brad pitt (2) Brad Pitt. Profimedia

Brad Pitt, la 60 de ani. Povestea actorului supranumit „Benjamin Button” şi „Bărbatul mileniului”

Brad Pitt a împlinit 60 de ani. Câştigător al Oscarului, pentru rolul din ''Once Upon a Time in Hollywood'' (2020), cât şi al titlului "Sexiest Man Alive" acordat de revista People (1995 şi 2000), actorul american şi-a asigurat locul între cele mai apreciate staruri de la Hollywood.

Brad Pitt a început să studieze jurnalismul, dar a renunțat pentru actorie

William Bradley Pitt s-a născut pe 18 decembrie 1963 în Shawnee, Oklahoma, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei lui Bill Pitt, proprietarul unei companii de transport, şi Jane Pitt, consilier şcolar.

Pitt a visat iniţial să lucreze în domeniul publicitar, studiind jurnalismul la Universitatea din Missouri, potrivit www.biography.com. Totuşi, în timpul studenţiei, visurile din copilărie legate de lumea filmului au început să prindă contur şi tânărul Brad a renunţat la studii pentru a lua drumul Los Angelesului. A reuşit să se înscrie la cursuri de actorie şi după şapte luni de hoinărit în LA, şi-a asigurat un agent şi un loc de muncă în actorie.

Primele roluri ale lui Brad Pitt

Primele roluri au fost în televiziune, apărând în episoade din serialele ''Dallas'', ''Another World'', ''Growing Pains'' sau ''Glory Days''. În 1989, Pitt l-a jucat pe Billy Canton, proxenetul dependent de droguri al unei adolescente fugare (Juliette Lewis) în filmul de televiziune ''Too Young to Die''.

Brad Pitt și Geena Davis/ Profimedia
Brad Pitt și Geena Davis/ Profimedia

Debutul pe marele ecran şi l-a făcut în filmul de groază ''Cutting Class'' (1989), apoi a urmat apariția în ''Thelma & Louise'' (1991). Rolul din ''Legends of the Fall''/ ''Legendele toamnei'' (1994) l-a ajutat să-şi asigure un loc stabil la Hollywood. Pitt s-a dovedit, de asemenea, dispus să abordeze roluri mai complexe în filme precum ''Se7en'' (1995) şi ''Fight Club'' (1999).

Brad Pitt, primul care a câştigat titlul de ''Cel mai sexy bărbat în viaţă'' de două ori, fiind supranumit şi ''Bărbatul mileniului''

A fost desemnat ''Cel mai sexy bărbat în viaţă'' de către revista People în 1995, după rolurile principale din ''Legendele toamnei'' şi "Interviu cu un vampir".

În 1995, Pitt a jucat rolul unui pacient cu probleme psihice în thrillerul psihologic regizat de Terry Gilliam ''Twelve Monkeys'', obţinând un Glob de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea sa şi prima nominalizare la Oscar. A continuat cu un alt thriller întunecat, ''Sleepers'' (1996), şi ''Devil's Own'' în regia lui Alan J. Pakula, cu Harrison Ford, înainte de a se îndrepta spre Argentina pentru a filma ''Seven Years in Tibet'' / ''Şapte ani în Tibet'' (1997), un proiect ambiţios de 70 de milioane de dolari, care a primit recenzii mixte.

Brad Pitt
Brad Pitt. Profimedia

În următorul său film, ''Meet Joe Black'' (1998), de trei ore, cu Anthony Hopkins, Pitt a întruchipat o versiune foarte frumoasă a morţii, dar fără să atragă critici pozitive, notează sursa citată.

În 1999, Pitt a făcut echipă cu regizorul producţiei ''Se7en'', David Fincher, pentru a crea ''Fight Club''. În filmul cu Edward Norton în rol principal, Pitt prezintă un personaj lipsit de farmec într-un rol tulburător de lider al "clubului de luptă".

Următorul rol a fost în filmul britanic ''Snatch'' (2000), regizat de Guy Ritchie.

La scurt timp după apariţia pe marile ecrane în "Fight Club", Pitt a devenit primul bărbat care a câştigat titlul de ''Cel mai sexy bărbat în viaţă'' de două ori, fiind supranumit şi ''bărbatul mileniului'' de către revista People.

Filmele cu Julia Roberts

În anul următor, Pitt a jucat alături de Julia Roberts în comedia romantică ''The Mexican'', apoi din nou alături de Robert Redford în thrillerul ''Spy Game'' şi s-a alăturat unei distribuţii de top, ce i-a inclus pe George Clooney, Matt Damon, Julia Roberts, în remake-ul regizat de Steven Soderbergh ''Ocean's Eleven''.

În 2004, a jucat rolul eroului grec Ahile în filmul de succes ''Troy'', produs Warner Bros. În acelaşi an, a fost lansat ''Ocean's Twelve''.

profimedia-0150666022
Angelina Jolie și Brad Pitt. Profimedia

''Mr. And Mrs. Smith'' și Angelina Jolie

În 2005, Pitt a apărut alături de Angelina Jolie în filmul de succes ''Mr. And Mrs. Smith''. Prezentând o pereche căsătorită care lucrează în secret ca spioni, filmul a câştigat peste 478 de milioane de dolari în întreaga lume, cei doi actori devenind în cele din urmă un cuplu şi în viaţa reală.

Următorul film apreciat de critici, ''Babel'' (2006), i-a adus actorului o altă nominalizare la Globul de Aur. A urmat revenirea la rolul Rusty Ryan în Ocean's Thirteen (2007).

În 2008, Pitt a lucrat cu Joel şi Ethan Coen pentru thrillerul comic ''Burn After Reading''. Filmul a câştigat două nominalizări la Globul de Aur şi a încasat peste 60 de milioane de dolari.

A urmat rolul principal în ''The Curious Case of Benjamin Button'', bazat pe o nuvelă de F. Scott Fitzgerald, pentru care a primit încă o nominalizare la Oscar.

În 2009, Pitt a jucat în pelicula lui Quentin Tarantino ''Inglourious Basterds'', iar în 2011, alături de Sean Penn şi Jessica Chastain în ''The Tree of Life'' de Terrence Malick, care a câştigat Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. A interpretat, de asemenea, rolul principal în ''Moneyball'' (2011), film care a avut şase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru interpretarea lui Pitt în rol principal.

În 2014, a jucat în filmul de război ''Fury'', alături de Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal şi Michael Pena, potrivit www.imdb.com.

Ca producător, Brad Pitt a avut trei nominalizări la Oscar. A împărțit trofeul pentru '12 Years a Slave''

În calitate de producător, s-a bucurat de trei nominalizări la premiile Academiei, iar în 2014 a împărţit cu Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Steve McQueen şi Anthony Katagas un premiu Oscar pentru producţia ''12 Years a Slave''.

Oscar pentru  „Once Upon a Time in Hollywood”

În 2020, a câștigat primul său Oscar individual, pentru cel mai bun actor în rol secundar grație prestației din „Once Upon a Time in Hollywood”.

Viața personală a lui Brad Pitt

Viața sa personală a fost marcată de multe suișuri și coborâșuri. A fost căsătorit cu actriţele Jennifer Aniston şi Angelina Jolie. Are şase copii cu Angelina Jolie, dintre care trei biologici. ''O familie este o afacere riscantă, întrucât cu cât dragostea este mai mare, cu atât pierderea este mai mare... Acesta este compromisul. Dar le voi lua pe toate'', a mărturisit actorul citat de www.brainyquote.com.

Pax Jolie-Pitt, tiradă de cuvinte grele la adresa tatălui său, Brad Pitt: "Nenorocit de clasă mondială. Ești o persoană teribilă, demnă de dispreț"

Angelina Jolie, adevărul despre despărțirea de Brad Pitt: „M-am simțit pierdută și rănită”. Cei doi actori încă se luptă pentru custodia copiilor

8 lucruri mai puțin știute despre Brad Pitt

Cele două filme la care a plâns

"How to Train Your Dragon" și  "Life as a House" sunt filmele care l-au emoționat pe Brad Pitt. El a povestit pentru W că s-a îmbolnăvit în timpul unei excursii în Cabo și a plâns în timp ce privea filmul lui Kevin Kline, "Life as a House": Nu știu dacă aș reacționa în același mod, dar în cea de-a 27-a oră de pură suferință, acest film m-a zdrobit”

Pitt s-a oferit voluntar să-și distrugă dinții înainte de a filma „Fight Club”

Actorul american l-a interpretat pe Tyler Durden în pelicula din 1999. „Brad este dispus să dea totul pentru un personaj”, a declarat reprezentanta sa, Cindy Guagenti, pentru Entertainment Weekly, în 1998. „Majoritatea oamenilor urăsc să meargă la dentist”. După ce a terminat filmul, s-a întors la stomatolog pentru a-și repara dinții pe care și i-a ciobit.

Îi place mai mult să stea în spatele camerei

„Aș prefera mai degrabă să stau în spatele camerei decât în fața ei”, i-a spus Pitt regizorului Guy Ritchie în timpul unei conversații din 2012 pentru Interview. Pitt are și propria companie de producție, Plan B Entertainment (care a fost fondată în noiembrie 2001 împreună cu Jennifer Aniston). Firma a produs câteva dintre filmele actorului, inclusiv „The Departed”, „Moneyball”, „World War Z” și „12 Years a Slave”.

De ce mânâncă mereu în filme

Pitt a declarat că mănâncă adesea în filmele în care apare pentru că îi place să rămână ocupat. „Îmi place să fiu ocupat, sunt un degustător din fire”, a spus el în timpul unui interviu din 2019 cu JOE. În ceea ce privește lungmetrajele „Ocean’s”, Pitt a explicat că mâncatul are sens pentru personajul său, Rusty Ryan. "Era mereu pe fugă, mereu în mișcare, m-am gândit că nu va putea niciodată să stea jos și să ia o masă potrivită. Așa că a trebuit întotdeauna să mănânce ceva pe fugă".

Are licență de pilot

Are licență de pilot și a recunoscut că fosta sa soție Angelina Jolie „este de vină”. „Ea m-a băgat în asta. Are cu siguranță mai multă experiență”, a spus el revistei Rolling Stone în 2008. „Da, e super tare”.

Dansatoarele de striptease i-au schimbat viața

Brad a mărturisit că „stripteuzele i-au schimbat viața” și au ajutat la deschiderea drumului către cariera sa de actor. Înainte de a ajunge celebru la Hollywood, el a avut câteva slujbe aleatorii. A stat cu orele îmbrăcat într-un costum de pui pentru lanțul de fast-food El Pollo Loco, dar a fost și șofer pentru dansatoarele de striptease.

„Jobul meu era să le conduc la petreceri ale burlacilor și alte lucruri”, a recunoscut el în timpul unui interviu pentru Newsweek. „Nu a fost o atmosferă sănătoasă...De fapt, noutatea a dispărut foarte repede și totul a devenit foarte, foarte deprimant”. Pitt a continuat spunând că una dintre fete mergea la un curs de actorie predat de Roy London și a decis să vadă ce ar putea învăța și el dacă ar merge acolo. „A fost un moment cu adevărat important pentru mine, în ceea ce privește direcția în lumea filmului”, a adăugat el.

Filmul preferat în care a jucat este și cel mai slab

"Pot să mă gândesc la multe, dar filmul meu preferat este chiar cel care a mers cel mai prost la box office dintre toate în care am jucat: 'The Assassination of Jesse James'", a declarat el pentru GQ în mai 2017. Pelicula în care Pitt a jucat și pe care a și produs-o a fost lansată în 2007 și a obținut $4 milioane la box office.

Lista cu filme preferate

"Saturday Night Fever" este unul dintre filmele sale preferate. "Mi-a plăcut când eram copil”, a spus el pentru NPR despre producția din 1977 în care a jucat John Travolta. "Nu îmi venea să cred că oamenii vorbeau așa. Era o cultură cu totul nouă pe care nu o înțelegeam. M-am furișat în ea. A fost un film cu rating R. Așa că ocupă un loc special."

Alte favorite ale sale: „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” și „Dr. Strangelove”.

Programul Zilei

miercuri22.05
joi23.05
vineri24.05
sâmbătă25.05
duminică26.05
luni27.05
marți28.05
06:25 Regasirea
07:55 Operatiunea Valkyrie
09:50 Masa 19
11:15 Cine sunt?
13:15 O nunta exploziva
14:50 World Trade Center
16:50 Ce-o fi cu sotii Morgan?
18:30 Blestemul
22:15 Invitatie in iad
00:00 Prizoniera in panza de paianjen
01:50 De ce el?
03:40 Valul ucigas
05:35 Victime colaterale
09:35 Casanova
11:20 Blestemul
12:50 Cum stii daca ai noroc?
14:45 Morbius
16:25 Operatiunea Mincemeat
18:25 inzestrata
20:00 Sunt burlac dar ma tratez
21:25 Razboiul din adancuri
23:05 Intrusul
00:40 Mizerabilii
02:25 Robert the Bruce: Regele Scotiei
04:25 Ghidul sexy al unei fete cuminti
05:55 Operatiunea Mincemeat
07:55 Morbius
09:35 inzestrata
11:10 Joc diabolic
12:35 Un jurnal pentru Jordan
14:40 Barbatii in negru 3
16:20 Ziua in care s-a oprit Pamantul
18:00 Parintele Stu
20:00 Eu si Marley
21:50 Dadaca perfecta
23:25 Vicele
01:30 A venit sfarsitu'!
03:10 Vanatorul de recompense 2049
05:45 Parintele Stu
07:45 Indiana Jones si regatul craniului de cristal
09:40 Familia Addams 2 (D)
11:10 Eu si Marley
13:00 Trauma
16:20 Misiune: Imposibila. Natiunea secreta
18:25 Tipic masculin
20:00 Primul Contact
22:00 Aproape letala
23:35 Constantin
01:30 Conspiratia din Birmania
03:25 Insula Shutter
05:35 O alta sansa
07:35 Aproape letala
09:10 Pinguinii domnului Popper
10:40 Primul Contact
12:35 Bruce Lee: Nasterea dragonului
14:05 Categoria grea in actiune
15:45 Neinfrant
17:55 Poarta Stelara
20:00 Mad Max: Drumul furiei
21:55 Scapa daca poti!
23:30 Mafia Mamma
01:05 inainte de apus
02:25 Misiuni periculoase
04:30 Dheepan
06:20 Poarta Stelara
08:25 Neinfrant
10:35 Mad Max: Drumul furiei
12:30 Hotelul Marigold
14:30 Operatiunea Fortune: Urzeala razboiului
16:15 Un an de pomina
17:50 Master and Commander: La capatul Pamantului
20:00 soc si groaza
21:30 Absolut orice
22:55 Banditul zburator
00:55 Ruby Sparks
02:35 Anotimpul Vrajitoarei
04:05 Jocul asasinilor
05:40 Absolut orice
07:05 Hotelul Marigold
09:05 Master and Commander: La capatul Pamantului
11:15 Click - Zapand prin viata
14:45 Casa dulce casa
18:05 Destine de razboi
20:00 Oda bucuriei
23:15 Batman
02:00 Vocile
03:45 Imaginea crimei
05:25 Sarutul dulce al razbunarii

Ultimele știri

depardieu (1)
Un celebru paparazzo italian îl acuză pe Gerard Depardieu de agresiune: „L-am raportat la Poliţie, un bătăuş”. Varianta actorului, total diferită

Un paparazzo italian l-a acuzat pe actorul Gerard Depardieu că l-a agresat în centrul Romei în momentul în care l-a fotografiat pe starul...

77th Annual Cannes Film Festival - Parthenope Premiere
Gary Oldman, cu soția și fiul vitreg pe covorul roșu la Cannes, într-un rar portret de familie. Regizorul Sorrentino: „Este unul dintre cei mai buni cinci actori din lume. Poate juca orice”

Gary Oldman și-a făcut apariția pe covorul roșu de la Cannes, la premiera mondială a noului său film, „Parthenope”, alături de soția sa...

Cate Blanchett
Cate Blanchett i-a contrariat pe fani după ce a spus că e din clasa de mijloc, deși are o avere de 95 de milioane de dolari și multe proprietăți. Cum au apărat-o cei care au înțeles-o

Cate Blanchett i-a nedumerit pe fani după ce s-a descris ca fiind din "clasa de mijloc", în ciuda averii sale nete de aproape 100 de...

Partenerii noștri

Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu avioanele pe care le va primi Ucraina din Occident
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu avioanele pe care le va primi Ucraina din...

Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu avioanele pe care le va primi...

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
Relația dintre Felipe al Spaniei și Letizia, o femeie divorțată, a fost privită cu dispreț. Acum au sărbătorit 20 de ani de la nuntă
Relația dintre Felipe al Spaniei și Letizia, o femeie divorțată, a fost privită cu dispreț. Acum au sărbătorit 20 de...

Relația dintre Felipe al Spaniei și Letizia, o femeie divorțată, a fost privită cu dispreț. Acum au...

PeRoz.ro
Jason Momoa are o noua iubita! Vezi cine i-a furat inima actorului
Jason Momoa are o noua iubita! Vezi cine i-a furat inima actorului

Jason Momoa are o noua iubita! Vezi cine i-a furat inima actorului

Utv.ro
Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"
Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"

Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"

Digi-World.tv
Fiica lui Eminem s-a măritat. Imagini de la nuntă. Hailie Jade i-a păstrat un dans tatălui ei faimos, îmbrăcat la patru ace
Fiica lui Eminem s-a măritat. Imagini de la nuntă. Hailie Jade i-a păstrat un dans tatălui ei faimos, îmbrăcat la patru...

Fiica lui Eminem s-a măritat. Imagini de la nuntă. Hailie Jade i-a păstrat un dans tatălui ei...

ProFM.ro
Cel mai frumos copil din lume ”a devenit femeie”! FOTO A apărut pe covorul roșu și i-a lăsat pe toți ”cu gura căscată”
Cel mai frumos copil din lume ”a devenit femeie”! FOTO A apărut pe covorul roșu și i-a lăsat pe toți ”cu gura căscată”

A împlinit de curând 23 de ani.

DigiSport.ro
Șerpii provoacă panică în mai multe orașe din România. Jandarmii intervin pentru a-i îndepărta din mașini, pereți și scări de bloc
Șerpii provoacă panică în mai multe orașe din România. Jandarmii intervin pentru a-i îndepărta din mașini, pereți și...

Șerpii provoacă panică în mai multe orașe din România. Jandarmii intervin pentru a-i îndepărta din...

Digi-AnimalWorld.tv
O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în 10 săptămâni
O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în 10 săptămâni

O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în 10 săptămâni

Digi-Life.tv
Ce salariu are un europarlamentar în 2024 și cine plătește această sumă
Ce salariu are un europarlamentar în 2024 și cine plătește această sumă

Ce salariu are un europarlamentar în 2024 și cine plătește această sumă

DigiFM.ro