patimile lui hristos Jim Caviezel, Mel Gibson, 2004, "Patimile lui Hristos" / Foto: Profimedia

Cândva erau inseparabili. Fratele lui Mel Gibson spune că „Passion Of The Christ” le-a distrus relația: Urăsc ce a devenit

Unul este fratele superstar la Hollywood, celebru pentru rolul William Wallace din „Braveheart”, care i-a adus Oscarul, pentru performanțele din filmele „Mad Max” și „Lethal Weapon”, dar și pentru ieșirile nervoase în public, celălalt, fratele aflat într-un con total de umbră. Donal Gibson a acordat zilele acestea un prim interviu despre faimosul Mel Gibson, în care nu se abține de la a-l critica dur pe acesta: „Urăsc ceea ce a devenit fratele meu”, a mărturisit bărbatul în vârstă de 65 de ani, scrie Daily Mail.

Donal Gibson: Am fost inclus pe lista neagră a Hollywoodului din cauza „păcatelor fratelui meu”

După ce au fost inseparabili în copilărie, Donal a vorbit în premieră despre ruptura amară dintre ei, susținând că a fost inclus pe lista neagră a Hollywoodului din cauza „păcatelor fratelui meu”.

Aceiași ochi albaștri care cucereau o lume întreagă, aceeași voce inconfundabilă ca a fratelui său vedetă, acesta interpretând inclusiv personajul John Smith din continuarea „Pocahontas”, când Mel nu a fost disponibil, Donal ar fi putut fi și el celebru. Mel i-a oferit chiar un rol în „Braveheart” și l-a încurajat să-și urmeze propriile vise la Hollywood. Cu toate acestea nu s-a întâmplat ce a visat.

Donal a vorbit acum despre prețul pe care l-a plătit „legătura lor de neatins” din cauza faimei și ieșirilor nervoase ale lui Mel și a povestit cum controversatul film „The Passion Of The Christ”, care i-ar fi adus acestuia 425 de milioane de dolari în conturi, le-a distrus relația care părea de neclintit.

Cine este frumoasa iubită a lui Mel Gibson. Sunt împreună din 2014, iar Rosalind Ross e cu 35 de ani mai tânără decât actorul din Mad Max

2004 - The Passion of the Christ - Movie Set
Monica Bellucci, Maia Morgenstern și Hristo Jivkov în drama 'The Passion of The Christ', regizată de Mel Gibson. Profimedia

„Mel și cu mine am fost cândva atât de apropiați, încât mi se pare de necrezut că astăzi nu vorbim, că nu mai avem nicio legătură”, a explicat Donal. „Când eram copii, împărțeam același dormitor, făceam totul împreună. Când a venit în L.A., l-am urmat. Sunt doar doi ani între noi, așa că a fost fratele meu mai mare, cel mai bun prieten al meu. Când a devenit celebru, nu a fost loc de gelozie. Eram fericit pentru el, mândru că a reușit. Dar faima l-a schimbat. A început să creadă în propria sa publicitate. Mel pe care îl cunoșteam dispăruse. Hollywoodul l-a înghițit. Faima, banii, toate acestea i s-au urcat la cap și au creat un monstru. Urăsc ceea ce a devenit.”

Donal a explicat că a ales să vorbească acum în contextul în care devotatul catolic Mel este pe cale să înceapă filmările la „Resurrection”, continuarea la controversatul Patimile lui Hristos. Când lungmetrajul original a fost lansat în 2004, a avut parte de multe critici, mai ales pentru violența extremă descrisă în imagini. Cu toate acestea, a devenit filmul independent cu cele mai mari încasări din toate timpurile: peste 600 de milioane de dolari. Datorită acestui succes, Mel deține astăzi o casă în Malibu, o proprietate în Costa Rica și o insulă privată în Fiji. Dar pentru Donal, pelicula a fost „un dezastru”.

Ca multe certuri de familie și aceasta a început de la bani. Donal a povestit că și-a implorat în mod repetat fratele să-l ajute financiar și a fost șocat când Mel i-a spus: „Problemele tale sunt doar ale tale”.

Întrebat de cei de la Daily Mail dacă e corect să dea vina pe Mel pentru faptul că nu a reușit să-și construiască o carieră la fel de puternică precum cea a fratelui său, în plus Mel având de crescut nouă copii, Donal a ripostat: „Primeam contracte și oferte în mod regulat până să apară Passion Of The Christ, dar mulți oameni au crezut că Mel este un antisemit și au presupus că și eu împărtășesc aceleași opinii. Am fost pus pe lista neagră, în timp ce Mel era ok pentru că milioanele de dolari intrau în continuare în conturile lui”.

Mel Gibson, tatăl a nouă copii, la cumpărături alături de fiica sa adolescentă. Cum arată Lucia, fata pe care o are cu pianista Oksana Grigorieva

„Furia Gibson”

Lucrurile s-au înrăutățit, a mai spus Donal, când Mel – care a fost deschis cu privire la luptele sale cu dependența de alcool – a fost reținut pentru că a condus în stare de ebrietate, a jignit o femeie ofițer de poliție, lucru pe care l-a negat ulterior, și a declanșat o tiradă de replici antisemite. Mel Gibson a avut nevoie de ani de zile pentru a-și recupera cariera, staruri precum Robert Downey Jr pledând pentru iertarea sa, pentru a i se da acestuia o nouă șansă. 

„Hollywood-ul este un oraș cu o singură industrie și când Mel a devenit nuclear și a făcut acele remarci urâte antisemite, când a fost arestat, toată munca mea a dispărut peste noapte”, a declarat Donal.

Donal, care a reușit să obțină roluri mici în filme precum Immortal Beloved și a lucrat cu voce off în emisiuni TV, inclusiv Justice League Unlimited, îl consideră vinovat pe fratele său pentru cum viața sa s-a transformat peste noapte.

„Numele Gibson a devenit toxic, agentul m-a părăsit, telefonul nu mai suna, un actor de top a refuzat să lucreze cu mine din cauză că eram fratele lui Mel. Oamenii au asociat numele Gibson cu fanatismul, rasismul, cruzimea, ura și furia. Lucram cu studiouri precum Warner Brothers și Disney. Peste noapte, totul s-a oprit”.

Donal a recunoscut că Mel l-a ajutat financiar o singură dată și i-a oferit un apartament mic de familie în care să locuiască, dar el crede că fratele său ar fi trebuit să-l despăgubească pentru „durerea și suferința” pe care el și soția lui, Shanas, pretind că le-au îndurat.

„De ce? Pentru că am fost blocați în aproape 20 de ani de iad....El a strigat la mine, spunându-mi că dacă sunt supărat de numele Gibson, să-l schimb. Urla și spunea: Nu mă poți da vina pe asta, problemele tale sunt doar ale tale!” 

Mad Max Ii - Der Vollstrecker, Mad Max Ii - The Road Warrior
Mad Max - The Road Warrior, Mel Gibson. Profimedia

„Mel s-a supărat imediat pentru că Celine Dion a primit apartamentul prezidențial, și nu el”

Donal a vorbit și despre „furia Gibson”. Fratele său a devenit tot mai predispus la izbucniri capricioase sau remarci incomode, chiar și în timpul unor călătorii de distracție. Un exemplu în acest sens este când Mel l-a dus la Boston cu avionul său privat și i l-a prezentat lui Robert De Niro. „Mel s-a supărat imediat pentru că Celine Dion a primit apartamentul prezidențial, și nu el. A fost indispus toată noaptea.”

„Cred că lui Mel îi era frică de soția lui, Robyn, mama celor șapte copii ai săi”

Donal este de părere că soția lui Mel, Robyn, mama celor șapte copii ai acestuia, cu care a fost căsătorit 31 de ani, l-a ajutat să-și păstreze echilibrul, dar asta doar până la divorț, în 2011.

„Cred că lui Mel îi era cumva frică de soția lui”, a spus Donal. „Ea a condus casa cu mână de fier. Când căsătoria lor s-a încheiat, Mel a început să se comporte diferit. S-a înconjurat doar de oameni care îi spuneau numai ce voia să audă.”

Robyn Moore shopping in Malibu, CA.
Fosta soție a lui Mel Gibson, Robyn Moore. Profimedia

Nu și-au mai vorbit de cinci ani: Încă îl iubesc pe Mel, dar nu mai știu cine este

Cei doi frați nu și-au mai vorbit de cinci ani. Mel și Donal fac parte dintr-o familie cu 11 copii. Acesta din urmă a descris-o pe mama lor, Anne, „cleiul” care a ținut familia lor unită. „Eram săraci și deseori flămânzi, dar ne-am iubit”.

„Chiar și când era tânăr, Mel era condus de ambiție Voia să fie bogat și faimos. Actoria a fost în sângele nostru. Mama era nebună după filme. Ea ne-a încurajat să mergem pe acest drum.”

Mel a urmat o școală de teatru și s-a mutat la Hollywood, unde a devenit rapid un star datorită Mad Max din 1979.

Astăzi, Donal lucrează ca artist, dar dorește să revină la Hollywood pentru a da din nou voce pentru filme, pasiunea sa. Soția lui, Shanas, este scriitoare și ea susține, în principal, financiar, familia. 

Donal a scris o carte: „Resurrection: Tales Of Family, Madness, Mayhem And Surviving The Gibson Rage” și caută un editor.

„Încă îl iubesc pe Mel, dar nu mai știu cine este. Vreau ca el să îndrepte lucrurile. Vreau să trăim în pace.”

Programul Zilei

vineri02.06
sâmbătă03.06
duminică04.06
luni05.06
marți06.06
miercuri07.06
joi08.06
06:15 Mesaj pentru tine
08:10 Pixels: O aventura digitala
09:55 Peter Iepurasul: Fugit de acasa
11:20 Un stirist legendar
12:50 Viata lui Pi
14:50 Star Trek: Un nou inceput
16:50 Misterele Darrow
18:15 Ultima aventura
20:00 10 lucruri nu-mi plac la tine
21:35 O simpla favoare
23:30 Capcana mintii
01:05 Odihna absoluta
02:35 Cum sa fii singur si fericit
04:20 Orasul politistilor
06:00 Viata lui Pi
08:00 10 lucruri nu-mi plac la tine
09:35 Sunt un mic ticalos 3
11:00 Star Trek: Un nou inceput
13:00 Tolkien: Dincolo de poveste
14:45 Lara Croft: Tomb Raider
16:20 inca un rand
18:15 Al 5-lea val
20:00 Escape Plan: Testul suprem
21:50 Spioana
23:50 Disparuta fara urma
01:25 Ted
03:05 13 ore: soldatii secreti din Benghazi
05:25 O lume perfecta
07:40 inca un rand
09:35 Monstri pe roti
11:15 Al 5-lea val
13:00 Extrem de tare si incredibil de aproape
15:05 Stewardesa
16:30 Jojo Rabbit
18:15 Recompensa cu bucluc
20:00 Godzilla vs. Kong
21:55 Indiana Jones si cautatorii arcei pierdute
23:55 Orasul minciunilor
01:40 Stuber: Detectiv de nevoie
03:10 Idiocratie
04:30 Ispita
06:10 Stewardesa
07:35 Recompensa cu bucluc
09:20 Noua vieti
10:40 Godzilla vs. Kong
12:30 Ce-o fi o fi...
14:00 Rapirea
15:40 Joy
17:35 Tenet
20:00 Vrajitoarele
21:40 Misterul inaltarii
23:20 Demolat
00:55 Rock pentru totdeauna
02:50 Eye In The Sky: Razboiul Dronelor
04:25 Mandrie si Glorie
06:30 Tenet
08:55 Misterul inaltarii
10:35 Vrajitoarele
12:15 Orase de hartie
14:00 Vinovatul
15:25 Minciuni adeverite
16:55 Invazia
18:30 Face toti banii
20:00 Am spus destul
21:30 John Q.
23:20 Nascut din nou
01:30 Django dezlantuit
04:10 Patru frati
05:55 Ce vraji mai fac fetele
07:35 Am spus destul
09:10 Face toti banii
10:40 Poveste de iarna
12:35 Podul spionilor
14:50 A naibii dragoste
16:45 Pacific Rim 2: Revolta
18:30 O mie de cuvinte
20:00 Orasul pierdut Z
22:15 Omul din intuneric 2
23:55 Pineapple Express: O afacere riscanta
00:25 Conspiratia din Birmania
01:45 Pustiul detectiv
03:20 Firma
05:50 A naibii dragoste
07:45 Orasul pierdut Z
10:00 Viata bate filmul
11:30 Pacific Rim 2: Revolta
13:15 Un socru de cosmar
15:00 Pestele cel mare
17:00 Nu poti saruta mireasa
18:35 intalnire cu surprize
20:00 Succes de public
21:45 Asa se va sfarsi lumea
02:20 Coruptie in cartierul chinezesc
04:05 Barul Coyote Ugly
05:40 Nu poti saruta mireasa

Ultimele știri

ryan gosling (4)
Este rezervat când vine vorba de viața sa personală. Ryan Gosling face dezvăluiri rare despre relația cu frumoasa Eva Mendes

Ryan Gosling a știut că vrea să-și întemeieze o familie cu actrița Eva Mendes după ce au jucat împreună în „The Place Beyond the Pines”...

amber heard
Amber Heard rupe tăcerea despre mutarea sa în Spania. Fosta soție a lui Johnny Depp a făcut primele declarații: „Asta e viața”

Amber Heard a dispărut din lumina reflectoarelor de când s-a încheiat procesul pe care i l-a intentat fostul soț, Johnny Depp, părăsind...

‘The Last Thing He Told Me’ Los Angeles Premiere
Reese Witherspoon este cea mai bogată actriţă din lume. Ce avere are azi vedeta din „Blonda de la Drept”

Actriţa şi producătoarea Reese Witherspoon, cunoscută pentru rolurile din „Blonde's Revenge” şi „Big Little Lies”, a devenit anul acesta...

Partenerii noștri

Cele patru cuvinte cu care noul președinte al Nigeriei și-a aruncat țara în haos din prima zi de mandat
Cele patru cuvinte cu care noul președinte al Nigeriei și-a aruncat țara în haos din prima zi de mandat

Cele patru cuvinte cu care noul președinte al Nigeriei și-a aruncat țara în haos din prima zi de mandat

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
Moment emoționant la nunta lui Smiley, departe de ochii lumii. Ce a făcut artistul pentru a-și liniști fiica: Merg și-n mâini pentru ea
Moment emoționant la nunta lui Smiley, departe de ochii lumii. Ce a făcut artistul pentru a-și liniști fiica: Merg și-n...

Moment emoționant la nunta lui Smiley, departe de ochii lumii. Ce a făcut artistul pentru a-și...

PeRoz.ro
Jason Momoa si Eiza Gonzalez formeaza un cuplu! Vezi aici cum a inceput relatia celor 2!
Jason Momoa si Eiza Gonzalez formeaza un cuplu! Vezi aici cum a inceput relatia celor 2!

Jason Momoa si Eiza Gonzalez formeaza un cuplu! Vezi aici cum a inceput relatia celor 2!

Utv.ro
Legătura neștiută dintre cafea și rinichi. Ce se întâmplă dacă bei cel puțin o ceașcă pe zi
Legătura neștiută dintre cafea și rinichi. Ce se întâmplă dacă bei cel puțin o ceașcă pe zi

Legătura neștiută dintre cafea și rinichi. Ce se întâmplă dacă bei cel puțin o ceașcă pe zi

Digi-World.tv
Ce relație are Gina Pistol cu soacra ei. Mama lui Smiley a dezvăluit totul: „Nora mea, din păcate, nu trăiește cu noi”
Ce relație are Gina Pistol cu soacra ei. Mama lui Smiley a dezvăluit totul: „Nora mea, din păcate, nu trăiește cu noi”

Ce relație are Gina Pistol cu soacra ei. Mama lui Smiley a dezvăluit totul: „Nora mea, din păcate...

ProFM.ro
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf, marea împăcare! Decizia importantă pe care au luat-o
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf, marea împăcare! Decizia importantă pe care au luat-o

În 2022, antrenorul a intentat divorțul.

DigiSport.ro
Cum își ajută o pisică stăpâna care se confruntă cu deficiență de auz. Felina i-a lăsat pe internauți cu lacrimi în ochi
Cum își ajută o pisică stăpâna care se confruntă cu deficiență de auz. Felina i-a lăsat pe internauți cu lacrimi în ochi

Cum își ajută o pisică stăpâna care se confruntă cu deficiență de auz. Felina i-a lăsat pe...

Digi-AnimalWorld.tv
Horoscopul lunii iunie 2023. Zodiile care vor avea parte de o energie pozitivă în viața lor în prima lună de vară
Horoscopul lunii iunie 2023. Zodiile care vor avea parte de o energie pozitivă în viața lor în prima lună de vară

Horoscopul lunii iunie 2023. Zodiile care vor avea parte de o energie pozitivă în viața lor în...

Digi-Life.tv
Fiica Danielei Gyorfi a ajuns la spital după un episod de bullying în școală: „Copiii râdeau, în condițiile în care două tricouri albe s-au umplut de sânge”
Fiica Danielei Gyorfi a ajuns la spital după un episod de bullying în școală: „Copiii râdeau, în condițiile în care...

Fiica Danielei Gyorfi a ajuns la spital după un episod de bullying în școală: „Copiii râdeau, în...

DigiFM.ro
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. filmnow.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Pinterest pinterest.com Vezi politica de confidenţialitate
_utma, _utmz, _b, _pinterest_cm, _pinterest_pfob, csrftoken
Instagram instagram.com Vezi politica de confidenţialitate
ds_user_id, ig_did, ig_cb, mcd, mid, rur, shbid, shbts, urlgen
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi aici politica de confidențialitate