llm

O noua serie “Lunea la muzeu”, la Digi World, din 29 aprilie

Cea de-a patra serie a productiei originale Digi World “Lunea la muzeu” debuteaza luni, 29 aprilie 2019, cu un nou episod dedicat unuia dintre cele mai valoroase muzee bucurestene, Muzeul Colectiilor de Arta, si pictorului Corneliu Baba.

Ilinca Damian, conservator al Muzeului Colectiilor de Arta, dezvaluie cum a reusit Corneliu Baba, “prin intermediul expozitiilor itinerante pe care le-a avut de-a lungul vietii, sa vada si arta vestului si a estului, sa circule si sa cunoasca alti artisti, sa se indragosteasca de Rembrandt, de Goya, de El Greco, personalitati ale artei internationale care ii vor marca parcursul artistic”.

Corneliu Baba a fost unul dintre cei mai longevivi pictori romani - a trait 91 de ani. A fost elevul lui Tonitza si a format, la randul lui, generatii de artisti. Continua sa fie foarte apreciat, nu doar in Europa de vest, ci chiar si in tarile foste sovietice si in China, unde Institutul Cultural Roman va organiza o expozitie, anul acesta, dedicata pictorului roman.

Inaugurat in 1978, Muzeul Colectiilor de Arta expune lucrari de pictura, sculptura, grafica si arta decorativa, donate de-a lungul timpului de colectionari si artisti. ”Culegatoarea de morcovi”, singurul tablou semnat de Van Gogh gazduit de un muzeu romanesc, poate fi vazut aici, alaturi de lucrarile marilor maestri europeni Renoir, Cézanne, Matisse si Picasso.

Seria a patra “Lunea la muzeu” va prezenta si expozitia temporara ”Metamorfoze. Camee, geme si bijuterii din colectia MNAR”, care include peste 100 piese neexpuse pana acum: inele, sigilii, cercei, bratari decorate cu geme-intalii, camee si pietre pretioase din diferite epoci istorice. Spatiul in care e organizata expozitia este si el unic, rareori fiind deschis publicului: Sala Oglinzilor, in trecut, Piscina Regala a Palatului.

Lunea, cele mai multe muzee sunt inchise pentru public. Nu si pentru echipa Digi World, care se strecoara in spatele usilor incuiate si vaneaza, pe culoarele goale si in salile luminate atmosferic, fantomele istoriei si ale marilor personalitati. Rezultatul e o productie de televiziune care dezvaluie secretele muzeelor bucurestene si le pune in lumina bogatia intr-o maniera vie si captivanta, cu ajutorul celor mai pasionati gardieni ai acestor comori, muzeografi si directori de muzeu. Muzeele reinvie istoria, iar „Lunea la muzeu” redesteapta pofta de a le vizita si a le privi intr-o noua lumina, in fiecare luni, de la 16:30, la Digi World.

Televiziunile Digi World, Digi Life si Digi Animal World fac parte din grupul Digi | RCS & RDS. Grupul Digi mai detine televiziunile Digi24, primul post romanesc UHD, televiziunile sportive Digi Sport 1, 2, 3 si 4, Film Now (pay-tv), posturile muzicale UTV, Music Channel si Hit Music, posturile de radio Pro FM, Digi FM, Chill FM si Dance FM.

Alte anunturi

1600x960_Vizual Comunicat Campanie de Paște_22.04.2024 (1)

DIGI aduce motive de sărbătoare cu noua campanie de Paște:  50% discount la portarea în rețeaua mobilă

DIGI deține cel mai mare portofoliu de abonați persoane fizice pentru segmentul...

Vizual Comunicat_Film Now_Recomandările lunii aprilie

La Film Now, aprilie este luna în care nimic nu e ceea ce pare, într-un labirint al intrigilor și finalurilor imprevizibile

În aprilie, selecția de titluri Film Now le deschide cinefililor noi...

DIGI_

Grupul DIGI, contribuție de peste 312 milioane de lei la bugetul de stat, în primul trimestru al anului 2024

În perioada ianuarie – martie 2024, Grupul DIGI a virat către buget de stat...

Madonna si George Michael principal

Oana Zamfir și Vlad Craioveanu aka Madonna și George Michael se transforma radical sub bagheta hairstylist-ului Adrian Perjovschi

Oana Zamfir și Vlad Craioveanu, matinalii de la Digi FM, au fost transformați...