Muzeu temporar

Digi World prezinta in premiera documentarul original “360° Art Safari 2018”

28 septembrie 2019, ora 20:05

“360° Art Safari 2019”, cea de a doua productie originala Digi Documentare a acestei toamne, va fi proiectata in avanpremiera sambata, 28 septembrie 2019, ora 16:00, la expozitia Art Safari 2019, Palatul BCR, etaj 1 Sala IMA. Documentarul va fi difuzat la Digi World in doua episoade, primul sambata, 28 septembrie 2019, ora 20:05, iar al doilea duminica, 29 septembrie, ora 20:05.

Documentarul realizat in colaborare cu Art Safari este cea de-a doua surpriza pregatita de Digi Documentare anul acesta pentru iubitorii de arta. Filmul urmareste cum se face un muzeu temporar si dezvaluie cat de provocator, dar si multumitor, este sa creezi un spatiu expozitional care apare si dispare peste noapte. Urmariti-l si ramaneti pe receptie, pentru ca cea mai frumoasa surpriza a toamnei inca n-a fost dezvaluita , a declarat Bogdan Chiritoiu, manager Digi Documentare.

De la imprumutul operelor de arta la crearea unui mediu controlat. De la transportul pavilioanelor de-a lungul Europei la montarea expozitiei in timp record. De la reglajul luminilor la nelinistea curatorilor care sunt sceptici ca totul va fi gata la timp, “360° Art Safari 2018” pune reflectoarele pe munca din culisele evenimentului.

Horia Roman PATAPIEVICI in “360° Art Safari 2018”

Art Safari este ceva care mie, personal, ca cetatean si ca scriitor imi place foarte mult, ideea de a aduce arta la nivelul omului. Omul sa se obisnuiasca sa priveasca arta la nivelul ei. Asta nu e pentru mine pentru ca eu nu am cultura plastica, n-am notiuni de istoria artei, deci nu stiu cum sa ma uit bine la asta; deci nu e pentru mine, e pentru specialisti, pentru… Nu, nu! Daca arta e doar pentru specialisti nu merita sa existe. Arta este pentru oameni!

Attila KIM, arhitect Art Safari 2018

Ideea noastra era sa oferim publicului din Bucuresti un muzeu temporar, chiar daca si pentru o perioada atat de scurta, de zece zile, dar acel muzeu temporar sa fie exact in centrul orasului, inconjurat de Ateneu, de Muzeul National de Arta, alte muzee care se afla pe acest traseu. Asta a fost cea mai mare provocare a constructiei - sa oferim o transparenta catre oras. In momentul in care treci pe Calea Victoriei, sa vezi ca aceasta constructie care a aparut deodata in Piata Enescu, gazduieste un eveniment de arta, respectiv publicul care viziteaza expozitia, sa aiba aceasta conexiune cu exteriorul, panorama catre Muzeul National de Arta - Palatul Regal.

Sinopsis 360 Art Safari 2018

Art Safari 2018 este un muzeu temporar si cel mai mare eveniment dedicat artei de la noi din tara. Brancusi, Ghenie, Tonitza, Bernea, Tuculescu, Luchian, Baba sunt doar cativa dintre artistii ale caror opere au fost expuse Art Safari 2018.

Cunoastem artisti contemporani, vedem instalatii realizate special pentru expozitia ”Art on Stage” si lucrari care au ajuns la evenimentul de anul trecut din toate colturile lumii: Berlin, Los Angeles, Paris, dar si din multe muzee de arta din tara. O banca isi deschide tezaurul si vedem in premiera tablouri ale unor mari pictori interbelici, iar Palatul Primaverii aduce la Art Safari expozitia ”Altceva despre Ceausescu”.

Echipa Digi World si-a propus sa arate publicului nu numai expozitia in sine, ci si culisele organizarii unui astfel de eveniment. Aflam ce rol are un arhitect de expozitie si vedem cum o parcare din centrul Bucurestiului se transforma in doar doua saptamani intr-un adevarat muzeu.

Alte anunturi

Vizual Comunicat_Film Now_Recomandările lunii aprilie

La Film Now, aprilie este luna în care nimic nu e ceea ce pare, într-un labirint al intrigilor și finalurilor imprevizibile

În aprilie, selecția de titluri Film Now le deschide cinefililor noi...

DIGI_

Grupul DIGI, contribuție de peste 312 milioane de lei la bugetul de stat, în primul trimestru al anului 2024

În perioada ianuarie – martie 2024, Grupul DIGI a virat către buget de stat...

Madonna si George Michael principal

Oana Zamfir și Vlad Craioveanu aka Madonna și George Michael se transforma radical sub bagheta hairstylist-ului Adrian Perjovschi

Oana Zamfir și Vlad Craioveanu, matinalii de la Digi FM, au fost transformați...

Vizual comunicat_Digi Sport_WTA Halep vs Badosa

Simona Halep revine astăzi pe teren la Miami Open, într-un meci transmis în exclusivitate pe Digi Sport

Publicul pasionat de tenis și susținătorii entuziaști ai celei mai îndrăgite...