Turist acasa2

Caravana Digi24, pe drumuri de munte, in a doua saptamana de ”Turist acasa”

Cel de-al doilea sfarsit de saptamana din luna lui cuptor va gasi Caravana Digi24 pe drumuri de munte. Vizitam cele mai spectaculoase sosele din tara, asa ca aveti sansa de a ne intalni pe Transfagarasan, Transalpina, Trans-Rarau si Transluncani, dar nu doar acolo. Daca vremea va tine cu noi, vom fi si in inaltul cerului, in parapanta, ne lansam de la Crucea Caraiman spre Busteni, si in telecabina, sa vedem Transfagarasanul de sus. Si coboram si in adancurile pamantului, in pestera Romanesti, pestera cu cea mai buna acustica din tara noastra.

Catalin Nunu si Alexandra Albu, alaturi de intreaga echipa de cameramani si tehnicieni din caravana Digi24 vor transmite in direct, inca de vineri, imagini din cele mai frumoase locuri de pe traseu, iar corespondentii Digi24 va vor ajuta sa va conturati un intinerar de vacanta complet prin muntii Romaniei. Vom admira Carpatii si vom descoperi impreuna si locurile lor mai putin stiute. Calatorului ii sade bine cu drumul, asa ca si sambata, si duminica, din zori si pana-n seara vom cauta, la Turist Acasa, cele mai spectaculoase destinatii pe care le ascund muntii nostri, din Ceahlau pana in muntii Poiana Rusca, din Fagaras pana in Apuseni.

Pentru turistii indragostiti de munte, Romania carpatina inseamna Bucegii cu Sfinxul, Babele si Crucea de pe Caraiman, Fagarasul cu Transfagarasanul si Lacul Balea, mai nou, Transalpina, cea mai inalta sosea montana din tara. Dar muntii nostri sunt, inca, una dintre cele mai apreciate destinatii pentru cei care prefera sa faca drumetii la pas sau sa intalneasca specii de flora si fauna aflate pe cale de disparitie in alte parti ale Europei. Din fericire, inca ne mai putem bucura de bogatia muntilor nostri si ar fi pacat sa nu ne apropiem de ea mai des si noi, romanii. Parafrazand titlul unui documentar care a incercat sa faca celebre culmile impadurite ale Carpatilor din Romania, dincolo de granitele tarii, as spune ca, in acest week-end, vom aduce in casele telespectatorilor salbaticia peisajelor montane de la noi, a declarat Catalin Nunu.

Ceea ce facem noi este un tur tele-vizual al Romaniei. Din afara, poate parea solicitant, obositor. In realitate, intalnind atatia oameni surprinzatori si povestile lor despre succes, perseverenta, munca, sansa, ne incarcam de o energie pozitiva, care ne face sa dorim sa mergem si mai departe. Nu este un simplu tur al Romaniei. Este un itinerariu de redescoperire a Romaniei si a resurselor nebanuite pe care tara noastra ni le ofera, dar pe care nu stim, intotdeauna, sa le punem in valoare asa cum ar merita, spune Alexandra Albu.

Nu poti face cu adevarat turism in lipsa infrastructurii. De pomana avem o tara superba daca nu avem drumuri bune care sa ne duca pana in locurile ei de poveste. Asa ca vom discuta cu cei responsabili de starea infrastructurii. Cu oamenii locurilor pe care le vizitam, cu antreprenori din zona. Cu turisti care ne vor spune ce sperau sa descopere in vacanta si ce au gasit, de fapt. Si vom cauta, in compania autoritatilor locale si centrale, solutii pentru toate problemele de care ne vom izbi, ca simpli turisti, in periplul nostru pe carari de munte.

Caravana matinalului de weekend va continua sa strabata Romania de la est la vest si de la nord la sud, in fiecare weekend al verii. Daca la finalul saptamanii trecute caravana a ajuns in Delta Dunarii si a pus sub reflector Dobrogea, in a doua editie a emisiunii ni se vor prezenta cele mai spectaculoase sosele ale tarii, pentru ca, mai apoi, sa coboare inapoi catre sud, pe litoralul Marii Negre. Finalul de iulie il vor petrece pe Valea Vaserului, iar in august vor cutreiera pe la Castelul Corvinilor si la Salina Praid. Ultimele doua destinatii ale ghidului de calatorie vor fi hergheliile de cai din Moldova si Cascada Bigar - Lacul trei ape.

“Turist acasa” ii provoaca pe telespectatori sa redescopere Romania, pitoreasca, moderna, dar si conservatoare, cu traditii care atrag turisti din toate colturile Europei si ale lumii, dar si cu investitii moderne, initiative ale unei generatii de antreprenori care pune pret pe specificul local. In fiecare sambata si duminica, incepand de la 07:00 si pe tot parcursul zilei, Digi24 despica firul in patru cu autoritati, investitori, calatori, personaje inedite care dau valoare experientei de turist in propria tara. Telespectatorii fideli si atenti la detaliile din emisiune vor avea ocazia de a castiga unul dintre cele 16 premii puse in joc, 8 weekend-uri la Brasov si 8 telefoane mobile Digi K1.

Alte anunturi

Vizual Comunicat_Film Now_Recomandările lunii aprilie

La Film Now, aprilie este luna în care nimic nu e ceea ce pare, într-un labirint al intrigilor și finalurilor imprevizibile

În aprilie, selecția de titluri Film Now le deschide cinefililor noi...

DIGI_

Grupul DIGI, contribuție de peste 312 milioane de lei la bugetul de stat, în primul trimestru al anului 2024

În perioada ianuarie – martie 2024, Grupul DIGI a virat către buget de stat...

Madonna si George Michael principal

Oana Zamfir și Vlad Craioveanu aka Madonna și George Michael se transforma radical sub bagheta hairstylist-ului Adrian Perjovschi

Oana Zamfir și Vlad Craioveanu, matinalii de la Digi FM, au fost transformați...

Vizual comunicat_Digi Sport_WTA Halep vs Badosa

Simona Halep revine astăzi pe teren la Miami Open, într-un meci transmis în exclusivitate pe Digi Sport

Publicul pasionat de tenis și susținătorii entuziaști ai celei mai îndrăgite...