CP_18.08.2021_Digipedia_Stiinta_laser_Magurele_vizual1

Ediție specială Digipedia Știință: povestea laserului de la Măgurele, cu acad. Nicolae Zamfir

Digi World va difuza vineri, 20 august, de la ora 21:00, o ediție specială a emisiunii Digipedia Știință: povestea laserului de la Măgurele, unul dintre cele mai importante și costisitoare proiecte științifice implementate vreodată în România.

După ce în anul 2015 Digi World a dedicat laserului de la Măgurele documentarul Frontierele Luminii, în 2021, la mai bine de cinci ani distanță, gazda emisiunii Digipedia Știință, jurnalistul și matematicianul Alexandru Mironov, discută față în față cu cel care a pus bazele acestui proiect unic în România: academicianul Nicolae Zamfir, fost director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH).

Alexandru Mironov și Nicolae Zamfir vor aduce în atenția telespectarorilor Digi World controversele care au apărut în jurul proiectului, domeniile de cercetare în care poate fi folosită tehnologia laserului de la Măgurele, dar și modul de funcționare și starea actuală a acestuia.

Din 2012, în fiecare vineri seară, de la ora 21:00, Digipedia Știință este singura emisiune din România care aduce telespectatorilor săptămânal cele mai noi subiecte din domeniul științei și al tehnologiei, acestea fiind dezbătute alături de invitați de renume. Totodată, aceasta este și cea mai longevivă emisiune a canalului Digi World.           

Alte anunturi

Vizual Comunicat_Film Now_Recomandările lunii aprilie

La Film Now, aprilie este luna în care nimic nu e ceea ce pare, într-un labirint al intrigilor și finalurilor imprevizibile

În aprilie, selecția de titluri Film Now le deschide cinefililor noi...

DIGI_

Grupul DIGI, contribuție de peste 312 milioane de lei la bugetul de stat, în primul trimestru al anului 2024

În perioada ianuarie – martie 2024, Grupul DIGI a virat către buget de stat...

Madonna si George Michael principal

Oana Zamfir și Vlad Craioveanu aka Madonna și George Michael se transforma radical sub bagheta hairstylist-ului Adrian Perjovschi

Oana Zamfir și Vlad Craioveanu, matinalii de la Digi FM, au fost transformați...

Vizual comunicat_Digi Sport_WTA Halep vs Badosa

Simona Halep revine astăzi pe teren la Miami Open, într-un meci transmis în exclusivitate pe Digi Sport

Publicul pasionat de tenis și susținătorii entuziaști ai celei mai îndrăgite...