film captura morometii interviu 5

Echipa “Morometii 2” vine la CA-N FILME

Echipa si protagonistii celei mai asteptate productii romanesti a anului, “Morometii 2”, vin duminica la Digi24, in emisiunea Ca-n filme. Spectatorii care au ratat intalnirea cu actorii principali si regizorul la proiectia de gala a filmului, desfasurata saptamana aceasta la Sala Palatului din Capitala , mai au o sansa sa afle de la ei cele mai savuroase povesti de pe platoul de filmare.

Regizorul Stere Gulea, Vivi Dragan Vasile, unul dintre cei mai apreciati directori de imagine din Romania, producatorul Tudor Giurgiu si actorii Andi Vasluianu, Dana Dogaru si Iosif Pastina sunt invitatii Oanei Zamfir la o discutie despre provocarea recrearii prin film a unei lumi disparute.

Andi Vasluianu n-a prins ecranizarea primului volum al romanului lui Marin Preda la vremea ei. In 1988, atunci cand povestea lui Ilie Moromete umplea salile de cinematograf, avea doar 12 ani. Ecranizarea celui de-al doilea volum al romanului “ultimului taran roman” l-a vizat personal si i-a oferit oportunitatea sa se alature unei distributii de exceptie.

“M-am bucurat foarte tare ca regizorul Stere Gulea s-a gandit la mine. Nu am dat probe pentru film. M-a chemat la un moment dat si am discutat despre personajul pe care ar trebui sa-l joc. Si asta a fost tot. Lucrand la acest film insa, am fost foarte emotionat. Am invatat enorm din atitudinea lui Horatiu Malaele (noul Ilie Moromete). Avea o partitura complicata si, cand vezi ca un mare actor e vulnerabil in ceea ce face pe platou, te bucuri, pentru ca iti dai seama ca inca mai cauta, ca e proaspat si isi pune probleme” spune Vasluianu.

Filmul “Morometii 2” continua povestea din volumul intai al romanului lui Marin Preda, facand un salt in timp, 30 de ani mai tarziu. Dupa razboi, viata familiei lui Moromete este reconfigurata. Noul regim politic propavaduieste egalitatea si dispretuieste proprietatea individuala. Structura sociala si ritmul vietii din satele romanesti sunt reorganizate fortat. Pamantul, pina atunci lucrul cel mai de pret pentru taranul roman, devine un bun al statului. Valorile familiei traditionale sunt brusc pulverizate.

“Cred ca acest film este relevant si pentru zilele noastre. Intalnim azi la tot pasul un conflict intre oamenii care privesc spre viitor si cei care vor sa-si conserve privilegiile incalcand legea. Paradoxal, Morometii 2 este mult mai actual azi decat daca s-ar fi facut acum zece, cinsprezece”, e de parere Tudor Giurgiu, producatorul filmului.

Duminica, la Digi24 la emisiunea Ca-n filme, de la 16:30, aflam direct de la cei care au adus la viata pe marile ecrane una dintre capodoperele literaturii romane, ce a insemnat, pentru fiecare in parte, calatoria prin intermediul filmului intr-o Romanie de alta data.

Alte anunturi

Vizual 2_DIGI_Skyshowtime

SkyShowtime anunță primul parteneriat în Europa Centrală și de Est cu DIGI România

DIGI România va lansa serviciul complet SkyShowtime – care include cele două...

1600x960_Vizual Comunicat Campanie de Paște_22.04.2024 (1)

DIGI aduce motive de sărbătoare cu noua campanie de Paște:  50% discount la portarea în rețeaua mobilă

DIGI deține cel mai mare portofoliu de abonați persoane fizice pentru segmentul...

Vizual Comunicat_Film Now_Recomandările lunii aprilie

La Film Now, aprilie este luna în care nimic nu e ceea ce pare, într-un labirint al intrigilor și finalurilor imprevizibile

În aprilie, selecția de titluri Film Now le deschide cinefililor noi...

DIGI_

Grupul DIGI, contribuție de peste 312 milioane de lei la bugetul de stat, în primul trimestru al anului 2024

În perioada ianuarie – martie 2024, Grupul DIGI a virat către buget de stat...