CinemaTePeca2

Trei actori uriasi in “Operatiunea Monstrul”, sambata la CinemaTePeca

Sambata, 11 mai 2019, de la ora 21:00, CinemaTePeca prezinta “Operatiunea Monstrul” (1976), cu Toma Caragiu, Octavian Coteanu si Marin Moraru in rolurile principale. Comedia regizata de Manole Marcus, dupa un scenariu de Titus Popovici - cel mai mare cineast al epocii comuniste, a fost creata chiar pe masura actorilor principali, marturisea regizorul.

“Avem un grup de tovarasi care se duc in vacanta in Delta. Ce-si zic? In concediu sa stergem tot cu buretele - ceea ce suntem si facem in fiecare zi la serviciu. Nu alcool, nu tigari, nu surse de zgomot, aparate de radio, casetofoane. Traim in natura, sanatos, respiram. Aer, apa. Pentru perioada asta ne schimbam cu totul viata. Daca prindem peste (pentru ca sunt si pescari amatori care se cred profesionisti), mancam, daca nu, cura de slabire.

Deci ideea asta e. Incearca sa duca o viata omeneasca, o viata nemalformata, necontorsionata de regulile existentei in functii, in serviciu, in slujba. In ceausism, trebuia sa joci tot timpul un joc complicat, cu intrigi, cu ierarhii, subordonare. Sa ai grija pe cine cunosti, cu cine te casatoresti, sa ai grija ce spui, ce faci cadou lui cutare de ziua lui. Deci, un intreg dans ritualic complicat al existentei la niveluri cat de cat inalte ale ierarhiei socialiste. Tovarasii hotarasc sa traiasca o viata noua, macar pentru perioada concediului. Ce credeti, or sa reuseasca?”, intreaba criticul de film Cristian Tudor Popescu.

Cu aceasta comedie usoara, Titus Popovici “zgarie” moravurile nomenclaturii, fara a patrunde in profunzime. Povestea tovarasilor plecati in cautarea unui somn mitic al Deltei, alias Monstrul, este o metafora pentru falsitatatea si duplicitatea celor aflati la conducere in societatea ceausista.

Emisiunea CinemaTePeca este difuzata la Digi24 in fiecare sambata, de la ora 21.00. Filmele prezentate in emisiune pot fi revazute sambata si duminica de la ora 6:00. Gazda cinefililor este istoricul si criticul de film Cristian Tudor Popescu. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei romanesti sunt la Digi24, in fiecare weekend, la o calitate deosebita si intr-o prezentare savuroasa, purtand semnatura lui Cristian Tudor Popescu.

Alte anunturi

DIGI_ (1)

DIGI propune oportunități de carieră pasionaților de tehnologie și inovație la cel mai mare târg IT&C

În perioada 16 – 17 martie 2024, Grupul DIGI, unul dintre principalii operatori...

Vizual_PROFM_Super Girl

PROFM SuperGirl, concertul cadou de ziua super fetelor

PROFM SuperGirl, cel mai tare eveniment muzical al primăverii, dedicat tuturor...

film now martie

La Film Now, acțiunea este la putere în peliculele lunii martie

În luna martie, Film Now deschide cortina către o serie de producții...

Vizual Digi Communications (1)

Digi Communications NV raportează venituri consolidate de 1,7 miliarde de euro, EBITDA ajustată (excluzând IFRS 16) de 509 de milioane de euro în 2023

Digi Communications NV, unul dintre liderii la nivel european în domeniul...