Vizual Zona de Risc_Comunicat

De 1 Decembrie, Digi World aduce, în premieră, Episodul 2 din „Zona de Risc. Biocod”

Digi World invită pasionații de știință revoluționară să urmărească joi, 1 Decembrie, de la ora 21:00, cel de-al doilea episod din „Zona de Risc. Biocod” - singura serie de documentare de popularizare a medicinei din România. În noul episod, dr. Bogdan Ivănescu duce biotehnologia la nivelul următor și, alături de colaboratorii săi, ghidează publicul mai aproape de ultima frontieră a medicinei.

De Ziua Națională a României, dr. Bogdan Ivănescu, personajul principal al noii serii „Zona de Risc. Biocod”, povestește publicului despre noile rezultate revoluționare ale medicinei regenerative, obținute împreună cu echipa sa de colaboratori. Astfel, în episodul 2 din această serie unică, echipa DIGI Docs discută cu medici vizionari, aparținând echipei conduse de renumitul specialist Irinel Popescu, și prezintă activitatea Centrului de Excelenţă în Medicina Translaţională, care abordează faimoasa tehnică de editare genetică denumită CRISPR.

Un documentar de știință joacă într-o altă ligă. Dacă în primul episod al seriei mai mult provocam apetitul publicului pentru știință, în aceste două episoade intrăm cu adevărat în secretele celulelor stem, clonării ori a tehnologiei CRISPR și vedem aplicațiile acestora. Mai avem multe de făcut împreună și despre care de abia aștept să vă povestesc, având credința că toate proiectele începute vor reuși, poveste pe care o voi putea spune grație Zonei de Risc”, a declarat Bogdan Ivănescu, protagonistul noilor episoade Zona de Risc. Biocod.

Zona de Risc. Biocod” în avangarda medicinei regenerative

În cadrul celui de-al doilea episod, din primul documentar românesc despre celulele stem, respectiv tehnicile de editare genică, telespectatorii vor descoperi procesul lanțului de recoltare şi de manipulare a probelor de laborator, conștientizând, totodată, importanța prelucrării datelor. Noul episod, difuzat pe 1 decembrie, de la ora 21:00, va oferi, în exclusivitate, informații despre biopsia lichidă și modul de realizare a acesteia, dar și răspunsuri la întrebări precumPoate să ofere genomica un pancreas sănătos diabeticilor?” sau „Poate ajuta aceasta la vindecarea cancerului?”.

„Mi-a făcut plăcere să fiu alături de dr. Bogdan Ivănescu, cu care am colaborat și în ocazii anterioare (separarea celulelor hepatice prin metode mecanice, după tehnica introdusă de firma Rigenera). În proiectul Zona de Risc. Biocod m-am străduit să prezint preocupările centrului nostru de cercetare, în domeniul genomicii, preocupări care pleacă, în primul rând, de la ideea de a progresa în diagnosticul și tratamentul cancerelor digestive pe baza cercetărilor genomice. Colaborarea a fost, ca de obicei, plăcută și eficientă, un bun prilej de sinteză a rezultatelor noastre”, a declarat medicul Irinel Popescu, membru în cadrul CEMT: Centrul de Excelenţă în Medicina Translaţională din România.

Am aflat de acest proiect de la Prof. Irinel Popescu și de la Dr. Bogdan Ivănescu, cu care aveam colaborări de cercetare mai vechi. Am simțit că se acordă importanță activității de cercetare pe care o desfășor în cadrul IC Fundeni și că am posibilitatea de a o promova. Cea mai mare provocare a fost să comunic informații științifice într-un limbaj cât mai accesibil publicului larg”, completează dr. Răzvan Iacob.

Zona de Risc. Biocod” nu ar fi fost posibilă fără dedicarea echipei DIGI Docs, reprezentată de Mihaela Popescu, în calitate de producător executiv și regizor, Anca Grădinariu, în calitate de redactor și scenarist, și Bogdan Giurca, în calitate de editor montaj.

Anul viitor sărbătoresc 20 de ani de când lucrez în televiziune. Cu Zona de Risc. Biocod am atins cel mai înalt nivel de a transmite un mesaj, de a rafina calitatea imaginilor și de a stimula interesul publicului pentru un domeniu atât de căutat, dar și atât de controversat: biotehnologia. Am reușit, alături de echipa mea, să vorbim în imagini sugestive, să captăm interesul publicului comun, nu doar al publicului avizat. Rezultatul îl puteți vedea urmărind episoadele noastre, în premieră, la Digi World”, a completat Mihaela Popescu, producător al seriei Zona de Risc. Biocod.

Mai multe detalii legate de noile episoade se regăsesc pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook.

Despre Zona de Risc. Biocod

Lansată în 2021, seria „Zona de Risc. Biocod” și-a propus să contribuie la creșterea educației și a nivelului de conștientizare privind importanța unui subiect tabu din zona medicinei regenerative: celulele stem. În acest moment, terapiile genice și celulare trăiesc, cu siguranţă, un moment istoric. De asemenea, medicina translațională românească se plasează în fruntea cercetării științifice europene și chiar mondiale, iar, grație acestei serii, publicul român va fi martorul transformărilor și revoluțiilor radicale. Seria de documentare este instructivă, dar și amuzantă, o mostră de infotainment de cea mai bună calitate, care aduce telespectatorii mai aproape de ultima frontieră a medicinei.

Despre Digi World

Digi World este parte a grupului DIGI | RCS & RDS. Grupul mai deține canalele Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile tematice Digi Life și Digi Animal World, cele de muzică, UTV, Music Channel, Hit Music, postul de filme (pay-tv), Film Now, și posturile de radio PROFM, Digi FM, Dance FM și Digi24 FM.

Alte anunturi

film now martie

La Film Now, acțiunea este la putere în peliculele lunii martie

În luna martie, Film Now deschide cortina către o serie de producții...

Vizual Digi Communications (1)

Digi Communications NV raportează venituri consolidate de 1,7 miliarde de euro, EBITDA ajustată (excluzând IFRS 16) de 509 de milioane de euro în 2023

Digi Communications NV, unul dintre liderii la nivel european în domeniul...

1600 x 960_vizual comunicat Lumea DIGI_26.02.2024

Descoperă „Lumea DIGI” cu noua ofertă la portare: 50% reducere pentru o perioadă de până la 8 luni

În intervalul 26 februarie – 21 aprilie 2024, abonații noi și existenți...

Vizual comunicat_Digi Spania

DIGI lansează serviciul 5G în Spania 

• Subsidiara Grupului DIGI din Spania anunță lansarea celei mai noi tehnologii...