Cristian T. Popescu

Sambata la CinemaTePeca, “O lacrima de fata”, mai mult decat un film politist

„O lacrima de fata” (1980), in regia lui Iosif Demian, este filmul de sambata, 8 iunie, la Digi24. Policier-ul, premiat pentru regie, scenariu si interpretare masculina (Dorel Visan), depaseste limitele genului pentru a spune publicului o a doua poveste, cea a complicitatii colective la rau.

In O lacrima de fata, raul nu se opreste la conducerea de partid. O intreaga societate alege sa traiasca in minciuna, furt si, in cele din urma, crima, in cardasie cu Partidul, ca sa-i fie bine. Un film fara nicio iluzie, cu personaje puternice, greu de uitat, O lacrima de fata iti lasa un gust dur si amar care se simte si daca il vedeti astazi, arata Cristian Tudor Popescu.

Un anchetator (Dorel Visan) si asistentul sau (George Negoescu) investigheaza moartea suspecta a unei tinere femei in Salcioara, un sat de pe Valea Muresului. Cei doi stau de vorba cu fostul logodnic al fetei (Iustina), cu fosti colegi de serviciu, cunoscuti si sateni, interpretati de tarani autentici, pentru a identifica circumstantele aparentului accident. Ancheta ii scoate la lumina pe potentialii vinovati, dar si vinovatiile pana atunci ascunse.

Emisiunea CinemaTePeca este difuzata la Digi24 in fiecare sambata, de la ora 21:00. Filmele prezentate in emisiune pot fi revazute sambata si duminica de la ora 6:00. Gazda cinefililor este istoricul si criticul de film Cristian Tudor Popescu. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei romanesti sunt la Digi24, in fiecare weekend, la o calitate deosebita si intr-o prezentare savuroasa, purtand semnatura lui Cristian Tudor Popescu.

Alte anunturi

WhatsApp Image 2024-05-30 at 18.16.12

The only way is up! Aproape 2 milioane de ascultători la nivel național pentru posturile Digi FM, PRO FM, Dance FM și Digi24 FM

Trustul media al Grupului DIGI anunță o creștere semnificativă a audiențelor...

Vizual comunicat_Film Now_ recomandările lunii iunie

Film Now întâmpină vara cu povești neconvenționale pline de umor, aventură și emoție

Pentru luna iunie, Film Now a pregătit o selecție inspirată de producții...

Vizual Comunicat 1600x900-100

Peste 280 de #oameniDIGI s-au alăturat unui nou maraton de curaj și umanitate în cea mai recentă ediție „DIGI Donează VIAȚĂ”

La încheierea celei de-a noua ediții a campaniei de responsabilitate socială...

1600X960_Vizual Comunicat Roaming Prietenos_27.05.2024

„Roaming prietenos”, cea mai nouă campanie DIGI pentru o vacanță lipsită de griji

În perioada 27 mai - 18 august, DIGI desfășoară campania promoțională „Roaming...