fost indispus toată noaptea.”

„Cred că lui Mel îi era frică de soția lui, Robyn, mama celor șapte copii ai săi”

Donal este de părere că soția lui Mel, Robyn, mama celor șapte copii ai acestuia, cu care a fost căsătorit 31 de ani, l-a ajutat să-și păstreze echilibrul, dar asta doar până la divorț, în 2011.

„Cred că lui Mel îi era cumva frică de soția lui”, a spus Donal. „Ea a condus casa cu mână de fier. Când căsătoria lor s-a încheiat, Mel a început să se comporte diferit. S-a înconjurat doar de oameni care îi spuneau numai ce voia să audă.”

Robyn Moore shopping in Malibu, CA.
Fosta soție a lui Mel Gibson, Robyn Moore. Profimedia

Nu și-au mai vorbit de cinci ani: Încă îl iubesc pe Mel, dar nu mai știu cine este

Cei doi frați nu și-au mai vorbit de cinci ani. Mel și Donal fac parte dintr-o familie cu 11 copii. Acesta din urmă a descris-o pe mama lor, Anne, „cleiul” care a ținut familia lor unită. „Eram săraci și deseori flămânzi, dar ne-am iubit”.

„Chiar și când era tânăr, Mel era condus de ambiție Voia să fie bogat și faimos. Actoria a fost în sângele nostru. Mama era nebună după filme. Ea ne-a încurajat să mergem pe acest drum.”

Mel a urmat o școală de teatru și s-a mutat la Hollywood, unde a devenit rapid un star datorită Mad Max din 1979.

Astăzi, Donal lucrează ca artist, dar dorește să revină la Hollywood pentru a da din nou voce pentru filme, pasiunea sa. Soția lui, Shanas, este scriitoare și ea susține, în principal, financiar, familia. 

Donal a scris o carte: „Resurrection: Tales Of Family, Madness, Mayhem And Surviving The Gibson Rage” și caută un editor.

„Încă îl iubesc pe Mel, dar nu mai știu cine este. Vreau ca el să îndrepte lucrurile. Vreau să trăim în pace.”

Programul Zilei

marți16.04
miercuri17.04
joi18.04
vineri19.04
sâmbătă20.04
duminică21.04
luni22.04
06:05 Pictorul
07:35 Destine de razboi
09:30 Un plan sclipitor
11:15 Ce-o fi cu sotii Morgan?
12:55 Barbatii in negru 3
14:35 Master and Commander: La capatul Pamantului
18:10 Megan Leavey
20:00 Eu si cainele meu
21:50 Furtuna infinita
23:25 Candyman
00:55 Razbunarea gemenilor 2
06:05 Furtuna infinita
07:40 Megan Leavey
09:30 Mortal Kombat
11:05 Nevasta de imprumut
12:55 G.I. Joe: Ascensiunea Cobrei
14:45 Jack Ryan: Agentul din umbra
20:00 Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore
22:15 Constantin
00:15 Balada lui Jimmy McCabe
01:45 Supravietuitorul
03:45 Syriana
05:50 Nevasta de imprumut
07:40 Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore
09:55 Whiplash
11:40 10 lucruri nu-mi plac la tine
13:15 Omul spectacol
14:55 Categoria grea in actiune
16:35 Echipa de incredere
18:35 Fiul meu
20:00 Tipic masculin
21:40 Ritualul
23:30 Banditul zburator
01:30 Hai sa fim politisti!
03:10 Prizoniere de vacanta
06:25 Fiul meu
07:50 Tipic masculin
09:30 in curte
11:05 Indiana Jones si Ultima cruciada
13:05 Trauma
16:35 Ma dau in vant dupa cumparaturi
18:15 Max
20:00 Barbati in Negru International
21:55 Operatiunea Valkyrie
23:50 Politist la San Francisco
01:45 Linia mortii
03:30 Spotlight
05:30 inca un rand
07:25 Barbati in Negru International
09:10 Calatoriile lui Gulliver
10:35 Operatiunea Valkyrie
14:30 O nunta exploziva
16:05 Blonda de la drept 2
17:35 Batman vs. Superman: Zorii dreptatii
20:00 Pan: Aventuri in tara de Nicaieri
21:45 Equalizer
23:50 Nascuti asasini
01:45 Vanatorul de recompense 2049
05:40 Regasirea
07:10 Batman vs. Superman: Zorii dreptatii
09:30 Zana Maseluta
11:10 Pan: Aventuri in tara de Nicaieri
12:55 Un an de pomina
14:35 Ziua in care s-a oprit Pamantul
16:15 Un jurnal pentru Jordan
18:20 Morbius
22:15 Vaduve
00:15 Tacerea mieilor
02:10 Escape Plan: Testul suprem
04:00 Luptatorul
05:45 Ruby Sparks
07:25 Un an de pomina
11:15 inainte de rasarit
12:55 Misiune: Imposibila - Protocolul fantoma
15:00 Eroii monumentelor
16:50 Sydney White si cei sapte tocilari
18:35 Misterele Darrow: Cazul cantaretei
20:00 Prestigiul
22:10 Dampyr
23:55 Nemuritorii: Razboiul Zeilor
03:15 Dreamland
04:50 Gamer - Jocul supravietuirii

Ultimele știri

Reacția lui Alec Baldwin când a aflat că Halyna Hutchins a murit în urma accidentului de pe platoul „Rust”/ Foto: Captură video Youtube
Momentul în care Alec Baldwin a aflat că Halyna Hutchins a murit a fost filmat. Cum a reacționat actorul la auzul veștii teribile

Halyna Hutchins a murit în 2021, în timpul filmărilor pentru „Rust”, atunci când actorul Alec Baldwin a folosit un pistol de recuzită care...

"The Witcher" World Premiere - Red Carpet Arrivals
Henry Cavill, tată la 40 de ani: „Sunt foarte entuziasmat!” Cine este femeia care îi va dărui un copil lui „Superman”

Henry Cavill, actorul care i-a dat viață lui „Superman” în universul DC Comics, a dezvăluit că așteaptă primul copil cu partenera lui...

Bruce Willis și soția lui, Emma Heming
Bruce Willis se luptă cu demența, dar soția sa nu uită să se distreze. Cu cine și-a petrecut Emma Heming weekendul

Soția lui Bruce Willis, Emma Heming, este sprijinul numărul 1 al actorului, în lupta lui cu demența, însă nu uită să se distreze alături de...

Partenerii noștri

Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă

Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
Reacția aprigă a lui Meghan Markle când o femeie s-a apropiat prea mult de prințul Harry. Momentul a devenit viral
Reacția aprigă a lui Meghan Markle când o femeie s-a apropiat prea mult de prințul Harry. Momentul a devenit viral

Reacția aprigă a lui Meghan Markle când o femeie s-a apropiat prea mult de prințul Harry. Momentul...

PeRoz.ro
Jennifer Lopez la 54 de ani a pozat in lenjerie intima nude. Artista si-a etalat silueta perfecta
Jennifer Lopez la 54 de ani a pozat in lenjerie intima nude. Artista si-a etalat silueta perfecta

Jennifer Lopez la 54 de ani a pozat in lenjerie intima nude. Artista si-a etalat silueta perfecta

Utv.ro
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare"...

Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina...

Digi-World.tv
Diplo reacționează după cele mai noi imagini postate de fosta sa iubită, Katy Perry: "Cea mai flexibilă vedetă!"
Diplo reacționează după cele mai noi imagini postate de fosta sa iubită, Katy Perry: "Cea mai flexibilă vedetă!"

Diplo reacționează după cele mai noi imagini postate de fosta sa iubită, Katy Perry: "Cea mai...

ProFM.ro
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

România s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce s-a impus în fața Ucrainei...

DigiSport.ro
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un...

Digi-AnimalWorld.tv
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia

Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia

Digi-Life.tv
Dan Negru filmat într-una dintre cele mai frumoase și mai degradate clădiri din țară: „Am făcut o infracțiune”
Dan Negru filmat într-una dintre cele mai frumoase și mai degradate clădiri din țară: „Am făcut o infracțiune”

Dan Negru filmat într-una dintre cele mai frumoase și mai degradate clădiri din țară: „Am făcut o...

DigiFM.ro