1LW-107a 9pt-DM 0168 f hires2 478e86e8

„Arma mortala”: doi tipi intr-o masina

Lethal Weapon” e un nume sonor pentru fanii filmelor cu Mel Gibson si Danny Glover. In interviul urmator incercam sa vedem ce i-a determinat pe cei de la Warner Bros. sa produca un show tv bazat pe povestea din celebra serie si motivatiile personale ale actorilor de a se implica intr-un proiect al carui titlu inca trezeste nostalgie.

Ne puteti spune mai multe despre interesul in producerea acestui show acum? Si cum se separa evenimentele din noul „Lethal Weapon” de cele pe care le-am vazut in serialul din anii ‘90?

MATT MILLER (creatorul): printre diversele show-uri tv care se produc in momentul de fata, chiar titlul serialului „Arma mortala” te face sa zambesti. E o franciza de care cumva toata lumea isi aminteste cu bucurie, eu inclusiv. Atunci cand lucrezi la idei si la show-uri de televiziune, lucruri ca acestea, si chiar am avut o conversatie cu Warner Bros, despre cum urma sa lucram la un alt show care intre timp a fost anulat. Practic le-am spus cum o sa se numeasca serialul fara sa cred ca va fi posibil. Am spus: „Uite, singurul titlu pe care voi l-ati gasit si de care sunt interesat e Arma mortala”, gandidu-ma ca asa voi incheia conversatia. Apoi Dan si Jen [producatori executivi] au intervenit si au spus „Cred ca putem avea „Arma mortala”. Si a fost wow. Ceva la ce nici nu puteam spera a devenit real, o posibilitate. Cat priveste motivatia mea, cu totii ne implicam in aceasta industrie din motive diferite. Dar mereu te vor atrage acele filme si show-uri tv pe care le stii, cu care rezonezi, care te-au adus pe scena intr-o oarecare masura. Te-au facut sa te muti in Los Angeles sau sa traiesti in Alabama sau oriunde, dar ai venit pentru ca ai simtit ca ai ce sa spui, dar a fost si acel ceva care te-a convins initial. Asa a fost pentru mine cu „Arma mortala”. Ca atunci cand am vazut „Arma mortala” in copilarie. Ma fascina.

Cand am vandut proiectul, am spus o poveste – o poveste faimoasa despre „Rain Main”. I-au dat scenariul „Rain Main” lui Sydney Pollack pentru a-l regiza și el a spus: „Nu-l vreau. Filmul asta e despre doi tipi intr-o masina”. Apoi i-au dat scenariul lui Barry Levinson care l-a citit si a spus: „Imi place. E despre doi tipi intr-o masina”.

Pentru mine, asta a insemnat „Arma mortala”. Pe de o parte, e despre actiune, pe de alta e despre doi tipi demoralizati. Sunt impreuna intr-o masina, iar povestea lor cam de acolo incepe.

Intrebare pentru Clayne. In primul film, interpretarea lui Mel Gibson a personajului [Riggs] e cumva periculos de nebuna uneori. Tu, in schimb, ai preferat sa lasi lucrurile mai moale. Suntem curiosi sa aflam pana la ce nivel ne nebunie vei duce personajul.

CLAYNE CRAWFORD: Cred ca in filme, personajul lui era dependent de cocaina, ceea ce a agitat putin mai mult lucrurile. In acest caz, e un serial pentru familii, deci nici vorba de cocaina. Asa ca am mizat mai mult pe tristete. Daca mi-as fi pierdut familia, nu stiu ce m-ar mai fi motivat sa platesc facturile. Nu stiu cum ar mai fi decurs viata. Din acest punct de vedere am abordat personajul, dorinta de a-i prinde pe baietii rai, cred. Asa ca am cautat sa ii ofer lui Riggs un loc cinstit, pentru ca ce a facut Mel Gibson in ‘87 a fost extraordinar, dar cred ca audienta de acum vrea ca lucrurile sa se apropie mai mult de adevar.

Lasand cocaina la o parte, se pare ca tonul e mai serios decat in filme. Vom descoperi mai multa actiune si nebunie in episoadele ce urmeaza sau vom urmari aceeasi poveste a unui barbat deprimat care incearca sa revina la munca?

MATT MILLER: Personal, cand am inceput sa lucrez la acest proiect, eram un mare fan al tuturor celor patru filme- dar primul e cel cu care rezonez cel mai mult. Si daca le-ati vazut de curand, stiti ca se departeaza de povestea lui Riggs, de trecutul sau suicidar, ca e capabil sa evolueze si ca pana la al patrulea film, totul se transforma intr-o comedie. Cand am lansat show-ul, pentru a face ceva la care sa te intorci saptamana de saptamana, trebuia sa am o poveste profunda pe care sa schitez mai departe. Asa ca am preluat din filme povestile lui Riggs si Murtaugh pentru a avea de unde sa pornim in seria cea noua. Cred ca show-ul cuprinde multe emotii, care surprind publicul, pentru ca ultima versiune pe care publicul o are in gand e "Lethal Weapon 4", cu Chris Rock si Rene Russo. Serialul e despre doi tipi deceptionati din motive diferite. Si care au nevoie unul de altul pentru a se intregi. Am simtit ca e un punct de lansare a seriei. In fiecare saptamana, vom avea parte de actiune. Ai vorbit despre actiune in serial, iar secventa Grand Prix e chiar plina de actiune pentru a un show tv.

Damon, spune-ne mai multe despre cum e sa joci rolul unui proaspat tatic. Inainte de toate, cati nepoti ai si cum e sa joci alaturi de un copil in acest moment?

DAMON WAYANS: Am sapte nepoti extraordinari. Si nu, nu aș vrea sa mai am alti copii. Vreau ca bunic sa am mai multi nepoti. Sunt prea batran pentru a avea un alt copil. Ador copiii. Avem o familie numeroase, plina de copii si de nepoti. E distractiv. Cred ca asta se vede si cand joc cu ei, cum poate ati observat inca din pilot. Pur si simplu ii ador.

Damon, ne poti spune in ce masura s-a schimbat industria show-urilor tv. Ce e cu aceasta intoarcere la vechile show-uri tv si cum e sa faci parte dintr-un proiect care stii ca va trezi aceasta nostalgie in oameni?

DAMON WAYANS: Nu ma uit prea mult la tv, caci imi petrec timpul cu nepotii. Cred ca ceea ce incearca toata lumea e sa dea lovitura, iar „Arma mortala” e un show legendar care, așa cum spunea Matt, ori de cate ori il auzi rostit, iti aduce un zambet pe fata. Si cred ca e o mare oportunitate sa faci ceva sa mearga, pentru ca probabil vei porni un trend. Ingredientul secret e pasiunea. Din aceasta cauza cred ca s-au destramat unele francize, au uitat sa puna suficienta pasiune in proiect. Si oamenii vor sa aiba parte de acest sentiment de familiaritate, iar nostalgia vine cu asta.

Clayne, tu traiai intr-un loc idilic din Alabama, fericit. Te-ai speriat cand ai primit acest rol?

CLAYNE CRAWFORD: Da.

Spune-ne mai multe.

CLAYNE CRAWFORD: Stii, pe scena rareori ai sansa de a juca un rol care nu a mai fost jucat de alti actori inaintea ta, nu-i asa? Asa ca accepti provocarea. Filmul e nemuritor, prin urmare te poti intoarce mereu ca sa compari. Asta a fost frica mea atunci cand am acceptat sa ma implic. Toti cei care au lucrat la franciza "Lethal Weapon" au facut o treaba excelenta, inclusiv, evident, Mel Gibson, care a dominat in acest rol si care nu a lasat foarte multe de explorat. Asa ca nici macar nu am vrut sa citesc scenariul si categoric nu am vrut sa plec din Alabama. Nu mai fusesem in L.A. de 15 ani si traiam alaturi de copiii mei. Dar am citit materialul si nu am putut ca actor - care inca e un pusti de 12 ani caruia ii place sa se deghizeze. Imi place sa ma joc de-a doctorii si cowboy-ii.

Asa ca am citit scenariul si nu am putut spune nu unui personaj care, asa cum s-a mai zis, era atat de demoralizat, dar care se comportat ca un erou, incercand sa faca totul bine. Si m-a prins imediat, e terifiant.

E inspaimantator sa te duci la munca in fiecare zi. Nu stiu cum vom lucra in acest mod. Dar am incredere in Matt Miller si McG si, desigur, in Warner Bros. ca vor depune toate eforturile necesare pentru a continua la bine si la rau.

Crawford, tu ti-ai petrecut patru ani jucand o persoana care se lupta cu depresia nu in cele mai sanatoase moduri in "Rectify". Ne poti vorbi despre diferentele dintre cei doi, Riggs si Teddy vorbind de depresie?

CLAYNE CRAWFORD: Oh, da. Adica, Teddy era doar nesigur pe el, trist, nu-i asa? Teddy isi ascundea toate insecuritatile. Lui Riggs nu ii pasa. E o mare diferenta. Teddy era trist pentru ca nu stia cine e sau ce vrea. Era pierdut in acest rol. Asculta orice idee aveau altii despre el, asa ca viata lui era plina de proiectii despre el. Rigs e increzator in cine e si e puternic singur. Problema lui e ca nu are nimic. Asa ca provin din doua medii diferite. Nu l-am jucat niciodata pe Teddy trist. L-am jucat pe Teddy ca cineva care se apropia mereu de marginea prapastiei si care isi pierdea constant echilibrul. Riggs e in cadere libera. Asa ca sunt diferiti. Unul e distractiv. Celalalt nu. Teddy nu era distractiv de jucat in niciun fel. Era suferind. Asa cum stii, "Rectify" e compozitie, da? E un proces. "Arma mortala" e distractiv. Ajung sa sar de pe masini, sa bat indivizi aproape in fiecare noapte.

Mai mult decat in alte seriale, chimia intre cei doi protagonisti e cel mai important lucru, iar in filmul "Arma mortala", relatia intre Mel si Danny e un exemplu pentru orice alt duo din film si televiziune. Cum ati ajuns la concluzia ca Damon si Clayne sunt potriviti pentru Murtaugh si Riggs?

MATT MILLER: Da, castingul acestui show e totul. Chiar inainte de a incepe, am stat de vorba cu Richard Donner, care a regizat toate filmele "Lethal", pentru ca intr-un fel am vrut sa primim aprobarea lui. Si singurul lucru pe care l-a spus - dupa ce i-am explicat cum va fi show-ul - "Extraordinar. Dar daca nu aveti actorii potriviti, atunci o dati in bara". Asa ca am stiut de la inceput ca distributia inseamna tot. A fost si o provocare, pentru ca nu numai ca trebuia sa gasim doi actori care sa joace aceste doua roluri faimoase, dar si sa facem publicul sa uite de primii. Primul ales a fost Damon. Am luat pranzul si i-am lasat scenariul. Imi amintesc ca mi-a dat un mesaj a doua zi de dimineata care suna cam asa: "Ma bag". In acel moment, am fost incantat, pentru ca nu mai trebuia sa imi fac griji pentru rolul lui Murtaugh. Damon ca actor aduce o perspectiva diferita rolului avut de Danny Glover, asa incat atunci cand il vedem pe ecrane, nu te gandesti: "Oh, Danny Glover facea la fel". Il priveste pe Damon si chiar te atrage cu acea prestatie.

DAMON WAYANS: Dar chiar il imit pe Danny Glover.

MATT MILLER: Nu e o imitare prea buna ca nu il recunosti pe Danny Glover.

Asa a venit Damon care a devenit un mare sprijin pentru auditii. A fost greu sa il gasim pe Riggs, am cautat peste tot, in Los Angeles, New York, Australia, peste tot in lume. Fiecare actor care venea, fie ca stia sau nu, il imita pe Mel Gibson si nu avea sa mearga. Si in scrierea personajului, urmarindu-i viata inainte ca Riggs sa il intalneasca pe Murtaugh, traind in Texas, actorul care urma sa il interpreteze trebuia sa se distinga de rolul pe care l-a jucat Mel. Dar am intalnit un tip care a facut un film indepedent, iar directorul de casting a spus: "Cred ca l-am gasit pe Riggs". Si l-am intrebat "Grozav. Unde este?" Iar ei ne-au zis: "E la o ferma in Alabama, cu familia si caii si orice mai are pe acolo".

CLAYNE CRAWFORD: Fericire.

MATT MILLER: Si fericire.

CLAYNE CRAWFORD: Si multa ploaie.

MATT MILLER: Da. Sa il luam de langa fericire. Sa il aducem in L.A.

CLAYNE CRAWFORD: In Los Angeles.

MATT MILLER: Da. Sa il punem intr-un avion si sa vorbim cu el. Din acel moment, am stiut ca l-am gasit. Si din nou, va vom lasa pe voi sa judecati, dar credem ca, dintre toate provocarile relansarii unui show de televiziune si de a reface aceasta franciza legendara, as spune ca sunt cel mai mandru de aceasta parte, ca privesti un show si nu te gandesti instant la Mel Gibson si Danny Glover. Te uiti la ei si sunt extraordinari impreuna.

Arma mortala

Arma mortală lovește din nou! Inspirat din deja clasicele filme cu Mel Gibson și Danny Glover, serialul „Lethal Weapon” se vede la Digi Film în fiecare vineri, din 23 septembrie, ora 20:00, la doar o zi distanță de premiera din Statele Unite. http://bit.ly/2cbj8ag

Posted by Digi Film on Monday, September 19, 2016

Programul Zilei

sâmbătă20.04
duminică21.04
luni22.04
marți23.04
miercuri24.04
joi25.04
vineri26.04
07:25 Barbati in Negru International
09:10 Calatoriile lui Gulliver
10:35 Operatiunea Valkyrie
14:30 O nunta exploziva
16:05 Blonda de la drept 2
17:35 Batman vs. Superman: Zorii dreptatii
20:00 Pan: Aventuri in tara de Nicaieri
21:45 Equalizer
23:50 Nascuti asasini
01:45 Vanatorul de recompense 2049
05:40 Regasirea
07:10 Batman vs. Superman: Zorii dreptatii
09:30 Zana Maseluta
11:10 Pan: Aventuri in tara de Nicaieri
12:55 Un an de pomina
14:35 Ziua in care s-a oprit Pamantul
16:15 Un jurnal pentru Jordan
18:20 Morbius
22:15 Vaduve
00:15 Tacerea mieilor
02:10 Escape Plan: Testul suprem
04:00 Luptatorul
05:45 Ruby Sparks
07:25 Un an de pomina
11:15 inainte de rasarit
12:55 Misiune: Imposibila - Protocolul fantoma
15:00 Eroii monumentelor
16:50 Sydney White si cei sapte tocilari
18:35 Misterele Darrow: Cazul cantaretei
20:00 Prestigiul
22:10 Dampyr
23:55 Nemuritorii: Razboiul Zeilor
03:15 Dreamland
04:50 Gamer - Jocul supravietuirii
06:15 Misterele Darrow: Cazul cantaretei
07:40 Dincolo de usi
09:15 Prestigiul
11:20 Cursa fara frane
12:45 Campionul
14:55 Aeon Flux
16:25 Ura pe care o simti
18:35 Anthony Zimmer
20:00 Absolut orice
21:25 Parintele Stu
23:25 Valul ucigas
01:20 Probleme la 17 ani
03:00 Ninja Asasin
04:30 Spioana
06:25 Cursa fara frane
07:50 Parintele Stu
09:50 Masa 19
11:15 Familia mea nebuna
13:00 G.I. Joe: Represalii
14:45 Am spus destul
16:15 Anonim
18:20 Click - Zapand prin viata
20:00 Parteneri neobisnuiti
23:20 Robert the Bruce: Regele Scotiei
01:20 Dheepan
03:10 Thomas cel ciudat
04:40 Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri
06:20 O razbunare cu gust
08:15 Cine sunt?
10:15 Pazea la minge!
11:45 Am spus destul
13:15 Siguranta nationala
14:40 Parinti vs bunici
16:20 Moulin Rouge!
18:20 Mortdecai
20:00 Tenorul
21:35 Nicholas Nickleby
23:45 Cosmarul alb
03:15 A venit sfarsitu'!
04:55 Lipit de tine
06:50 Speranta moare ultima
08:35 Nicholas Nickleby
10:45 Indiana Jones si regatul craniului de cristal
12:40 Muntele dintre noi
14:25 O zi in pantofii altcuiva
16:00 Hotelul Marigold
20:00 Primul Contact
21:55 Kandahar: Misiune mortala
23:50 Ronin
01:45 Cand un barbat iubeste o femeie
03:45 Vocile
05:30 Toti oamenii regelui

Ultimele știri

suri cruise, tom cruise, katie holmes
"Arma secretă" cu ajutorul căreia Katie Holmes a reușit să divorțeze de Tom Cruise și să renunțe la afilierea cu Biserica Scientologică

Relația dintre Tom Cruise și Katie Holmes e istorie de mulți ani, dar speculațiile legate de ei nu s-au stins nici acum. Când actrița a...

sofia vergara
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani

În timp ce se recuperează după o intervenție chirurgicală la genunchi, Sofia Vergara și-a adus aminte cu nostalgie de momentul când și-a...

Jennifer Garner
(VIDEO) Și-a pus mănușile de bucătărie în picioare și a început să danseze. Jennifer Garner, imagini virale: „Ești ciudată, dar în sensul bun!”

Jennifer Garner a împlinit 52 de ani și a marcat evenimentul printr-un videoclip inedit, ce a stârnit amuzamentul fanilor din toate...

Partenerii noștri

Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii

Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt...

O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care...

PeRoz.ro
Dorian Popa a fost intrebat daca a inselat-o pe Claudia “Babs” Iosif. “Am gresit! Cred ca este de ajuns sa spun asta”
Dorian Popa a fost intrebat daca a inselat-o pe Claudia “Babs” Iosif. “Am gresit! Cred ca este de ajuns sa spun asta”

Dorian Popa a fost intrebat daca a inselat-o pe Claudia “Babs” Iosif. “Am gresit! Cred ca este de...

Utv.ro
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii...

Digi-World.tv
Cum gestionează Lavinia Pîrva gelozie în căsnicia cu Ștefan Bănică: „Pentru mine a fost destul de greu”
Cum gestionează Lavinia Pîrva gelozie în căsnicia cu Ștefan Bănică: „Pentru mine a fost destul de greu”

Cum gestionează Lavinia Pîrva gelozie în căsnicia cu Ștefan Bănică: „Pentru mine a fost destul de...

ProFM.ro
Surpriză! A câștigat Roland Garros și Wimbledon, a fost numărul 1 mondial, iar acum și-a anunțat retragerea: ”Rămas-bun”
Surpriză! A câștigat Roland Garros și Wimbledon, a fost numărul 1 mondial, iar acum și-a anunțat retragerea: ”Rămas-bun”

”Am avut o poveste fantastică”.

DigiSport.ro
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un...

Digi-AnimalWorld.tv
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini

Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini

Digi-Life.tv
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală

Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în...

DigiFM.ro