brad pitt (2) Brad Pitt. Profimedia

Brad Pitt, la 60 de ani. Povestea actorului supranumit „Benjamin Button” şi „Bărbatul mileniului”

Brad Pitt a împlinit 60 de ani. Câştigător al Oscarului, pentru rolul din ''Once Upon a Time in Hollywood'' (2020), cât şi al titlului "Sexiest Man Alive" acordat de revista People (1995 şi 2000), actorul american şi-a asigurat locul între cele mai apreciate staruri de la Hollywood.

Brad Pitt a început să studieze jurnalismul, dar a renunțat pentru actorie

William Bradley Pitt s-a născut pe 18 decembrie 1963 în Shawnee, Oklahoma, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei lui Bill Pitt, proprietarul unei companii de transport, şi Jane Pitt, consilier şcolar.

Pitt a visat iniţial să lucreze în domeniul publicitar, studiind jurnalismul la Universitatea din Missouri, potrivit www.biography.com. Totuşi, în timpul studenţiei, visurile din copilărie legate de lumea filmului au început să prindă contur şi tânărul Brad a renunţat la studii pentru a lua drumul Los Angelesului. A reuşit să se înscrie la cursuri de actorie şi după şapte luni de hoinărit în LA, şi-a asigurat un agent şi un loc de muncă în actorie.

Primele roluri ale lui Brad Pitt

Primele roluri au fost în televiziune, apărând în episoade din serialele ''Dallas'', ''Another World'', ''Growing Pains'' sau ''Glory Days''. În 1989, Pitt l-a jucat pe Billy Canton, proxenetul dependent de droguri al unei adolescente fugare (Juliette Lewis) în filmul de televiziune ''Too Young to Die''.

Brad Pitt și Geena Davis/ Profimedia
Brad Pitt și Geena Davis/ Profimedia

Debutul pe marele ecran şi l-a făcut în filmul de groază ''Cutting Class'' (1989), apoi a urmat apariția în ''Thelma & Louise'' (1991). Rolul din ''Legends of the Fall''/ ''Legendele toamnei'' (1994) l-a ajutat să-şi asigure un loc stabil la Hollywood. Pitt s-a dovedit, de asemenea, dispus să abordeze roluri mai complexe în filme precum ''Se7en'' (1995) şi ''Fight Club'' (1999).

Brad Pitt, primul care a câştigat titlul de ''Cel mai sexy bărbat în viaţă'' de două ori, fiind supranumit şi ''Bărbatul mileniului''

A fost desemnat ''Cel mai sexy bărbat în viaţă'' de către revista People în 1995, după rolurile principale din ''Legendele toamnei'' şi "Interviu cu un vampir".

În 1995, Pitt a jucat rolul unui pacient cu probleme psihice în thrillerul psihologic regizat de Terry Gilliam ''Twelve Monkeys'', obţinând un Glob de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea sa şi prima nominalizare la Oscar. A continuat cu un alt thriller întunecat, ''Sleepers'' (1996), şi ''Devil's Own'' în regia lui Alan J. Pakula, cu Harrison Ford, înainte de a se îndrepta spre Argentina pentru a filma ''Seven Years in Tibet'' / ''Şapte ani în Tibet'' (1997), un proiect ambiţios de 70 de milioane de dolari, care a primit recenzii mixte.

Brad Pitt
Brad Pitt. Profimedia

În următorul său film, ''Meet Joe Black'' (1998), de trei ore, cu Anthony Hopkins, Pitt a întruchipat o versiune foarte frumoasă a morţii, dar fără să atragă critici pozitive, notează sursa citată.

În 1999, Pitt a făcut echipă cu regizorul producţiei ''Se7en'', David Fincher, pentru a crea ''Fight Club''. În filmul cu Edward Norton în rol principal, Pitt prezintă un personaj lipsit de farmec într-un rol tulburător de lider al "clubului de luptă".

Următorul rol a fost în filmul britanic ''Snatch'' (2000), regizat de Guy Ritchie.

La scurt timp după apariţia pe marile ecrane în "Fight Club", Pitt a devenit primul bărbat care a câştigat titlul de ''Cel mai sexy bărbat în viaţă'' de două ori, fiind supranumit şi ''bărbatul mileniului'' de către revista People.

Filmele cu Julia Roberts

În anul următor, Pitt a jucat alături de Julia Roberts în comedia romantică ''The Mexican'', apoi din nou alături de Robert Redford în thrillerul ''Spy Game'' şi s-a alăturat unei distribuţii de top, ce i-a inclus pe George Clooney, Matt Damon, Julia Roberts, în remake-ul regizat de Steven Soderbergh ''Ocean's Eleven''.

În 2004, a jucat rolul eroului grec Ahile în filmul de succes ''Troy'', produs Warner Bros. În acelaşi an, a fost lansat ''Ocean's Twelve''.

profimedia-0150666022
Angelina Jolie și Brad Pitt. Profimedia

''Mr. And Mrs. Smith'' și Angelina Jolie

În 2005, Pitt a apărut alături de Angelina Jolie în filmul de succes ''Mr. And Mrs. Smith''. Prezentând o pereche căsătorită care lucrează în secret ca spioni, filmul a câştigat peste 478 de milioane de dolari în întreaga lume, cei doi actori devenind în cele din urmă un cuplu şi în viaţa reală.

Următorul film apreciat de critici, ''Babel'' (2006), i-a adus actorului o altă nominalizare la Globul de Aur. A urmat revenirea la rolul Rusty Ryan în Ocean's Thirteen (2007).

În 2008, Pitt a lucrat cu Joel şi Ethan Coen pentru thrillerul comic ''Burn After Reading''. Filmul a câştigat două nominalizări la Globul de Aur şi a încasat peste 60 de milioane de dolari.

A urmat rolul principal în ''The Curious Case of Benjamin Button'', bazat pe o nuvelă de F. Scott Fitzgerald, pentru care a primit încă o nominalizare la Oscar.

În 2009, Pitt a jucat în pelicula lui Quentin Tarantino ''Inglourious Basterds'', iar în 2011, alături de Sean Penn şi Jessica Chastain în ''The Tree of Life'' de Terrence Malick, care a câştigat Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. A interpretat, de asemenea, rolul principal în ''Moneyball'' (2011), film care a avut şase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru interpretarea lui Pitt în rol principal.

În 2014, a jucat în filmul de război ''Fury'', alături de Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal şi Michael Pena, potrivit www.imdb.com.

Ca producător, Brad Pitt a avut trei nominalizări la Oscar. A împărțit trofeul pentru '12 Years a Slave''

În calitate de producător, s-a bucurat de trei nominalizări la premiile Academiei, iar în 2014 a împărţit cu Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Steve McQueen şi Anthony Katagas un premiu Oscar pentru producţia ''12 Years a Slave''.

Oscar pentru  „Once Upon a Time in Hollywood”

În 2020, a câștigat primul său Oscar individual, pentru cel mai bun actor în rol secundar grație prestației din „Once Upon a Time in Hollywood”.

Viața personală a lui Brad Pitt

Viața sa personală a fost marcată de multe suișuri și coborâșuri. A fost căsătorit cu actriţele Jennifer Aniston şi Angelina Jolie. Are şase copii cu Angelina Jolie, dintre care trei biologici. ''O familie este o afacere riscantă, întrucât cu cât dragostea este mai mare, cu atât pierderea este mai mare... Acesta este compromisul. Dar le voi lua pe toate'', a mărturisit actorul citat de www.brainyquote.com.

Pax Jolie-Pitt, tiradă de cuvinte grele la adresa tatălui său, Brad Pitt: "Nenorocit de clasă mondială. Ești o persoană teribilă, demnă de dispreț"

Angelina Jolie, adevărul despre despărțirea de Brad Pitt: „M-am simțit pierdută și rănită”. Cei doi actori încă se luptă pentru custodia copiilor

8 lucruri mai puțin știute despre Brad Pitt

Cele două filme la care a plâns

"How to Train Your Dragon" și  "Life as a House" sunt filmele care l-au emoționat pe Brad Pitt. El a povestit pentru W că s-a îmbolnăvit în timpul unei excursii în Cabo și a plâns în timp ce privea filmul lui Kevin Kline, "Life as a House": Nu știu dacă aș reacționa în același mod, dar în cea de-a 27-a oră de pură suferință, acest film m-a zdrobit”

Pitt s-a oferit voluntar să-și distrugă dinții înainte de a filma „Fight Club”

Actorul american l-a interpretat pe Tyler Durden în pelicula din 1999. „Brad este dispus să dea totul pentru un personaj”, a declarat reprezentanta sa, Cindy Guagenti, pentru Entertainment Weekly, în 1998. „Majoritatea oamenilor urăsc să meargă la dentist”. După ce a terminat filmul, s-a întors la stomatolog pentru a-și repara dinții pe care și i-a ciobit.

Îi place mai mult să stea în spatele camerei

„Aș prefera mai degrabă să stau în spatele camerei decât în fața ei”, i-a spus Pitt regizorului Guy Ritchie în timpul unei conversații din 2012 pentru Interview. Pitt are și propria companie de producție, Plan B Entertainment (care a fost fondată în noiembrie 2001 împreună cu Jennifer Aniston). Firma a produs câteva dintre filmele actorului, inclusiv „The Departed”, „Moneyball”, „World War Z” și „12 Years a Slave”.

De ce mânâncă mereu în filme

Pitt a declarat că mănâncă adesea în filmele în care apare pentru că îi place să rămână ocupat. „Îmi place să fiu ocupat, sunt un degustător din fire”, a spus el în timpul unui interviu din 2019 cu JOE. În ceea ce privește lungmetrajele „Ocean’s”, Pitt a explicat că mâncatul are sens pentru personajul său, Rusty Ryan. "Era mereu pe fugă, mereu în mișcare, m-am gândit că nu va putea niciodată să stea jos și să ia o masă potrivită. Așa că a trebuit întotdeauna să mănânce ceva pe fugă".

Are licență de pilot

Are licență de pilot și a recunoscut că fosta sa soție Angelina Jolie „este de vină”. „Ea m-a băgat în asta. Are cu siguranță mai multă experiență”, a spus el revistei Rolling Stone în 2008. „Da, e super tare”.

Dansatoarele de striptease i-au schimbat viața

Brad a mărturisit că „stripteuzele i-au schimbat viața” și au ajutat la deschiderea drumului către cariera sa de actor. Înainte de a ajunge celebru la Hollywood, el a avut câteva slujbe aleatorii. A stat cu orele îmbrăcat într-un costum de pui pentru lanțul de fast-food El Pollo Loco, dar a fost și șofer pentru dansatoarele de striptease.

„Jobul meu era să le conduc la petreceri ale burlacilor și alte lucruri”, a recunoscut el în timpul unui interviu pentru Newsweek. „Nu a fost o atmosferă sănătoasă...De fapt, noutatea a dispărut foarte repede și totul a devenit foarte, foarte deprimant”. Pitt a continuat spunând că una dintre fete mergea la un curs de actorie predat de Roy London și a decis să vadă ce ar putea învăța și el dacă ar merge acolo. „A fost un moment cu adevărat important pentru mine, în ceea ce privește direcția în lumea filmului”, a adăugat el.

Filmul preferat în care a jucat este și cel mai slab

"Pot să mă gândesc la multe, dar filmul meu preferat este chiar cel care a mers cel mai prost la box office dintre toate în care am jucat: 'The Assassination of Jesse James'", a declarat el pentru GQ în mai 2017. Pelicula în care Pitt a jucat și pe care a și produs-o a fost lansată în 2007 și a obținut $4 milioane la box office.

Lista cu filme preferate

"Saturday Night Fever" este unul dintre filmele sale preferate. "Mi-a plăcut când eram copil”, a spus el pentru NPR despre producția din 1977 în care a jucat John Travolta. "Nu îmi venea să cred că oamenii vorbeau așa. Era o cultură cu totul nouă pe care nu o înțelegeam. M-am furișat în ea. A fost un film cu rating R. Așa că ocupă un loc special."

Alte favorite ale sale: „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” și „Dr. Strangelove”.

Programul Zilei

sâmbătă27.04
duminică28.04
luni29.04
marți30.04
miercuri01.05
joi02.05
vineri03.05
07:30 Kandahar: Misiune mortala
09:25 Pinguinii domnului Popper
10:55 Primul Contact
14:55 The Marksman: in bataia pustii
16:35 Operatiunea Fortune: Urzeala razboiului
18:25 Zi dupa zi
20:00 Dadaca McPhee
21:40 Matrix Renasterea
23:55 Mizerabilii
01:40 Sarutul dulce al razbunarii
03:35 Legaturi de sange
05:40 Daddy Cool - Tata de profesie
07:15 Matrix Renasterea
09:35 Familia Addams 2 (D)
11:05 Dadaca McPhee
12:40 Regina desertului
14:45 Drumul spre regasire
22:20 Cu orice pre?
00:00 Fara zgomot 2
01:30 Joc periculos
03:05 Mame paralele
05:05 sarpele
07:00 Devotion: Eroii aerului
11:35 inainte de apus
12:55 Misiune: Imposibila. Natiunea secreta
15:00 Eddie Vulturul
16:40 Bruce Lee: Nasterea dragonului
18:10 intoarce-te la mine
20:00 Fortele speciale
21:45 Intrusul
23:25 Un nou inceput
00:50 Joc diabolic
02:15 De ce el?
04:00 stiu ce-ai facut asta-vara
05:35 Ducele
07:05 Bruce Lee: Nasterea dragonului
08:35 intoarce-te la mine
10:25 Comanda
12:15 Invadarea lumii : Batalia Los Angeles
14:05 Casanova
15:50 Minti primejdioase
17:30 Fabelmans: Povestea unei vieti aparte
20:00 Iubesc pe cine nu trebuie
00:00 Praf si pulbere
01:15 Un om fidel
02:30 Misiuni periculoase
04:35 Datorie si onoare
06:10 Minti primejdioase
07:50 Iubesc pe cine nu trebuie
09:30 Invadarea lumii : Batalia Los Angeles
11:20 Un motan pe nume Bob
13:00 Regele Richard: Crescand campioni
15:20 Jumanji: Aventura in jungla
17:15 Fereastra secreta
18:45 Romantici anonimi
20:00 Barbati in Negru International
21:45 Secretul unei crime
23:30 Frati vitregi
01:05 Un taram ciudat
02:55 Jucatorul
04:40 Ce-ar fi daca?
06:15 Ceilalti
07:55 Romantici anonimi
09:10 Hidalgo si oceanul de foc
11:20 Barbati in Negru International
13:05 Copiii domnisoarei Peregrine: intre doua lumi
15:05 Misiune: Imposibila
16:50 Amor la Roma
18:15 Santinela
21:45 Patru nunti si o inmormantare
23:40 Goliat: in plasa minciunilor
01:40 John Wick: Capitolul 4
04:20 O politista irezistibila - Fugi daca poti!
06:00 Balada lui Jimmy McCabe
07:30 Patru nunti si o inmormantare
09:25 Impostorul
12:35 Now You See Me: Jaful perfect
14:30 Pixels: O aventura digitala
16:10 Iepurasul casei
17:45 Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore
20:00 Pantera Roz
21:35 Infinit
23:15 Remuscare
01:10 Mafia Mamma
02:45 O ora de liniste
04:00 Cobra
05:25 O nunta exploziva

Ultimele știri

emma stone (1)
Emma Stone mărturisește că i-ar plăcea să i se spună pe numele ei real: "Asta ar fi așa frumos"

Una dintre cele mai populare și talentate actrițe ale generației sale, Emma Stone a mărturisit că i-ar plăcea ca lumea să o știe cu numele...

Matthew McConaughey (9)
Matthew McConaughey și-a adus cele mai dragi persoane pe covorul roșu. Portret superb de familie cu actorul, soția lui model și cei trei copii frumoși

Matthew McConaughey a făcut o mișcare rară, aducând-și întreaga familie pe covorul roșu, la o strângere de fonduri a organizației sale...

*EXCLUSIVE* Shannen Doherty has a New Year's Day Brunch with her mother in Malibu
Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe tocuri în Malibu, alături de o prietenă. Actrița pare într-o formă de invidiat

Shannen Doherty a fost diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, însă continuă să-și păstreze optimismul în fața bolii teribile și pare...

Partenerii noștri

O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a...

O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit...

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
Tânăra cu cele mai lungi picioare din lume, misiune imposibilă să-și găsească un iubit sau blugii potriviți: "Mi-am urât înălțimea"
Tânăra cu cele mai lungi picioare din lume, misiune imposibilă să-și găsească un iubit sau blugii potriviți: "Mi-am...

Tânăra cu cele mai lungi picioare din lume, misiune imposibilă să-și găsească un iubit sau blugii...

PeRoz.ro
Madalina Ghenea a pozat in lenjerie intima pe balconul unui bloc din Italia. Sedinta foto a inebunit fanii
Madalina Ghenea a pozat in lenjerie intima pe balconul unui bloc din Italia. Sedinta foto a inebunit fanii

Madalina Ghenea a pozat in lenjerie intima pe balconul unui bloc din Italia. Sedinta foto a...

Utv.ro
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare"...

Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina...

Digi-World.tv
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești...

Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii...

ProFM.ro
FOTO Lucra ca vânzătoare la fast-food, dar a făcut o schimbare radicală și acum câștigă o mulțime de bani
FOTO Lucra ca vânzătoare la fast-food, dar a făcut o schimbare radicală și acum câștigă o mulțime de bani

Ascensiunea ei rapidă a captat atenția presei britanice.

DigiSport.ro
Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale
Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit...

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură...

Digi-AnimalWorld.tv
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu...

Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere...

Digi-Life.tv
Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...
Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...

Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...

DigiFM.ro